Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

S-ata wordt niet herkend op mijn IDE systeem

None
18 antwoorden
  • Hier is de amateur computer bouwer weer ;) :lol:

    Tot nu toe heb ik het allemaal nog vrij simpel gehouden, ik had een enkele IDE schijf en die zit gewoon als master op IDE 1
    Ik heb nu een 200gb S-ata schijf gekocht. Ik heb S-ata voedingskabel aangesloten en een mooi kabeltje op S-ata 1.

    Nu bij het booten heb ik inene een Third master IDE (2e is cdrw)
    Bij aparaatbeheer heb ik ook 2 schijfen staan nu.. Alleen de computer herkent hem als IDE. Ik kan hem niet vinden in Windows Commander.

    Nu ben ik dus echt een totale ramp met de bios en configureren..
    Mijn computer start ook nog altijd belachtelijk langzaam op bijvoorbeeld, maar dat even terzijde.. Ik heb net in de Bios veranderd naar P-ata + S-ata.

    Dat had ook geen resultaat.. Ik hoop dat dit voor jullie lachwekkend is :lol: want het is natuurlijk best knap stom, maar goed. Ik hoop dat het iets simpels is en dat iemand mij even kan helpen.
    Het gaat om een Asus P4P800E-deluxe bord, samengevat een IDE + S-ata config
  • Je hebt de drivers van je sata controller geinstalleerd? Daarna kan je bij rechter muit op "deze computer" > beheren > schijfbeheer de schijf formatteren en partitioneren. Dan staat ie wel in Deze computer.
  • Nou ik heb wat rondgekeken.. wordt er eerlijk gezegd een beetje galisch van..
    Ik ben een zwak en simpel type.. ik ga nu niet moeilijk doen..
    Ik ga mijn pa helpen met een gratis 80gb ide schijf en ga lekker mijn eigen systeem opnieuw installeren met een enkele s-ata schijf.

    Heb ik ook eigenlijk best zin in.. nieuwe config, nieuwe start.. yep ik ga het doen.
    Kan iemand mij dan even misschien de gouden tip geven voor de juiste Bios config qua harde schijf?

    P4P800E-deluxe bord, 1x s-ata schijf, welke bios config?
  • :-?
  • Dat kan natuurlijk ook ;-)

    Maar je kan ook best aardig overklokken wat is dan het probleem in de bios etc? En in schijf beheer is de hdd dus ook niet zichtbaar na instaleren van de drivers. Probeer de kabel anders eens op de 2de s-ata poort op je mobo aan te sluiten.
  • Het probleem is dat ik het gewoon niet zie, het is voor mij een zwaar ingewikkelde knoop met allemaal termen etc. Ik begrijp het allemaal gewoon niet zo goed, het is niet simpel genoeg voor mij :)

    Maar het zou wel te triest zijn als ik opgeef natuurlijk, raakte gister een beetje gefrustreerd.

    Kijk dat overclocken was nog vrij simpel, ik wist waar ik moest wezen en dan stap voor stap omhoog. Dit is een heel ander verhaal, al vanaf het begin heb ik mijn systeem niet juist geconfigureerd, maar het werkt wel..
    Alleen booten doet ie dus gewoon even 1 minuut 30 over, als het al niet langer is… Duidelijk een probleem dus.

    Nadat hij 1st & 2nd primary heeft detected duurde het altijd eventjes en dan vloog er een rijtje text voorbij en sprong hij naar het volgende scherm. Dan begon hij Fastracker378 controller oid te detecten, faalt en zei; Bios not installed, dan springt ie naar een zwart scherm met een knipper cursor linksbovenin

    Ik kom er gewoon niet 123 uit, eigenlijk zou er eens een pro naar moeten kijken, tis gewoon een beetje een zooitje.

    Gisteren was ik inene Promis fastracker378 kwijt in mijn aparaatbeheer, ik ga ervan uit dat ik die moet hebben als controller? qua drivers heb ik namelijk fastracker378Sata en fastracker378Raid. Via de asus cd wordt verteld dat ik manual de drivers moet installeren via aparaatbeheer.
    Maar als ik dat wil doen dan lukt het niet; Code 10, aparaat start niet..
    Maar die bij aparaatbeheer staat is Raid controller, ik kan geen sata controller vinden.

    Raid vind ik al helemaal een ingewikkeld verhaal.. maar gaat het werken als ik nu op Raid 1 aansluit en dan hopen dat de raid Controller start zodat ik drivers kan installeren? En dan staat de Bios natuurlijk zeker weer fout?
  • [quote:e800e7e528="Gansan"]Ik heb S-ata voedingskabel aangesloten en een mooi kabeltje op S-ata 1.[/quote:e800e7e528]
    DIt is gewoon goed

    [quote:e800e7e528="Gansan"]
    Nu bij het booten heb ik inene een Third master IDE (2e is cdrw)
    Bij aparaatbeheer heb ik ook 2 schijfen staan nu.. Alleen de computer herkent hem als IDE. Ik kan hem niet vinden in Windows Commander.
    [/quote:e800e7e528]
    Third master klopt volgens mij wel want je kunt ook die sata schijf als startschijf doen. Alleen volgens mij heb je bij sata schijven geen master/slave aangezien ze allemaal op aparte kanalen zitten.

