Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

104 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb rond gezocht op het net naar informatie over de (venice) processor van amd. Dit omdat mensen op het forum deze processor aangaven als iets wat goed is om te kopen voor mijn nieuwe pc.
  Nu snap ik nog niet veel van het computer jargon en vroeg me af waarom deze beter is om te kopen?

  Die pc wil ik gebruiken voor af en toe een FPS en heel veel World of Warcraft.
 • die venice is de opvolger van de newcastle core.

  De venice heeft 90nm procede terwijl de newcastle een 130nm procede had, (beter voor het stroomverbruik) ook is er bij de venice 't een en ander veranderd op gebied van architectuur binnenin ook om het stroomverbruik te verbeteren.

  Wat de venice dus zuiniger (en ook minder warm) maakt dan zijn voorganger voor dezelfde prestaties .

  de venice core vervangt ook de winchester core, beide zijn op 90nm procede gebouwd maar de venice heeft dus enkele verbeteringen om beter om te gaan met het verbruik.

  Als ik me niet vergis zat het verschil hem vooral in de geheugencontroler.

  Nu, de venice presteerd dus niet beter dan zijn voorgangers, een athlon 64 3800+ met een newcastle core zal niet minder presteren dan een athlon 3800+ met een venice core. geldt evenals voor de andere ratings.

  wel even opletten als je de cpu besteld en ontvangt dat je wel degelijk de goede cpu mee hebt gekregen(dus een venice en geen newcastle)
 • Op dit moment zie ik persoonlijk nog geen reden om voor een venice te gaan als je geen overclocker bent. De venice is alleen maar moeilijk leverbaar en duurder. Met een Newcastle of winchester kan je imho ook prima uit de voeten. (dat wil natuurijk niet zeggen dat ik je de venice afraad, maar persee nodig is het zeker niet)
 • In vergelijking met z'n voorgangers (Newcastle en Winchester) heeft Venice een lager energieverbruik, (onmerkbaar) betere prestaties bij dezelfde rating en een geheugencontroller met iets betere geheugencompatibiliteit.

  Venice is dus in alle opzichten een verbetering. Of dat het extra geld waard is moet je voor jezelf bepalen.

  De hogere prijzen zijn het gevolg van leverbaarheid, AMD verkoopt de verschillende cores voor hetzelfde geld. Op den duur zullen de prijzen dus gelijktrekken.
 • Ik vind het gewoon moeilijk om nu een keuze te maken met de kennis die ik nu heb. Ik wil niet zonder pc zitten dus ik moet toch iets halen.

  Heeft iemand ervaring met deze voeding, de Ultra X-connect 400w Titanium?
 • Waarom ga je niet gewoon in je andere vragen topic verder? Beetje onnodig om nu weer een topic te openen.

  En een voeding is volgens mij vaak aangegeven heir op het forum, een tagan werkt stil en goed, evt. een iets luidruchtigere coolermaster, scheelt behoorlijk in de portomonee…
 • [quote:3d1dcfad57="Therasan"]Heeft iemand ervaring met deze voeding, de Ultra X-connect 400w Titanium?[/quote:3d1dcfad57]Welke onderdelen heb je nu al binnen, welke nog niet en waar ga je kopen (website)?
 • Sorry,

  Op forums komen en posten is iets nieuws voor mij :oops:
  Zal er voortaan op letten.

  (dit was off topic en zal ik ook niet meer doen :D )

  *Wat in mijn handtekening staat is onderweg of binnen, moet alleen nog een CPU, Voeding en wat verlichting…
  Het maakt mij niet uit waar ik het koop, doe meestal de voordeligste winkel..
 • Zoals ik het nu zie is de venice dus een stuk zuiniger in gebruik.. maar als ik (nog) niet ga clocken kan ik volgens mij beter een Winchester kopen (qua $$ beter).
  Beredeneer ik dit nu correct of mis ik weer eens iets?
 • Lees wat er boven je staat, hij is zuiniger, iets sneller en werkt makkelijker met reepjes ram.

  Die anderen vallen ook wel goed over te klokken hoor (over het algemeen), maar je zal toch zelf een keuze moeten maken, wil je iets meer besteden of niet…
 • Dan staat nu mijn besluit vast ik ga voor een Venice 3000+ of 3200+, ga eerst ff nalezen wat de verschillen tussen beide zijn.
  Als het dan mee zit kan ik dit weekend gaan knutselen.
 • Meestal wordt hier geadviseert om voor de 3000+ gaan, het verschil is het geld namelijk (meestal) niet waard…
 • Het verschil is 1.8GHz (3000+) t.o. de 2.0GHz (3200+) op stock speeds. Overklokt heb je in principe meer aan de 10x multiplier van de 3200+. :wink:
 • Mijn keuze is gevallen op de venice3000+ (tevens ook besteld)
  Bedankt voor alle feedback.
  Mocht ik nog vragen hebben als ik ga bouwen dan zien jullie het wel… (ik hoop dat het zonder problemen gaat lukken.)
 • [quote:7bbf49bcdf="Therasan"]Mocht ik nog vragen hebben als ik ga bouwen dan zien jullie het wel… (ik hoop dat het zonder problemen gaat lukken.)[/quote:7bbf49bcdf]
  Volgens mij staat in mijn laatste post in je vorige topic een stuk uitleg over het bouwen van een pc.

  Kijk ook eens hier: http://www.bouweenpc.nl/?p=artikels/bep4
 • waar heb je die venice besteld?
 • Ik had besteld bij Dynabite maar dat duurt te lang…
  Mijn pa kijkt nu of hij er een in Londen kan vinden (ach je moet ze iets laten doen om je respect te krijgen)
  Vind hij het niet daar, dan waarschijnlijk een stapje terug…. ik wil zsm beginnen…
 • Dynabite??? Ben je wel lekker, wat betaal je daar wel niet voor dat ding?
 • Die gedachte had ik ook toen ik bij Azerty ging kijken… ik denk dat ik iets minder moet drinken als ik iets ga bestellen..
  Je hebt veel winkels in rotterdam zij zijn niet goedkoop, maar alternate is erg ver fietsen en met onlinebestellen kan ik niks in ontvangst nemen omdat ik er nooit ben (overdag…)
 • Dan haal je het op (postkantoor) of laat je het bij familie/vrienden afleveren… want hoeveel scheelt het wel niet, dynabite is alles behalve goedkoop, en al helemaal in losse onderdelen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.