Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Dual Core vraagje

7 antwoorden
  • Wat ik me afvroeg na het lezen van wat reviews enzo. Als een Dual core processor nu werkt op een lage snelheid, waarbij hij in single mode praktisch even snel zou kunnen (ik denk dan bijvoorbeeld aan gewoon internetten), schakelt er dan 1 processor uit? Met die Cool 'n Quiet ofzo... Dit zou toch heel erg energiebesparend kunnen zijn dan. Ik kwam het niet tegen en er zal vast wel iemand meer weten hierover...
  • 2 processor gaat andere taken doen, anders verlaagt hij zijn voltage/clocksnelheid via Cool en Quit.
  • Helaas is dat nog niet het geval. Het is technisch moeilijk twee delen van een chip op verschillende kloksnelheden te laten werken en de eerste generatie dual cores mist die feature. Maar met office en internet werken in het geval van A64 beide cores met Cool 'n Quiet.
  • [quote:161d81af89="egslim"]Helaas is dat nog niet het geval. Het is technisch moeilijk twee delen van een chip op verschillende kloksnelheden te laten werken en de eerste generatie dual cores mist die feature. Maar met office en internet werken in het geval van A64 beide cores met Cool 'n Quiet.[/quote:161d81af89] Maar het zijn toch echt twee aparte cores die verbonden zijn met elkaar? Of ben ik mis?
  • [quote:4ba6ca13c7="HardwareSchorum"]Maar het zijn toch echt twee aparte cores die verbonden zijn met elkaar? Of ben ik mis?[/quote:4ba6ca13c7] Zie het als 2 auto's die vast zitten aan elkaar, de ene kan minder gas geven maar dat gaat niet goed ;)
  • [quote:afaaadccc9]Maar het zijn toch echt twee aparte cores die verbonden zijn met elkaar? Of ben ik mis?[/quote:afaaadccc9] Logisch (als in logische schakelingen) gezien wel. Maar het gaat om slechts een chip, alle communicatie binnenin die chip moet synchroon zijn. Synchronisatie tussen delen van een chip die op verschillende kloksnelheden werken is complex. Uiteindelijk zullen we wat jij beschrijft wel zien, zelfs binnenin elke core tussen de verschillende componenten.
  • Ok, hiermee weet ik het weer. Dank voor de input :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.