Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

DVD-brander aansluiten op diskette uitgang?

Anoniem
plextor
9 antwoorden
 • Mijn pc is ingebouwd in een sweex kast die ruimte biedt aan 4 cd-rom stations. Ik heb daar 2 van in gebruik (cd-rom & cd-brander).
  Ik heb een asus a7n8x-x moederbord waar 2 aansluitingen op zitten voor hd en cd-rom. Het diskettestation zit op een andere uitgang en aan dat lint is nog 1 stekker vrij.
  Nu wilde ik graag weten of het mogelijk is om op die ene stekker van het diskettestation een dvd-brander op aan te sluiten. Die stekker komt niet overeen met de afmetingen voor een dvd-brander, maar kan ik misschien een ander lint kopen waar stekkers op zitten voor zowel diskette als dvd?
 • hoeveel pinnetjes zitten erop dan?
 • ik weet het niet zeker, maar volgens mij is het dezelfde stekker die op een diskette geklikt kan worden
 • Die vrije stekker op het de diskettelintkabel is specifiek bedoelt voor een extra diskette station, niet voor een DVD brander. Daarnaast, dat snoer zit aangesloten een zgn. diskette controller op het moederbord. Die diskette controller kan alleen met diskette stations uit de voeten; dus CD en HD achtige dingen, daar snapt ie niks van. Die worden nl. aangesloten op een zgn. IDE controller
 • zoals de anderen aangeven NEE : je kan normaliter maar 4 ide apparaten aansluiten. Aangezien je info beperkt is ga ik ervanuit dat de dvd brander een 5e IDE apparaat is of niet.
 • Ik zou gewoon die cd-rom speler er uit gooien. Dan heb je weer een aansluiting vrij.
 • [quote:95340572a0="feike1977"]Mijn pc is ingebouwd in een sweex kast die ruimte biedt aan 4 cd-rom stations. [b:95340572a0]Ik heb daar 2 van in gebruik (cd-rom & cd-brander).[/b:95340572a0][b:95340572a0]Ik heb een asus a7n8x-x moederbord waar 2 aansluitingen op zitten voor hd en cd-rom.[/b:95340572a0] Het diskettestation zit op een andere uitgang en aan dat lint is nog 1 stekker vrij.
  Nu wilde ik graag weten of het mogelijk is om op die ene stekker van het diskettestation een dvd-brander op aan te sluiten. Die stekker komt niet overeen met de afmetingen voor een dvd-brander, maar kan ik misschien een ander lint kopen waar stekkers op zitten voor zowel diskette als dvd?[/quote:95340572a0]

  Dan heb je toch nog een IDE aansluiting over voor je andere twee IDE apparaten..of lees ik je verkeerd nu :roll: ? Zodat je op je eerste IDE twe apparaten aansluit en de andere twee op ja andere IDE…?
 • Komop zeg, in zn sig staat een link naar de specs :roll: Dan zie je dus dat ie 2 hdd's en 2 optische stations heeft, ofwel 4 apparaten, ofwel het max aantal dat zn mobo zo ondersteund.
 • sorry hoor, foutje. Is menselijk…niet :evil: .


  Maar dan in elk geval gewoon je cd los jah.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.