Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

hoe verhouden de verschillende processoren zich met elkaar?

None
10 antwoorden
 • De laaste tijd valt het me op dat er nu ook een AMD Turion processor is. We hebben thuis 'gewoon' Intel P4-procesoren. Ik zie door de bomen het bos niet meer.

  Hoe verhouden Intel Pentium 4, Centrino (in een notebook), Celeron en AMD Athlon 64, Turion, Sempron zich met elkaar?
 • Eerst moet ik je vermanen omdat er geen Centrino cpu bestaat: dit is een Pentium M icm een bepaald chipset ed. De indeling is ongeveer zo:
  Laag budget: Intel Celeron / AMD Sempron
  Lange gebruiksduur: Intel Pentium M (/ AMD Turion 64)
  Hoge prestaties: Intel Pentium 4 / AMD Athlon 64 Mobile / AMD Turion 64
 • Aha. Dat is duidelijk.

  Is Turion trouwens een uitgeklede versie van de Athlon 64?
 • Nee, het is de opvolger van de Athlon 64 Mobile 90nm.
 • maar Athlon 64 Mobile. Betekent dat dat het om een processor gaat die in notebooks wordt gebruikt zoals de Pentium M? Of is dit die processor die je nu steeds in blaadjes ziet bij desktops?

  Stel dat je met een notebook ook vakantiefilmpjes wil kunnen maken en foto's bewerken, welke processor zou je dan nodig hebben? En hoe verhoudt die processor zich met een Pentium 4 2.6Ghz? Als ik bezig ben met de computer heb ik meestal verschillende programma's naast elkaar draaien, Word, Outlook, MSN, Firefox etc. dat zou zo'n processor ook moeten kunnen behappen.
 • [quote:78edefa899="Susanne"]maar Athlon 64 Mobile. Betekent dat dat het om een processor gaat die in notebooks wordt gebruikt zoals de Pentium M? Of is dit die processor die je nu steeds in blaadjes ziet bij desktops?[/quote:78edefa899]
  Ze zijn officieel voor in laptops, echter passen ze ook in desktops en daar maken tweakers soms dankbaar gebruik van….

  [quote:78edefa899]Stel dat je met een notebook ook vakantiefilmpjes wil kunnen maken en foto's bewerken, welke processor zou je dan nodig hebben? En hoe verhoudt die processor zich met een Pentium 4 2.6Ghz? Als ik bezig ben met de computer heb ik meestal verschillende programma's naast elkaar draaien, Word, Outlook, MSN, Firefox etc. dat zou zo'n processor ook moeten kunnen behappen.[/quote:78edefa899]
  Videobewerking is Intel meestal net wat sneller, verder is AMD meestal de beste keuze.
 • Zet de Pentium M ook maar bij hoge prestaties dan, die is per clock sneller dan een AMD64 ;)

  Ik zou de turion schrappen bij hoge prestaties anders :P
 • [quote:4387459828="NoepZor"]Zet de Pentium M ook maar bij hoge prestaties dan, die is per clock sneller dan een AMD64 ;)[/quote:4387459828]Ja, maar dit is een schematje voor het hoofddoel van de cpu's.[quote:4387459828="NoepZor"]Ik zou de turion schrappen bij hoge prestaties anders :P[/quote:4387459828]Die presteert ook beter dan een Athlon 64.
 • Nou hoofddoel van de turion is toch ook zuinigheid ? :-?
 • Als het om laptops gaat voor huis-tuin-en-keuken gebruik zoals jij beschrijft vind ik de CPU persoonlijk minder belangrijk.

  Voor Word, Outlook, MSN, Firefox etc. heb je in de eerste plaats voldoende geheugen nodig, 512 of 1024MB. De CPU maakt praktisch niets uit, ook een 1GHz PIII voldoet hiervoor.

  Als je geen docking station gebruikt zijn het scherm en toetsenbord belangrijk. De harde schijf maakt ook een groot verschil voor hoe het systeem aanvoelt. Omdat een laptop een totaalpakket is kun je het beste eerst op deze componenten letten en daarna kijken welke CPU je erbij krijgt.

  Op dit moment wordt dat waarschijnlijk een Pentium M, omdat de meeste goede laptops die processor gebruiken. Dat is overigens niet zozeer om technische redenen, maar als consument kun je alleen kopen wat wordt aangeboden…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.