Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Defecte ide-2 controller

leonardus
6 antwoorden
  • mensen,

    Heb in een netwerkje een internet pc staan. Cel 500 op een AB zm-f mobo. Na een defecte voeding te hebben verwisseld blijkt de ide-2 controller defect. Geen hdd en cd speler meer op aan te sluiten.
    Op ide-1 heb ik als master een 10 gb schijf, deze wordt ook herkend. Als slave wil ik een dvd speler aansluiten om toch nog een schone instal van xp te doen. Voordat de voeding was verwissseld was deze hdd namelijk al geformatteerd. Deze dvd speler wordt niet herkend, daarna ook een ander cd speler geprobeerd. Wordt ook niet herkend. Als ik nu een tweede hdd aansluit als slave wordt deze wel herkend. Iemand een oplossing?. Bedankt voor de moeite.
  • Heb je de jumpers van de dvd en cd wel goed staan? Misschien helpt het om de IDE kabels te verwisselen. Maar wat is er gebeurt dan? Is de IDE-2 bus kappot gegaan door een kapotte voeding? Want dan kan het namelijk zo zijn dat ide 1 ook niet goed meer werkt. Dit zit allebei op of de north of de south bridge. Die gooi ik altijd door elkaar. Probeer anders eens of het met een raid controller wel lukt. Succes!
  • Ja, jumpers staan als slave. Deze spelers werkten onder de oude config (voordat de voeding kapot ging) wel goed. Allebei werken ze onder ide-1 als slave niet. Heel raar. De tweede hdd dus wel. Met de kabel dus niks mis. Zojuist ook geprobeert met een andere werkende cd speler als slave. Ook niet. In een ander systeen werken de cd spelers juist wel!!!!. Raar maar waar, iemand enig idee?
  • Misschien toch iets kapot. Op zich mag een DVD of CD speler gewoon als master worden gebruikt en de harde schijf mag best als slave (evt zelfs op de secondary IDE). Dat levert allemaal netjes C: op voor de harde schijf.
  • Ok, zal dat laatste even uitproberen vanmiddag (bij ons op Aruba is het nog middag) Maar toch blijft het vreemd dat de tweede hdd wel wordt herkend als slave toch?
  • Klopt, dat is vreemd. Werkt de Dvd/Cd speler wel in een andere computer? Weet je zeker dat die goed zijn?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.