Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Probleem met nieuw systeem (alweer)

gerben
22 antwoorden
  • Ik heb mijn syteem geupgrade nu heb ik het volgende:
    Asus A8N-E
    AMD 64 3000+ venice (boxed)
    XFX geforce 6600GT
    Kingston 512mbx2
    Chieftec dragon met 360Watt voeding
    Nec 3500A
    Philips dvd dingetje

    Nou zat ik met het volgende probleem:
    Pc Guy en ik waren Xp aan het instaleren maar hij liep telkens vast. Dan kreeg je weer zo'n mooi blauw scherm.
    Wij hebben al het geheugen getest en de videokaart, die bleken allebei goed te zijn. Dus wij dachten het ligt aan de voeding die trekt de vga kaart niet dus even zijn x600ro bij mij erin, en nog steeds hetzelfde probleem.

    Nou is mijn vraag is de voeding zelfs te licht voor de x600pro?
    Of ligt het aan iets anders?
  • Kun je er ook (tijdelijk) ander geheugen in zetten?

    Wat is de exacte foutmelding (bovenste en onderste regel)?
  • Voeding moet (ruim) voldoende zijn. Start eens zo kaal mogelijk op. Als dat niet helpt: ander mobo erin? Brak mobo kan ook vaak een stomme foutmelding geven.

    Btw: wat is de foutmelding exact? Da's ook wel handig om te weten :roll:

    [update]Potverdorie, is die Gerben net weer ff eerder :wink: [/update]
  • Ik zal even gaan instaleren.
    En dan schrijf ik hem op.
  • Dit is hem:
    *** STOP: 0x0000007b (0xf7c7e63c, 0x0000034, 0x00000000, 0x00000000) :-?
  • Veel geeft ie niet aan, onderaan codes met 0x0000000 (kan een nul meer of minder zijn) en 2 waarvan 1 op het einde 34 (die ergens op de derde plek van rechts stond geloof ik) en de rest allemaal 0, en de andere weet ik zo niet meer. en er staat ook geen andere foutmelding boven aan (zoals bijv irq is not less or equal)

    [edit]zit ik hier die hele post te tikken is hij sneller met die k*tmelding….[/edit]

    De cpu is tray, en ik zei nog tegen hem dat ik dacht dat er een restje koelpasta op zat. Echter een logische verklaring is dat ze bij het inpakken (vervoerden hem op het mobo) er koelpasta op hebben gesmeerd omdat ze aan het dromen waren.

    Wat ik ook verdenk is de voeding met een 20 pins stekker die we in een 24 pins gepropt hebben. Lijkt me niet zo'n probleem maar misschien zit ik er naast bij dit bord? (uiteraard in de goede kant)

    Geheugen bij mij getest, gewoon stabiel, geen memtest fouten. Videokaart getest, niks aan de hand, kon gewoon san andreas spelen.

    Cpu nog niet getest, want hadden we geen tijd meer voor, die testen we morgen even in mijn bord.
    Ander geheugen in het systeem van aapje hebben we ook nog niet geprobeerd vanwege de tijd. Morgen misschien mijn bh-6 in zijn systeem testen.

    iets anders als het mem, de vid, het mobo en de cpu kan het bijna niet zijn aangezien dat het eerst nog wel deed. Nu is hij ongelooflijk traag met het laden van de items in het begin van de windows setup. Als je onderin ziet windows wordt gestart moet je nog een tijdje wachten, dan probeert ie dat scherm te laden waar je op enter moet rossen maar geeft hij weer een bsod.

    @ Aapje Beetje vroeg om al een topic aan te maken he.. die spullen zijn pas net binnen…. als je nou wat geduld had dan hadden we het morgen ook zelf wel uitgevonden…

    Een laatste mogenlijkheid is dat het moederbord gewoon een opdonder heeft gehad onderweg, wat ik niet raar vind in die idiote verpakking van cool prices. (eierdoos en wat kartonnen reepjes :-?)
  • Maar de voeding kan ik waarschijnlijk uitsluiten?
    Want dit wil ik weten in verband met bestellen.
  • Als de voeding goed is moet hij het aankunnen.
    Voeding kan natuurlijk ook brak zijn, maar die kans is veel kleiner.
    Maar wat je ook doet.
    Ontwijk zoveel mogelijk 'onzin' dingen.
    Laat je dvd speler, extra harddsik, min mogelijk ram, etc etc er allemaal uit zolang hij niet naar behoren werkt.

