Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

14 antwoorden
 • Beste medeforummers,

  de laatste tijd heb ik een aantal heel gekke problemen met mijn computer. Ik heb mijn computer een tijdje open op de grond laten liggen voor het overclocken en het in/uit bouwen van casefans. Toen wilde ik mijn computers weer in de beugels hangen die aan m'n bureau hangen, maar tot mijn schrik deed de computer helemaal niets meer, niet eens meer de BIOS piep, geen beeld, geen schijf-activiteit, helemaal niets, enkel de fans draaiden nog. Toen heb ik de computer weer neergelegd, en alles deed het weer :o . Weer terug in de houders en weer niets. Toen heb ik m maar weer neergelegd, aangezet en terwijl dat ie aanstond in de houders gezet een nu doet iet het weer. Maar als ik nu opstart zegt windows dat ik alles weer opnieuw moet instellen in het configscherm en ik krijg nog een aantal foutmeldingen. Ook gaat de BIOS soms opeens piepen als ik bijvoorbeeld gewoon de spatie-balk aanraak. Een keer liep de pc helemaal vast bij het opstarten :( . Wat kan dit zijn?

  /edit was nog vergeten te melden dat ook als de computer op de grond rechtop stond hij niets deed
 • en als je hem dan neerlegt, aanzet, en dan voorzichtig rechtop zet?
 • dat heb ik al gedaan, had ik ook al opgeschreven :)
 • Kan van alles zijn: slechte hardware, slechte koeling, sluiting in je bedrading, sluiting op je mobo.

  Advies: alles controleren en evt opnieuw monteren, bedrading opnieuw aanleggen, zorg dat je een goede airflow in de kast houdt. Heb je de casefans wel de goede kant op gezet? Allemaal blazen of zuigen gaat niet werken ;) Zet je OC eens terug naar standaardwaarden.

  Groet, M.V. Wesstein
 • ik draai nu geen oc en ik heb op moment 1 inbazer, 1 uitzuiger voeding niet meegerekend. Verder heb ik Zalman 7000-Alcu en VF700-Cu (zoals in specs-linkje te zien). De temp is niet niet bepaald hoog.

  Aan kortsluiting zat ik zelf ook al te denken. Hoe kan ik erachter komen of er sluiting is? Is het schadelijk als er kortsluiting op je mobo is? Hoe kan dit mogelijk zijn onststaan? Kan het liggen aan mn ontzettend brakke voeding? Deze is niet al te best namelijk…
 • ik denk dat het of de kabels of de voeding is, test beide eens? (gewoon alle kabeltjes vervangen oid)


  Raar idd… :P
 • ja, ik snapte er ook al niets van. Ik heb wel eens iets geks gehad met spellen, toen sloeg de pc opeens uit, met gewoon de voedingskabel in de videokaart. Toen een andere erin gedaan en prob opgelost. Ik zal het zo even proberen. Ik wil het liefst zo snel mogelijk (bijna zeker in de meivakantie dus volgende week) een Tagan 380 voor mn config :D .

  Maar nog een vraagje dan, hoe kan het dan dat windows van die vreemde foutmeldingen geeft?
 • [quote:a8254b6b60="Aljosja"]
  Maar nog een vraagje dan, hoe kan het dan dat windows van die vreemde foutmeldingen geeft?[/quote:a8254b6b60]
  Omdat het Windows is :P

  Wat voor voeding zit er nu in, kan deze het gevraagde vermogen leveren? Kortsluiting kan zéér schadelijk zijn, sterker nog: het kan je hele systeem naar de kl*te helpen! Om alle kans daarop uit te sluiten kan je een vel papier tussen je mobo en de kast plaatsen. Toch zou het vlgs de ATX (maar ook de BTX) kast spec's niet mogelijk moeten zijn dat de printplaat de kast raakt. Heb je de afstandsbussen gemonteerd (of heeft de kast zelf afstandhoudertjes om je mobo in te schroeven)? Als dat het geval is kan er weinig fout gaan.

  Groet, M.V. Wesstein

  PS: het blijft moeilijk iets te repareren op afstand ;)
 • Dat probleem heb ik pas ook gehad. Ook ik had m'n kast even op z'n zijkant liggen. En de voorkant van de kast even eraf gehaald. (ik was toen bezig met m'n nieuwe voeding te monteren) Toen ik hem weer op z'n positie had staan, sloeg m'n hart 3 slagen over toen hij niet meer aanging. Ik verdacht eerst de voeding, maar na alle stekkertjes gecontroleerd te hebben zat dat allemaal goed. Toen dacht ik dat het mobo, of andere hardware kapot was, maar opeens zag ik dat het oranje draadje niet meer aan de aan/uit knop zat, er die bleek dus te zijn van de power switch. Dus na dat even gerepareerd te hebben, deed'ie het weer prima :D

  Dus ik zou ook even je schakelaar, en draadjes maar je moederbord controleren.

  Een tagan 380 kan ik zeker aanraden! :)
 • ja, maar hij werkt wel weer, maar wel dat ie soms van die gekke bios piepjes geeft enzo, valt nu eigenlijk ook wel weer mee hoor, vandaag heeft ie t nog niet gedaan.
 • Zijn de schroeven die het moederbord vastzetten, goed aangedraait ?
 • Ja, dat zijn ze. Na alle kabeltjes even opnieuw aangesloten te hebben, geeft windows nog wel de gekke meldingen, maar de Bios piepjes zijn weg. Ik wacht nog wel op mn Tagan en dan formatteer ik de harde schijf wel even. Kan ik weer met een schone lei beginnen :D
 • misschien stomme vraag!!

  maar heb je proccesor al opnieuw erin -uit gehaald

  ff 2x handeltje bewegen en lichtjes op cpu drukken

  dan koeling er weerop

  heel lichtjes drukken!!

  maken de pinnetjes beter contact

  de koeling trekt iets misschien ondanks dat ie vastzit

  de kans is wel omdat je al div x opgestart ben dat je software misschien
  opnieuw moet doen

  suc6
 • Maar de pinnetjes zullen echt wel contact maken hoor, anders zou de hele computer niet draaien, als een van de pinnetjes niet goed contact zou maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.