Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

het vierde moederbord naar zijn grootje

Anoniem
floydp2
23 antwoorden
 • Het vierde mobo telkens het zelfde eindprobleem geen stroom meer op muis/toetsenbord en monitor.
  Hij valt eerst een paar keer uit om er dan volledig mee te kappen.
  Heb al heel veel geprobeerd en veel forums afgeschuimt.
  Help (om moedeloos van te worden) asus p4p800 e de luxe,
  temps oke, voeding nieuw (tagan), kast nieuw (thermaltake armor) is op alle fronten geaard, h.d.d.'s 3 stuks niet ouder als een jaar, o.s. xp pro en het gebeurd niet direct maar telkens na enkele weken.
 • Denk toch dat het dan aan je voeding ligt, heb je de kapotte mobo's al in een andere pc geprobeerd (andere processor, geheugen, grafische kaart).

  Volgende keer iets beter op je grammatica en spelling letten, dan wordt het duidelijker wat je precies bedoeld…
 • Het is ook al met twee eerdere voedingen gebeurd.
  De eerste een qpech en daarna een huntkey, beide 400 watt vandaar dat er nu een goede voeding in zit tenminste de tagan komt overal redelijk voor de dag en deze is ook nieuw en 480 watt.
  En proberen van andere processors en andere pc leverde weinig op want het gebeurd niet direct maar telkens na enkele weken (10 weken /12 weken/3 weken), dus dat is ook allemaal niet zo eenvoudig.
 • [quote:80a84f4701="floydp2"]het is ook al met twee eerdere voedingen gebeurt de eerste een qpech en daarna een huntkey beide 400 watt vandaar dat er nu een goede voeding in zit tenminste de tagan komt overal redelijk voor de dag en deze is ook nieuw en 480 watt[/quote:80a84f4701]

  Mischien moet je er een piekspanningbeveiliger tussen zetten. Zoiets als dit.
  http://www.sallandautomatisering.nl/content/productinfo.php?pid=11682&catId=51
 • Ik weet niet waar je woont, anders zou je mijn ups wel mogen lenen, gebruik ik altijd op lans, je weet nooit waar er een stoot piekstroom vandaan kan komen…
 • Is heel misschien een optie maar er hebben al verschillende pc's probleemloos op hetzelfde contact staan draaien en er staat nu ook een ouwe p3 pc op te draaien.
  Het vreemde is dat de pc zelf wel weer gaat draaien fan's en alles, alleen hij geeft geen stroom meer door aan de desbetreffende onderdelen.
  De eerdere voedingen zijn omgeruild maar waren niet deffect.
 • En dit waren dan ook 4x de zelfde moederborden? Probeer anders eens een ander type/merk, lijkt me geen verschil te maken. Stuur je die mobo's rma? Want in het ergste geval kan het zijn dat je dan steeds het zelfde 'gerepareerde' model terug krijgt…
 • Het waren telkens verse moederborden kreeg keurig een nieuwe doos mee om dan na het inbouwen de oude weer in te leveren, dus geen gerepareerde.
  Ook in de winkel hebben we hem een keer gezamelijk ingebouwd en dat was ook een nieuw moederbord.
 • Inmiddels een nieuwe cpu geinstaleerd en maar hopen dat het hieraan lag gelukkig onder garantie (zonder lastige vragen).
  Thx voor de reacties en word vervolgd.
 • ik heb dit ooit ook gehad, alleen was mijn mobo niet kapot.
  als ik de computer dan aan wilde zetten, gingen alle fans wel draaien, maar de pc zelf startte niet 'door'

  na een paar keer de aan/uit knop op de voeding in en uitschakelen, en gelijktijdig de power knop van de pc in te drukken, startte de pc dan weer op.

  Ik ben er nooit achter gekomen wat het nou precies was, maar na de overstap naar een andere kast (inclusief andere voeding) heb ik dit probleem nooit meer gehad.

  Waren de moederborden wel echt kapot, heb je hier ook een bevestiging van de fabrikant van ?
 • Nieuwe voeding en kast waren er al maar toch bedankt voor het bericht.
 • Zoals Koot ook al zegt: let aub op je SPELLING en dan vooral HOOFDLETTERS en PUNTEN. Ik zou best willen helpen, maar door die letterbrij is niet heen te ploegen…
 • [quote:adcdd32f6f="PCMASTER086"]Zoals Koot ook al zegt: let aub op je SPELLING en dan vooral HOOFDLETTERS en PUNTEN. Ik zou best willen helpen, maar door die letterbrij is niet heen te ploegen…[/quote:adcdd32f6f]
  Als iemand 1x op zijn vingers word getikt lijkt het me voldoende. Ik dacht dat de TS een antwoord zocht op zijn vraag en niet om commentaar op zijn vaardigheden in de nederlandse taal. (no offense!)
 • heb je niet (perongeluk) de afstand busjes vergeten tussen je kast en mobo te doen..!? (al lijkt me dit niet mogelijk omdat hij ook 1 keer in de winkel is gebouwd.)

  of zit er geen ( geledende) koelpast op de core CPU. dat die sluiting maakt.

  meet anders een de spanning uit het stopconact door :-? !

