Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

USB-stick converteren naar FAT32?!

Anoniem
Comp-Freak
11 antwoorden
 • Goedendag,,

  Kheb een usbstick van 2 GB (Een of andere Transcend). Nou is deze FAT16… Wanneer ik deze zou converteren naar FAT32 veranderd het in 3,2GB :D…. Kan ik dit doen zonder dat die sitck schade oploopt…?!

  Met vriendelijke groet,,
  Sylvester ;)
 • [quote:835bb2f5fa="Sylvester"]Kheb een usbstick van 2 GB….. Nou is deze FAT16… Wanneer ik deze zou converteren naar FAT32 veranderd het in 3,2GB[/quote:835bb2f5fa]

  Het kan aan mij liggen maar 2 Gb is en blijft toch echt 2Gb.
 • Ook als ik hem converteer naar FAT32?!
 • Dat lijkt mij wel ja. :lol:

  Door er een andere indeling (FAT16, FAT32, NTFS, etc. etc.) op los te laten krijg je er echt niet meer, totaal beschikbare, opslag ruimte ervoor terug.
 • Dat is niet helemaal waar.

  Ik ben geen expert op het gebied van bestandssystemen, maar als ik me niet vergis heeft FAT16 een maximum van 2GB per partitie. Met andere woorden, door een 40GB schijf als FAT16 te formatteren krijg je slechts 2GB beschikbare ruimte ervoor terug.
  Formatteer je het geheel daarna als FAT32 kun je wel de gehele 40GB (minus een klein beetje) gebruiken.
 • Dat klopt op zich wel wat je hier stelt, maar we hebben het hier over een stick van 2Gb en niet een HD van 40Gb of meer. :wink:
 • Dat weet ik niet. ;)

  Het is niet helemaal duidelijk of het om een 2GB stick gaat, of dat de TS slechts toegang heeft tot 2GB ervan.
  Althans - Nederlands-technisch gezien heb je gelijk, maar ik kan me voorstellen dat de TS de vraag eigenlijk iets verkeerd heeft geformuleerd.
 • FAT16 en FAT32 verschil zit hem in de clusetrgrote.
  Die is bij FAT32 efficienter.
  Zeg een bestandje van 10 bytes: bij FAT16 met 2GB is de clustergrote zeg
  16 kbytes. Bij FAT32 is dat 4kbytes.
  Logischerwijze sla je 10 bytes op, bij FAT16 gebruikt ie fysiek 16 kb en bij FAT32 4kb.

  Voorzover ik de TS begrijp : voor eigen risico natuurlijk. Je kan proberen hem naar FAT32 te zetten. Zal waarschijnlijk goed gaan voor data en met de beprking dat je hem alleen in systemen kan gebruiken die FAT32 ondersteunen. Je hebt wel een kans dat de built-in driver van bijvoorbeeld XP het niet wil omdat het een memory key is.
 • De USBstick is op dit moment 2GB en FAT16. Wanneer ik hem zou willen converteren naar FAT32 geeft Windows aan dat er hierdoor 3,21GB komt…. :roll:

  Zover ik weet kan FAT16 t/m 2GB aan…. Heb hier nog een aantal FAT16 schijven liggen… Toen ik ze naar FAT32 converteerde had ik wel 5,3GB i.p.v. de standaard 2GB :o
 • Waar wacht je op? :P
 • Is goed… laat het vanavond nog wel even horen of het gelukt is ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.