Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Windows Taakbeheer...

egslim
24 antwoorden
 • Hoe zit dat nou eigenlijk met het Taakbeheer van Windows XP? Draait me PC zo goed of draaien er teveel processen etc. en welke getallen moet je in de gaten houden als je veel programma's open hebt staan, voordat je PC in de soep loopt?

  [img:59f7b2d490]http://home.wanadoo.nl/wfitsch/wtb.gif[/img:59f7b2d490]
 • Je geheugengebruik is lager dan dat je aan fysiek geheugen hebt, dus dat is ok. 56 processen is wel redelijk veel als je op dat moment verder niks doet en 365 MB geheugengebruik kan ook wel wat lager in rust. Ik gebruik atm 100 MB minder tijdens internetten, draait muziek en msn.
  Het ligt er dus puur aan wat je op dat moment draait. Je kan de processenlijst dus eens doorkijken of er dingen draaien die je niet gebruikt. Je pc zal iig niet echt snel in de soep lopen door veel toepassingen, hooguit gaat het allemaal wat trager.
 • Als je niks doet, is je cpu verbruik dan hoger dan 1%?
  Dat is ook geen goed teken.

  En geheugen verbruik is ook zo bij mij.
  Ik heb alleen 39 processen, maar heb redelijk wat dingen aan (denk aan Firefox preloader, winbar allemaal van die handige dingen, maar niet teveel.

  Maar als ik niks doe en heb al die dingen uitstaan, komt hij echt niet veel lager bij mij.

  Met Startup Mechanic (ff googlen) kan je zien wat onnodig is en wat niet.
  Wel goed opletten of je het programma herkent wat Startup Mechanic zegt dat onnodig is, hij heeft het niet altijd goed!
 • [quote:c687ca6efd="evisu"]Als je niks doet, is je cpu verbruik dan hoger dan 1%?
  Dat is ook geen goed teken.[/quote:c687ca6efd]Wat bedoel je?
 • [quote:560abb2a63="The Wizard"][quote:560abb2a63="evisu"]Als je niks doet, is je cpu verbruik dan hoger dan 1%?
  Dat is ook geen goed teken.[/quote:560abb2a63]Wat bedoel je?[/quote:560abb2a63]


  als je pc daar gewoon staat zonder dat jij iets doet, dan moet je cpu op 0% staan, kan af en toe eens op 1% staan , hoger zou betekenen dat er ergens een progje aan het werken is, dit kan bv een virus zijn, spyware, … . Ook goede dingen zoals een virusscan enz… zullen een hoger cpu verbruik aangeven maar dan zie je dit wel
 • Over het algemeen is er niks mis met je pc voor zover je aan je screen kan zien. Maar je kan je processenlijst dus eens uitpluizen.
 • [quote:b6f1371086="Comp-Freak"]Over het algemeen is er niks mis met je pc voor zover je aan je screen kan zien. Maar je kan je processenlijst dus eens uitpluizen.[/quote:b6f1371086]

  Dat is zeker zo!
  zonder firewall virusscanner etc heb ik 19 processen lopen(ex taakbeheer)

  Met firewall etc maar 23-25!
 • [quote:2aefe16ee5="wincustomize rulezzzz"][quote:2aefe16ee5="Comp-Freak"]Over het algemeen is er niks mis met je pc voor zover je aan je screen kan zien. Maar je kan je processenlijst dus eens uitpluizen.[/quote:2aefe16ee5]

  Dat is zeker zo!
  zonder firewall virusscanner etc heb ik 19 processen lopen(ex taakbeheer)

  Met firewall etc maar 23-25![/quote:2aefe16ee5]wtf… ik heb 49 processen lopen!
 • ik iets van 20 met win98se

  kijk hier trwns eens naar, hiermee kan je die processen uitzetten en bekijken wat het allemaal is:
  http://www.mlin.net/StartupCPL.shtml

  (soort msconfig, maar dan iets uitgebreidener)
 • 49 processen??
  das wel veel, maarja.
  Heb hier 29 processen als ik niks doe,
  heb er nu 35, 360MB.
  maarja, dat heb je als je druk aan het internetten bent met opera, chatten met dMSN/Mercury en video aan converteren met TMPGenc Plus.
 • Idd, hier atm 43, met winamp, msn, xchat, IE, virusscan, firewall, enz. Opzich dus toch niet zo'n ramp, maar mijn geheugengebruik is wel 100 MB lager.
 • Ik draai op dit moment 34 processen en als het rust mijn PC ongeveer 28 processen.

  CPU gebruik op dit moment 10%, Media Player en MSN aan!
 • Als ik nu IE, msn en muziek luister kom ik rond de 300, maar het neemt wel toe na een tijdje. Dat zullen wel die klote processen zijn van hp, gelukkig heb ik genoeg geheugen dus hij blijft wel aardig presteren!
 • volgens mij kloppen jullie verhalen niet helemaal. Als je niks doet dan doet je cpu nog steeds wat. Ik heb nog een oud pentium I peeceetje en daar komt de cpu gebruik sowieso niet onder de 20%, en op m'n normale pc (Athlon200+) is hij meestal tussen de 3 en 5%, met 180MB geheugengebruik en 38 processen incl firewall en norman virus control. Vooral die norman gebruikt veel geheugen en cpu en heeft veel processen (meestal 8).
 • als ik jullie zo hoor, zou ik me nu heel erg zorgen moeten gaan maken, nou vergeet dat maar. Die pc heeft nergens last, is helemaal clean en hij reageerd ook niet traag (voor een athlon200+ dan).
 • Kid Jansen we hebben het hier over een moderne pc.
  ZO'n oude pc zoals jezelf al zegt is het helemaal niet raar als je cpu verbruik hoger is.
  Een moderne pc moet echter wel onder de 1% blijven anders is er toch zeker wat mis (spyware/hardware defect etc.)
 • wat is tegenwoordig een moderne pc, AMD64 3000+ en hoger ofzo. En maakt dat dan zoveel verschil? Dat het cpu verbruik bijna altijd 0% moet zijn?
 • Ik heb er nooit op gelet bij me vorige pc's, maar me nieuwe pc (AMD Athlon 64 3500+) blijft me CPU op 0% staan als ik niks doe, heel af en toe een piekje van 2% maar meer niet! Dat lijkt me gezond, maar 20% lijkt me niet gezond! Misschien bij oudere modellen ofzo?!
 • 20% voor een pentium 1 continu is ook niet goed. Tuurlijk, een processor heeft altijd wel wat te doen, maar dat wil niet zeggen dat een P1 op 20% minimaal moet staan. Maar opzich doet dat er niet toe.

  Ook bij een normale pc kan het geheugengebruik best wat hoger zijn, maar let dan wel op dat je ook weet dat het in orde is en dus niet onnodige rommel ofzo. Een pc die verder niet gebruikt wordt (ik heb het hier over een moderne) moet wat mij betreft gewoon op 0% kunnen blijven, met af en toe even een piekje ofzo.
  Wat norman betreft, die gebruikt hier bij mij ong 47 MB, maar gebruikt totaal geen processorkracht als je geen bestanden opent enzo. IMO belast Norton je systeem veel zwaarder.
 • maar die heb ik er gelukkig niet op staan. Norman gebruikt bij mij wel heel af en toe iets van de CPU, maar dat is dan iets van 5% van de 5% processor gebruik, dus dat is echt heel weinig (0,25%). Maar hij gebruikt veel werkgeheugen (meestel rond de 55MB). Verder heb ik ook 6x svchost.exe?!? Hoort dat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.