  [offtopic] hoe heet die winkel als ik vragen mag. want dat klinkt wel als een hele goede service :D ![\offtopic]
 • [quote:f2f6d53ad9="Therasan"][quote:f2f6d53ad9="PCMASTER086"]Zoals Koot ook al zegt: let aub op je SPELLING en dan vooral HOOFDLETTERS en PUNTEN. Ik zou best willen helpen, maar door die letterbrij is niet heen te ploegen…[/quote:f2f6d53ad9]
  Als iemand 1x op zijn vingers word getikt lijkt het me voldoende. Ik dacht dat de TS een antwoord zocht op zijn vraag en niet om commentaar op zijn vaardigheden in de nederlandse taal. (no offense!)[/quote:f2f6d53ad9]

  OK offtopic maar persoonlijk vind ik dat als iemand hulp zoekt dat op een nette manier kan vragen. Dat houdt onder andere in: normaal taalgebruik en het gebruik van hoofdletters en leestekens. Zo moeilijk is dat toch niet? De mensen die hier komen zijn naar ik aanneem niet ongeschoold.
 • [quote:966d19a83e]OK offtopic maar persoonlijk vind ik dat als iemand hulp zoekt dat op een nette manier kan vragen. Dat houdt onder andere in: normaal taalgebruik en het gebruik van hoofdletters en leestekens. Zo moeilijk is dat toch niet? De mensen die hier komen zijn naar ik aanneem niet ongeschoold.[/quote:966d19a83e]

  Ik vind ook dat een vraag in het ABN geformuleerd kan worden, maar je kan niet alles uitsluiten. Er zijn natuurlijk ook mensen met een pc die de taal/spelling niet beheersen.


  Meer wil ik er ontopic niet over kwijt.


  Werk je met een verlengsnoer of rechtstreeks met contact. Ik heb wel eens problemen gehad met een goedkoop verlengsnoertje wat menig apparaat defect heeft gemaakt.
 • Zo dames en heren het staat nu allemaal met punten en hoofdletters.
  Ik zal hier in het vervolg meer aandacht aan besteden :oops: .
  Zoals ik al gemeld had draait er nu een nieuwe cpu in de pc, en ik hoop dus dat het hieraan gelegen heeft.
  Word vervolgd en nogmaals bedankt voor alle reacties.

  (offtoppic: bij de betreffende winkel haal ik ook heel veel pc benodigdheden voor mijn bedrijf, dus vandaar de goede service).
 • Om de ABN discussie af te sluiten:
  We gaan hier uit van het vrije markt principe. Dit houdt in dat mensen vrij zijn hun vraag zonder leestekens en met de meest afgrijselijke spelfouten te stellen.
  Maar het betekent ook dat mensen vrij zijn dergelijke vragen te negeren, als ze deze te lastig leesbaar vinden. Op die manier krijgen vragen in het ABN sneller en beter antwoord.

  Het is dus niet nodig mensen op de vingers te tikken als ze onleesbaar typen, wel kun je ze erop wijzen dat het ten koste gaat van de antwoorden die ze kunnen verwachten.

  Maar mijn complimenten aan de TS voor het meteen aanpassen van al zijn posts in deze thread. ;)

  [i:23bb204aa8]edited om toe te voegen:[/i:23bb204aa8]
  Klaarblijkelijk ben ik niet helemaal duidelijk geweest.
  1) "Om de ABN discussie af te sluiten" betekent dat dit de laatste post over het onderwerp is. De volgende die het nodig vindt er iets over te zeggen in deze thread krijgt een waarschuwing. Daar hebben we pb's voor.
  2) Ik vind het niet erg als mensen een opmerking maken over slecht leesbaar Nederlands, zoals in de post hieronder. Zeg dan dat dergelijk taalgebruik een negatief effect heeft op de reacties die je kunt verwachten, dat moet duidelijk genoeg zijn.
  Let wel, per thread maximaal 1 reactie over het taalgebruik!
 • Ik vind dat de moderator volkomen gelijk heeft in deze mensen die alleen maar lopen te mekkeren over taalfouten e.d en geen oplossingen weten voor computerproblemen moeten maar naar het Nederlandse taalforum of naar het Fatsoensrakkers forum gaan
  gr
  HDL
 • Het moet haast wel aan de piekstroom om het stopcontact liggen. Een bekende van mij wiens pc ik heb gebouwd heeft ook al 3x zijn mobo opgeblazen en toen heb ik zijn stopcontact doorgemeten met een universeel meter. Bleek dat er zo nu en dan ff 300 volt door heen ging en daarna zakte het in tot onder de 200 om vervolgens weer een poosje constant 230 v te blijven. :S

  Een UPS zou denk ik een goede oplossing zijn, maar nog beter is het om je elektriciteitsbedrijf naar je huisinstallatie te laten kijken. Er zijn behalve pc's nog wel meer apparaten in je huis die niet tegen spanningspieken kunnen :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.