Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Pc start niet door.

Anoniem
Dracoplasm
12 antwoorden
 • Dag allen , er is weer een probleem in pc land.

  Ik moest voor iemand office even komen instaleren maar liep tegen een erg raar probleem. De pc was een dag eerder nog gebruikt en er was niks aan de hand.

  Toen kwam ik pc aanzetten, bootscreen van asus….wachten….wachten….etc. Er kwam dus niks, del. werkte niet, ik kon dus niet in de bios komen, eerst dacht ik aan het toetsenbord, maar toen ik die vervangen had was het nog niks. Ik weet eigenlijk neit goed wat ik hiermee aan moet. Er waren gene vreemde piepen of wat dan ook…

  Config:
  Asus A7v8x
  AMD XP 1700
  512 ddr
  GF 4 ti4400
  120 GB hdd (geloof maxtor)

  Iemand ideen tips?

  Ik heb de bios al een keer gereset, maar dat maakte geen verschil.
 • Was er al lang sprake van het installeren van Office of kwam dit verzoek uit heldere hemel?
 • [quote:679df5708f="Alipapa"]Was er al lang sprake van het installeren van Office of kwam dit verzoek uit heldere hemel?[/quote:679df5708f]

  Ik begrijp niet helemaal wat dat te maken heeft met het probleem, ik ken de mensen erg goed en ben ook al jaren bevriend met hun, dus het is niet zo dat ze me voor iets simpels op laten draven en mij dan zo'n probleem in de maag splitsen.
 • Heb dus tussen de regels gelezen dat je begrijpt wat ik bedoelde!
 • In theorie kan dit gebeuren. Voordat ik aan de slag ga, wil ik ook eerst zeker weten of de computer het nog doet. Dus het was een zeer verstanidge test. Je zou kunnen vragen of er wel eens rare problemen optraden. Zelf een aantal keren meegemaakt dat de computer na even te zijn uitgezet en weer te hebben aangezet, niet meer aanging. Nader onderzoek leverde op dat mijn harde schijf was overleden. Er was voor die tijd al wel sprake geweest van rare probleempjes. Zoiets kan dus echt gebeuren.
  Pas ook nog gehad me een eigen computer, die ging piepen toen ik hem eventjes op een andere plek wilde gebruiken. Achteraf leek er toch niks aan de hand te zijn, maar ja, dat gepiep heeft wel een oorzaak. Ik houd dat gepiep wel in de gaten …
 • [quote:589a043a4d="Dracoplasm"]Ik moest voor iemand office even komen instaleren maar liep tegen een erg raar probleem. De pc was een dag eerder nog gebruikt en er was niks aan de hand.

  Toen kwam ik pc aanzetten, bootscreen van asus….wachten….wachten….etc. Er kwam dus niks, …[/quote:589a043a4d]Dus geen beep dat de videokaart okay is. Duidt wel op een hardware probleem.
 • al geprobeerd de pc met een minimale config op te starten? Geheugen al getest (of eventueel omruilen met een reepje waarvan je weet dat het goed werkt?).
 • Probeer een andere harde schijf indien mogenlijk. Gooi verder alle drives los.

  Dit lijkt wel alsof een drive niet goed geinitialiseerd wordt.
 • Nee ik ga van de week even geheugen testen, beeld ed heb ik, ik zie logo van asus, en sommige antwoorden begrijp ik niet helemaal…

  Zoals dat het een goed idee was eerst de pc te testen :-?

  Ik druk de startknop in en de pc komt niet verder dan asus boot screen.

  Ik kan dus niet in de bios en ook tab werkt niet, ik kan dus niet zien wat er allemaal gebeurt.

  Er zit net een nieuwe windows xp installatie op en de pc werkte zonder problemen…
 • [quote:060ffba587="Dracoplasm"]Zoals dat het een goed idee was eerst de pc te testen :-?

  Ik druk de startknop in en de pc komt niet verder dan asus boot screen.

  Ik kan dus niet in de bios en ook tab werkt niet, ik kan dus niet zien wat er allemaal gebeurt.[/quote:060ffba587]Het eerste betekent dat jij de boel niet hebt vernield. Dan is de discussie over een eventuele schade vergoeding gewoon niet aan de orde.
  Omdat de computer niet doorstart, lijkt het me een harde schijf (of een IDE probleem). Grafische kaart, geheugen of wat anders kan natuurlijk ook. Bij een geheugen start de computer iha in het geheel niet op. Wat ik zou doen is eerst die harde schijf loskoppelen (alle IDE apparaten) en kijken wat de computer doet. Als dat niks oplevert, als stap voor stap onderzoeken.

  WIndows XP was er pas opgezet? Was daar een speciale reden voor?
 • Miss domme vraag, staat de POST speech reporter aan?, deze vertelt je namelijk via de onboard geluidskaart wat er mis is… (Dus wel ff de speakers/headset in de onboard doen.. 8) )

  Is een goeie, zelf ook veel aan gehad! :)
 • [quote:f586da5e6b="Dracoplasm"]Nee ik ga van de week even geheugen testen, beeld ed heb ik, ik zie logo van asus
  Ik druk de startknop in en de pc komt niet verder dan asus boot screen.

  .[/quote:f586da5e6b]

  Het duidt dus op een hardware probleem. Voor je zo kaal mogelijk gaat opstarten (dus met alleen cpu, mem, videokaart en floppy) doe het volgende. Zodra je start, direct op del drukken, meerdere keren proberen. Ik heb zelf ook een a7v8x-x in huis en als je het LOGO screen ziet dan ben je als het goed is al voorbij het punt dat je in het BIOS kan. Ik heb daarom zelf het logo screen maar uitgezet.
  Misschien helpt het. Try it zou ik zeggen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.