    Windows Commander, ik neem aan dat je de commando prompt bedoelt en niet dat ftp programma? Iig, misschien dat deze schijf te groot is of dat ie NTFS is geformatteerd, Alleen XP en 2000 kennen NTFS…
    Verder, IDE klopt gewoon. Een sata schijf is ook gewoon ide, en niet opeens SCSI ofzo. P-ata en S-ata schijven zijn beide IDE…
    [quote:e800e7e528="Gansan"]
    Nu ben ik dus echt een totale ramp met de bios en configureren..
    Mijn computer start ook nog altijd belachtelijk langzaam op bijvoorbeeld, maar dat even terzijde.. Ik heb net in de Bios veranderd naar P-ata + S-ata.[/quote:e800e7e528]
    Hmmz, dit moet ook kloppen… :x
  • Ja psies.. volgens mij ook, p-ata + s-ata is wat ik uit het Asusboekje haal..
    Ok, dat van IDE wist ik niet.. klonk gewoon niet logisch voor me.
    Ik bedoel Total/windows Commander, dat gebruik ik ipv Windows Verkenner.. en daarmee bedoel ik dat ik dus nergens mijn schijf kan vinden, ik heb er ook geen station bij.

    Kijk ik bij aparaatbeheer/systeemschijven staan ze wel keurig alle twee vermeld, maar ik kan hem dus niet gebruiken. Het zal dus wel aan die controller liggen, daar ga ik vanmiddag nog maar eens mee spelen
  • Het kan er ook aan liggen dat de schijf nie correct is geformatteerd. Je ziet hem dan wel in windows schijfbeheer maar niet in de verkenner!
  • OK, ik ben een heel klein stukje verder..

    Ik heb rechtermuisknop op "deze computer" en dan beheer/schijfbeheer gedaan..
    Er stond een verbod bordje bij de 200gb s-ata schijf en iets van dat hij zeg maar uitstond. ik heb initialiseren geklikt, nu staat er dat hij online is..
    Maar nog niets in commander/verkenner

    [img:af79380ffe]http://img289.echo.cx/img289/1166/sataschijf4fz.th.jpg[/img:af79380ffe]

    Er staat ook dat hij niet is toegewezen.. ik moet ook nog formateren (in eerste instantie ook niet aangedacht, dit is allemaal helemaal nieuw voor mij en ik ben computer-technisch vrij blind).
    Ik zou allemaal niet even weten hoe ik nu verder moet, ik wil niets verpesten of erger maken..
    Plaatje spreekt boekdelen.. rechtermuisknop op de s-ata schijf geklikt..
    Moet ik nu "schijf converteren naar dynamische schijf" kiezen? of moet ik wat anders doen?
    Ik vind het wel mooi allemaal trouwens, ik vind het fijn dat er mensen zijn die anderen helpen :) ik zal het toch moeten leren :)

    Bij voorbaat dank dus
  • Je moet op dat witte vak met die zwarte balk er boven rechtermuis doen. Daar moet iets staan als partitie toevoegen of whatever. Kan dat nu ff niet nakijken hier. Anders maak je maar weer een screendump.
  • Hee bedankt man! jij bent echt goed :lol:
    Ik had hier dus nooit achter gekomen zonder jouw hulp heh, rechtermuisknop op "deze computer" ; er gaat een wereld voor me open :)

    Hij is nu aan het formateren.. ik ga er nu wel van uit dat ik zometeen een H:opslag kan vinden :)
    Thnxs
  • Haha, dankje :oops: Veel succes er mee. Ik neem idd aan dat het zo lukt. Zie je hem nog niet in deze computer, klik dan met de rechtermuis op de partitie (weer dat zelfde witte vlak, alleen nu met een blauw of groen balkje er boven) en klik op stationsletter toewijzen.
  • Offtopic: Total Commander is veel handiger dan Verkenner toch, heh ? :wink: :lol:
  • yep! Total Commander is de shit! ;) Ik mag dan volledig n00b zijn op het gebied van bouwen en configureren, althans bouwen gaat me nu wel goed af. Maar werken en gamen met een computer doe ik al sinds 1988.
    (met mijn pa als systeembeheerder, nu eigen systeem sinds 6 mnd)

    Windoooooows bestond nog niet (op de melodie van Hilversum3 bestond nog niet) :lol: :wink:

    Ik werk dus al heeel erg lang met total commander.. toen windows verkenner kwam moest ik echt lachen.. totaal niet overzichtelijk en ik vond het zelfs kinderachtig.. sindsdien heb ik er nooit meer naar omgekeken. Het is gewoon wat men gewend is
  • Ik kan niet editten? Maar goed, het werkt hoor comp-freak! Ik had voor het formatteren al opgegeven dat welk stationletter ik wou e.d.
    Nu werkt het allemaal prima! Dus nogmaals bedankt :)

    Achteraf moet ik zelf nu ook best hard lachen :lol:
    écht een beginners probleem.. elke keer als ik iets nieuws doe begin ik blind..

    Nu ga ik even een ander topic van mij updaten met een nieuwe vraag :)
  • offtopic:
    volgens mij heb jij een gi-gan-ti-sch minderwaardigheidscomplex… :wink: :lol:


    Kon het niet laten :P
  • Geeft niet :) want je hebt best wel gelijk :)
    Ik ben geen domme jongen, heb ik zwart op wit staan (wil ik verder ook niet op in gaan, altijd zo'n arrogant gevoel bij).. maar ben wel vreselijk onzeker. Dat is een bijkomstigheid zegt men…

    Maar goed, ik leer dankzij jullie en de rest van het net steeds meer :)
    Geweldig! ik wou dat ik zelf meer kon helpen dan dat ik nu kan, maar dat komt later wel. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.