Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

AMD Athlon 64 X2 vs. welke Intel???

Anoniem
redmar
13 antwoorden
 • Hallo, ik las in de Sp!ts vandaag een stukje over een nieuwe processor van AMD, namelijk de Athlon 64 X2.
  De is een 'dual core' processor die als mogelijkheid 'multitasking' biedt.
  Moet ik deze CPU vergelijken met een Intel Pentium 4 met HyperThreading-technologie (met HT draait het toch ook om multitasking?) of meer met een dual-Xeon systeem :S…
  Verder wordt er gemeld dat Intel ook bezig is met de productie van een dual core CPU, namelijk de Pentium D.

  Hoe moet ik de verschillende processoren in verhouding tot elkaar zien, en wat (voor type CPU) is (met een kijkje in de wellicht nabije toekomst) de beste CPU voor videobewerking, flash/photoshop ed. en af en toe een spelletje (niet het nieuwste van het nieuwste qua games ofzo).
 • Dual core heeft op het moment nog geen zin, Het is in principe, 2 pentium 4/athlon 64 in 1. Dit soort cpus heeft alleen zin voor programmatuur die multithreading ondersteund, dit is nog niet mainstream, maar in de toekomst zullen er wel multithread programmas komen.
 • hier is een verglijk tussen een AMD 64 X2 en een pentium D

  Video Bechmark:

  Klik

  Audio Benchmark:

  Klik

  Op de site staan ook nog allerlei andere benchmarks… als je interesse hebt.
 • Hey, dankje, lijkt me een interessante site.

  Als ik het goed zie verslaat de AMD Athlon 64 X2 Intel dus op het gebied van videobewerking (ik gebruik zelf ook Pinnacle Studio Plus 9.4).
  Is dit dan een speciale versie van Studio, of een uitzondering, gezien de opmerking van Orcer?

  En hoe juist is dat wat Orcer zegt, want op Tom's Hardware staat ook:
  [i:4844bbf374]Every modern operating system is able to execute several programs at a time, dynamically sharing the load among all the available logical processors (multi-tasking).[/i:4844bbf374]

  En heeft iemand al een idee van de richtprijzen? 'T zal vast geen goedkoop beestje zijn?? :o …
 • [quote:dace7b660c="Orcer"]Dual core heeft op het moment nog geen zin[/quote:dace7b660c]
  Als je enkel bijvoorbeeld een game speelt dan heeft het nog weinig zin. Maar als je daarnaast nog andere CPU intensieve taken doet op de achtergrond, dan heeft het weldegelijk nut.
 • Hier zie je hoe duur de AMD's gaan kosten:

  AMD's Prijzenfestival :lol:

  En hier zijn de prijzen van de Pentium D:

  Pentium D 820 2.8GHz No $241

  Pentium D 830 3.0GHz No $316

  Pentium D 840 3.2GHz No $530

  Pentium Extreme Edition 840 3.2GHz $999
 • Hehe.. heerlijk idd..
  =====
  AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core Processor PIB Price
  4800+ $1,001
  4600+ $803
  4400+ $581
  4200+ $537
  =====
  Wat ik me dan afvraag he… is het verschil tussen een 4400 en 4600 zoveel groter dan tussen een 4200 en een 4400? Zulke bij gelijkblijvende kleine stapjes ineens grotere prijsverschillen zie ik ook wel bij HDD's…
  Is dat dan omdat dat laatste kleine beetje wat weinig verschil maakt in verhouding zoveel extra kost of zijn ze op andere fronten ook nog veel beter/sneller?

  Edit: 4200+4400 = 2.2 Ghz kloksnelheid en 4600+4800 = 2.4 Ghz
  4200+4600 1Mb L2 Cache en 4400+4800 2Mb L2 Cache.
  Aanvullingen altijd welkom natuurlijk :D
 • De snelste zijn altijd evenredig veel duurder dan de iets langzamere. Bij cpu's bijvoorbeeld komt dat omdat lang niet alle cpu's die van de band rollen die hoge snelheid halen en er is ook weinig vraag naar de duurste modellen wat ze duurder maakt. Bij hardeschijven gaat het om de kwaliteit van de kop: hoe hoger de dichtheid van de schijf (hoe groter dus), hoe duurder de kop.
 • [quote:be58ab9749]en er is ook weinig vraag naar de duurste modellen wat ze duurder maakt.[/quote:be58ab9749]
  Het is juist andersom, er is veel vraag naar de duurste modellen, daarom kunnen de fabrikanten er zoveel geld voor vragen om te voorkomen dat de vraag te hoog wordt.
 • [quote:6e8a62000e="egslim"][quote:6e8a62000e]en er is ook weinig vraag naar de duurste modellen wat ze duurder maakt.[/quote:6e8a62000e]Het is juist andersom, er is veel vraag naar de duurste modellen, daarom kunnen de fabrikanten er zoveel geld voor vragen om te voorkomen dat de vraag te hoog wordt.[/quote:6e8a62000e]De vraag naar snellere is relatief gezien natuurlijk groter dan naar langzamere modellen als je kijkt naar het aanbod, maar absoluut niet.
 • Ik denk dat we een beetje langs elkaar heen praten, doordat we niet dezelfde definitie van "vraag" gebruiken. Is mijn schuld. ;)

  Bijna iedereen wil graag een zo snel mogelijke CPU. De vraag naar een FX55 is dus veel groter dan naar een 3000+.

  CPU fabrikanten spelen daar op in door met de prijzen van hun CPU's te schuiven. Voor de snelste CPU's vragen ze een krankzinnig bedrag, wat slechts weinig mensen bereid zijn te betalen. Elke CPU krijgt op die manier een eigen prijsklasse.

  Het idee is dat mensen vaak een bovengrens hebben voor het bedrag dat ze aan een CPU willen uitgeven. Ze kopen dan het duurste product dat daar nog onder zit.
  Door een groot aantal CPU's aan te bieden, elk op een eigen prijspunt, zorgen de CPU fabrikanten er dus voor dat mensen nooit ver onder hun budget hoeven te kopen.

  Moraal van dit verhaal is dat de prijs van een CPU niet wordt bepaald door de productiekosten, niet door de prestaties, maar alleen door wat de gemiddelde koper ervoor wil betalen.
 • Ok, snap ik een beetje hoe dat zit. Ik heb echter nog niet een bepaald maximum budget in m'n hoofd, maar het is niet zo dat ik 1000 euro overheb voor een CPU.
  Al vind ik het prijsverschil tussen de 4200 en 4400 ($44) overbrugbaar genoeg om dan voor een 4400 te kiezen. Vanaf een 4400 $222 bijleggen voor een 4600 is ineens wel erg veel extra geld denk ik dan…
 • Het beste kun je kijken naar wat je nodig hebt. Wat bedoel je eigenlijk met multitasking? Die functionaliteit hebben we namelijk al sinds de 386… ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.