    Verder:
    Windows site + 0x0000007b
    Google + 0x0000007b
    Got forum + 0x0000007b
    Computer Totaal forum + 0x0000007b

    Succes!

    1 voor 1 zeer handig denk ik ;)
  • Ik ga dadelijk even proberen of het aan het philips dingetjuh ligt want die ziet hij namelijk ook niet als hij de ide-drives gaat scannen.
    PS: ff maxtor 20gb er aan gehang en probeer nu te instaleren sata 200Gb ff afgekoppeld.
  • Hoe ziet hij hem niet? Als je de cd erin legt? Moet je ff in de bios die drive instellen, heb ik al wat mee gekloot en hij zag hem in eerste instantie wel in het eerste menu…
  • Bedankt voor het helpen.
    Het lag aan dat domme philips ding.
    … philips
  • Je had toch iig eerst kunnen proberen van je NEC te installeren :roll:

    Afijn, mooi dat het opgelost is. :D
  • PCMASTER086, je schat mij wel heel erg laag in…:P heb ik allang geprobeert, meteen zelfs aangezien ik zoiezo die philips niks vond, maar in het oude systeem leverde hij verder geen problemen op
  • Volgende probleem: :oops: :cry:
    Als ik gta san andreas of een ander spel ongeveer een uur speel krijg ik zwart beeld(de pc blijft gewoon door lopen).
    Ook kreeg ik gisteren een melding voor het opstarten: Your computer CPU fan fail, en hij starte dus niet door. Maar ik keek naar de ventilator op de cpu en die was gewoon volop aan het draaien.
    Als ik nu naar de temp in de bios kijk of met de temp uitlees met een programma dan staat er altijd 26graden en 29graden stressed. :o Lijkt me onmogelijk met een boxed cooler maar goed.
    Ik dacht misschien horen deze problemen bij elkaar, en misschien weet iemand een oplossing. :-?

    Asus A8N-E
    AMD 64 3000+ venice (boxed)
    XFX geforce 6600GT
    Kingston 512mbx2
    Chieftec dragon met 360Watt voeding
    Nec 3500A
  • Heb je nou je vidkaart koeler er al opnieuw opgezet?

    Anders kom es ff hierheen een keer en leen ff zalman koeler om te testen… lijkt me sterk dat dat boxed ding kapot is maar goed…. het zou kunnen
  • //offtopic

    @kleinewiteaap: heb je nou een Asus K8N-E of [b:283e53e585]A[/b:283e53e585]8N-E?

    De K8N-E is namelijk S754 en daar kun je helemaal geen A64 Venice op zetten omdat die S939 is. :wink:
  • Dan had je zelf toch ook kunnen bedenken dat het om een A8N-E ging :-?
  • [quote:c65fe23816="kleinewiteaap"]Dan had je zelf toch ook kunnen bedenken dat het om een A8N-E ging :-?[/quote:c65fe23816]

    Of jij had een tikfout gemaakt en tegerlijkertijd gedacht dat het om een venice ging omdat dat het nieuwste was ofzo….

    Je reactie is niet echt netjes. Zelf ben je zo lui als de pest en gedraag je je meestal alsof men hier verplicht is om jou te helpen terwijl als iemand iets vraagt je diegene meteen afblaft met dat had je zelf wel kunnen bedenken oid. :roll:
  • [quote:f426a8b2f4="kleinewiteaap"]Dan had je zelf toch ook kunnen bedenken dat het om een A8N-E ging :-?[/quote:f426a8b2f4]Het had toch ook gekund dat je een S754 CPU had en dat je dacht dat het een Venice was? :roll:
  • :-?


    Mijn excuses hiervoor SDH



    :wink:


    OFF topic:
    Hoe laat ben je uit morgen pcguy???
    Oja had ik dat al verteld de pczaak in ons dorp zit dicht(is er mee gestopt) :( :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.