Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

meer dan 1024mb geheugen nut?

None
37 antwoorden
 • bij sommige high end game systeemen zie je soms al wel
  is meer dan 1 gb geheugen zitten, b.v 2048mb.


  maar wordt dit uberhaupt ooit gebruikt?
  mij lijkt nog niet een game ooit zoveel op een piek te vragen.
  of komen er op korte termijn games die hier wel van profiteren?
 • Juist de recente games vragen om meer dan een gig, zeker de vrij nieuwe generatie als HL2 en doom3 etc vinden 2 gig best fijn, ik merkte al verschil bij 1,5 gig draaien.
 • High end systemen met 2 GB ram zijn meestal ook geen game systemen, maar werkstations waarop 3d moddeling enzo gedaan wordt. Daar is @ GB wel handig voor. (anders hadden ze het er ook niet in gestopt) Voor games is mss in sommige situaties 1 GB net te weinig, dus 2 GB in een top gamesysteem kan wel, maar is niet noodzakelijk.

  [Edit] Ik was dus net te laat…. :wink:
 • maar aankomende nieuwe games gaan die op korte termijn meer vragen?
 • Als je nu een high end systeem koopt dat dual ondersteund kan je beter 2x 1gb nemen.

  Dan zit je er niet mee dat je 2 verschilende heb
  En dat je over een half jaar met 2 x 512 zit dat inmiddels is veroudert.

  2 x 512 is echt geen schande ;)
  Als ik game gebruik is ong. 600mb. (hl2, source en far cry)
 • ik speel de demo van battlefield2 en toen kreeg ik de melding teweinig virtueelgeheugen? 512 mb is wel niet mega veel maar had wel verwacht dat daar geen gezeur overkwam.
 • hmm met 1gb kan je nog wel even vooruit hoor.

  Tot nu toe nog geen enkel spel gehad waarbij ik denk dat ik geheugen te kort kom.

  @evisu: En mocht dat op termijn gebeuren dan gaat er gewoon 2 maal 512 mb bij, dan heb je ook geen geheugen over toch? Op voorhand 2 gb erin zetten vind ik beetje te ver gaan, prijstechnisch gezien trouwens ook.
 • Wat natuurlijk wel meegenomen moet worden is de prijs. Een 512MB module kost momenteel 35 euro, dus 140 euro voor 2GB. Dat is dus zeker te doen..
 • wel een beetje afhankelijk van wat voor merk je neemt natuurlijk he ;-)

  maar 2 keer 512 is altijd nog voordeliger dan 1 keer 1gb…
 • Een moederbord heeft niet altijd 4 geheugen banken.
  Je hoort nu veel mensen zeuren dat ze zitten met 2 x 256mb.
  Als ze toen 1 x 512hadden gekocht, konden ze nu nog eens 512mb nemen.
 • 64KB should be sufficient for everyone :P
 • [quote:d7a83cf51e="Double-X"]64KB should be sufficient for everyone :P[/quote:d7a83cf51e]Het ging trouwens niet om 64KB maar om 640KB :wink: . Ik ben trouwens met 1GB tevreden het verschil met 512MB is wél duidelijk te merken.
 • Oops type foutje :-?
 • voor sommige applicaties is meer dan 1 gig niet nodig maar er kan wel een verschil gemerkt worden.

  Games : ikzelf heb 1 gig , maar merk in BF 2 dat dit precies nog maar op het randje is, daar zou 512 extra een goede zaak zijn.


  Moederborden met 4 geheugenbanken OK, maar de AMD 64bit op de oude core (niet de venice) schijnen niet al te goed overweg te kunnen met 4 * 512 Mb , geheugencontroler is er neit echt op gemaakt of zo, 2 * 1gig is dan weer beter. maar een goed 1 gig latje kost verdomd veel geld
 • A64 cores ouder dan Venice konden alleen vier modules gebruiken met een cmmandrate van 2T. Bij Venice kun je die op 1T laten, in ieder geval als de modules enkelzijdig zijn.

  Toen ik 1GB in m'n pc stopte had dat eigenlijk weinig nut, 512MB was voldoende en zelfs 256MB voldeed nog. Maar langzamerhand begon 1GB echte voordelen te krijgen. Zo zal het met 2GB ook gaan.

  Is het de moeite waard 2GB te nemen? Dat hangt ervanaf hoeveel geld je te besteden hebt en hoelang je ermee wilt doen. Voor een machine die drie jaar mee moet zonder verder upgrades is het best een goede uitgave.
  Zelf begin ik er niet meer aan, omdat we over een jaar overschakelen op DDRII - ook voor AMD systemen. Daarom vind ik het nu overbodig nog geld te stoppen in een bijna-verouderd geheugentype.

  Als je toch ergens op moet bezuinigen neem dan 1GB ipv 2GB - je kunt 't altijd later nog upgraden.
 • Goed punt eigenlijk. Ik wil ook 512 bij prikken maar geheugen kost hier al zoveel in België. Wacht ik idd wel tot ik een nieuwe AMD 64 bouw volgend jaar ofzo, met DDR II
 • Amd ondersteund geen ddr2.
 • [quote:7c2f5ad93f="Orcer"]Amd ondersteund geen ddr2.[/quote:7c2f5ad93f][quote:7c2f5ad93f="HardwareSchorum"]Wacht ik idd wel tot ik een nieuwe AMD 64 bouw volgend jaar ofzo, met DDR II[/quote:7c2f5ad93f]Kuch
 • Nu niet, volgend jaar wel :roll:
 • maar ddr2 is toch veel trager? raar dat een nieuw soort module langzamer is?
  of komt hier verbetering in?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.