Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Koeling werkt niet

7 antwoorden
  • Ik heb een Amd Duron 1200 mhz. Laatste tijd heb ik last van voorspelbare restarts, elke keer als ik de computer opstart gaat ie herstarten of hij gaat uit. Toen heb ik geprobeerd om windows er opnieuw op te zetten, maar voordat je in het blauwe windowsmenutje komt, gaat ie weer herstarten. Toen heb ik in de bios gekeken. shutdown temp. = 60 graden CPU temp. = 98!!!!! graden system temp. = 38 graden Ik dacht dat het 100 % lag aan de koeling van de processor. Dus ik heb de shutdown temp. uitgeschakeld en hierna kwam ie heel wat verder, het bureaublad, maar hier bleef ie uiteindelijk ook haken. Ik heb nu alles afgesloten en de koeler van de processor gehaald. Op de processor staat socket 462. Wat moet ik doen, nieuwe koelpaste erop? Nieuwe Koeler kopen. Of gewoon iets anders. Ik heb trouwens xp.
  • `t is warm de laatste dagen dus de computer heeft het ook warm en als er dan iets met de koeling is treed dit bij warm weer dus ook eerder op. Mijn eerste vraag is eigenlijk of er wel koelpasta op de processor zat en de tweede vraag is of de ventilator op de CPU wel snel draait, hij mag zeker niet stroef draaien als je de vin een zetje geeft. De koelpasta moet maar een heeeeel dun laagje zijn en de koelventilator moet er stevig opzitten, dus niet wiebelen als je er aan komt. Zet de computer niet aan als de koelventilator niet op de processor zit!, want dan is het einde verhaal!
  • Ik zou eerst de koeler maar eens goed schoonmaken. Koelpasta eraf (terpentine, wasbenzine of alcohol), stof verwijderen (borsteltje, stofzuiger of spuitbus). Ook de processor schoonmaken. Daarna herplaatsen met een minimum aan verse koelpasta. Daarna zul je waarschijnlijk iets aan je case koeling moeten doen, 38 wijst erop dat die toch echt voldoende is. Minimaal 1 fan bijplaatsen, liefst twee, onder inblazend, boven uitblazend. Overigens is 98 graden erg heet. Het is mogelijk dat je cpu overleden is.
  • Moet ik niet misschien de koeler vervangen?
  • Dat kan altijd nog. Maar ik zou eerst de cpu koeler herplaatsen en wat aan de kastkoeling doen.
  • Voel is aan je koelblok of die ook ontzettend heet is? zonee, slecht gemonteerde koeler of een brakke temperatuur sensor
  • hij was zo extreem heet, dat ik het moeilijk kon aanraken

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.