Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geen geluid met mobo ASUS A8N-SLI DeLuxe

Anoniem
NicoFP
8 antwoorden
  • Sinds een paar dagen ben ik klaar met het samenstellen van een andere pc, waarin boven genoemd moederbord zit en Windows XP Prof64. Bijna alles werkt naar behoren alleen het geluid krijg ik niet voor elkaar (een ingebouwde Realtek ALC850). Als ik op de bijgeleverde CD "ïnstall Realtek ALC850 Driver" klik opent verkenner en komen er 3 bestanden tevoorschijn, maar niets om te installeren. Ik heb me suf gezocht op de CD maar kan niets anders vinden. Bij apparaatbeheer staan overigens 4 gele vraagtekens, multimedia audio controller, other pci bridge device, raid controller en unknown device. Iemand die wel weet hoe het moet met dat geluid?
  • [quote:ef87ce7751="NicoFP"]Windows XP Prof64.[/quote:ef87ce7751]Je moet ook 64-bit hardwaredrivers hebben, als die er (nog) niet zijn voor die apparaten, dan gaat het ook niet werken.
  • Ik heb wel de 64bit drivers, extra gedownload, zijn trouwens precies hetzelfde als op de bijgeleverde CD, maar ook met deze drivers valt er niets te installeren
  • De drivers zijn meestal geen zelfinstallerende programmas. Als je in apparaatbeheer op betreffend onderdeel rechtsklikt, kiest voor stuurprogramma bijwerken, 'nee nu niet op internet zoeken', dan kom je terecht in schermpje waar je de lokatie van je drivers kunt opgeven.
  • Bij 'stuurprogramma bijwerken' moet je dus de .INF-bestanden selecteren.
  • Ook dit heb ik al verschillende malen geprobeerd, tevergeefs met als antwoord, kan de hardware niet installeren omdat de software niet gevonden is.
  • ik had dat probleem ook eventjes… maar je moet de drivers op de nvidia website gaan halen. daar staan ze en daarmee lukt het bij mij wel
  • Kun je me ook nog even vertellen wat ik dan moet downloaden bij nvidia, in welke van de 6 categorien aan de linkerkant en dan welke in het miden. Bij platform/nForce Drivers/Audio Driver Package zie ik geen x64 drivers, wel bij de volgende Unified driver. Heb ik geinstalleerd maar nog steeds geen geluid

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.