Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Sweex voeding

8 antwoorden
  • Ik zie op het forum vaak waarschuwingen voor sweex voedingen, nou wil ik graag weten hoe slecht ze dan zijn. Mijn zusje haar voeding is kapot en ze wil geen 50 euro uitgeven voor een goede huntkey. Is een sweex voeding goed genoeg voor een celeron 466 met 192 mb ram 1 hdd een brander en een cd romspeler? Er wordt alleen wat op geinternet en wat cds gemaakt.
  • Lijkt mij wel goed..of een Q-tec :)
  • moet zat zijn, maar je moet ook in je achterhoofd houden dat Sweex niet bekend staat om z'n stilte, en dat geldt ook voor Q-tec. :wink: Een Huntkey hoeft btw ook niet meer dan €25,- te kosten, kijk [url=http://www.tweakers.net/pricewatch/69235]hier[/url] maar eens.
  • Maar de fan vervangen is ook zo gepiept en kost ook niet veel. Dus zo'n ramp zal dat niet zijn. Overigens lijkt me dat elke voeding (zelf 1 uit een kringloopwinkel) in staat is die pc te trekken. Dus ik zou de goedkoopste voeding nemen die je vinden kan met een vermogen > 200W :)
  • Ok, bedankt mensen.
  • Een 300 watt huntkey is dan ook goed genoeg: http://www.tweakers.net/pricewatch/69236?Landfilter=Benelux €20
  • [quote:89d6d0a122="Kaz'Duzar"]Maar de fan vervangen is ook zo gepiept en kost ook niet veel. Dus zo'n ramp zal dat niet zijn. [/quote:89d6d0a122]Hoe doe ik dat precies? ik heb zelf ook een Qtec en eerlijk gezegd kan hij wel wat stiller :P ik heb geen ''standaard'' fan connectoren in mijn voeding.
  • [quote:1a3afb54a7="Ripper_alexander"][quote:1a3afb54a7="Kaz'Duzar"]Maar de fan vervangen is ook zo gepiept en kost ook niet veel. Dus zo'n ramp zal dat niet zijn. [/quote:1a3afb54a7]Hoe doe ik dat precies? ik heb zelf ook een Qtec en eerlijk gezegd kan hij wel wat stiller :P ik heb geen ''standaard'' fan connectoren in mijn voeding.[/quote:1a3afb54a7] - Voeding openen - draadjes van de fan doorknippen - draden van nieuwe fan eraan solderen (12V en GND) - voeding sluiten Enige voorzichtigheid is wel nodig bij het openen van de voeding. Zorg er b.v. voor de de voeding al een tijdje niet gebruikt is, zodat er geen stroom meer in de voeding aanwezig is en je een schok kunt krijgen. Verder niet zomaar onderdelen aanraken e.d.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.