Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC supertraag (ook na schone Windows installatie)

roijackers
14 antwoorden
 • Hoi,

  De pc van kenissen van mij is supertraag. Dacht dat deze bevuild was door spyware ed., dus heb ik de harde schijf geformatteerd en Windows XP Home Edition opnieuw geinstalleerd. Nu wil ik echter de drivers van de hardware gaan installeren, maar dat wil niet lukken, hij maakt de setup niet af. Uiteindelijk heb ik de moed opgegeven en wil ik de pc uitschakelen, maar hij staat nu al 10 min. op "Windows wordt afgesloten" …. en hij maakt ook geen geluid meer, muis beweegt overigens wel nog.

  Het lijkt me stug dat het hier om een softwarematig probleem gaat. Iemand enig idee ? Wat kan ik nog meer doen ??

  Het gaat om de Aldi PC van januari 2005, specificatie:

  3,4 Ghz processor
  512 mb geheugen
  Nvidia Gforce 6610 Xl videokaart
  Western Digital 250 Gb

  Bvd

  Marielle
 • Druk is op ctrl alt del en dan de tab applications.
  Onder in het midden staat het cpu verbruik.
  Wat geeft deze aan?

  cpu <meer als> 3% als je niks doet?

  Grote kans op kapotte harddisk dan.


  Optie 2:
  Garantie?
 • Lijkt me een hardware probleem :wink:.
  Anders was na de nieuwe install alles qua snelheid wel in orde geweest. Als je garantie hebt terug naar de winkel. Als je geen garantie hebt, test b.v. het interne geheugen eens. Ik hoop dat er 2 reepjes geheugen inzitten. Dan haal je gewoon 1 reepje weg en probeer het dan. Daarna proberen met andere reepje. Welke drivers krijg je trouwens niet geïnstalleerd?
 • Inderdaad, eerst geheugen en harddisk testen.

  http://www.memtest86.com/
  http://www.duxcw.com/faq/hd/diag.htm
 • [quote:6fa87af2a6="evisu"]Druk is op ctrl alt del en dan de tab applications.
  Onder in het midden staat het cpu verbruik.
  Wat geeft deze aan?

  cpu <meer als> 3% als je niks doet?

  Optie 2:
  Garantie?[/quote:6fa87af2a6]

  CPU varieert tussen 0% en 15% zonder dat er aan pc gewerkt wordt.

  Zit 3 jaar garantie op, dus dan maar terug naar de winkel.
 • [quote:6bebf4bddb="roy_startpag"]Lijkt me een hardware probleem :wink:.
  Anders was na de nieuwe install alles qua snelheid wel in orde geweest. Als je garantie hebt terug naar de winkel. Als je geen garantie hebt, test b.v. het interne geheugen eens. Ik hoop dat er 2 reepjes geheugen inzitten. Dan haal je gewoon 1 reepje weg en probeer het dan. Daarna proberen met andere reepje. Welke drivers krijg je trouwens niet geïnstalleerd?[/quote:6bebf4bddb]

  Aangezien er nog garantie op zit, laat ik het hierbij en moeten ze maar terug naar de winkel. Drivers van oa. de videokaart en netwerkkaart krijg ik niet geinstalleerd.
 • Ik verdenk de hdd. :P
 • Zal wel aan mij liggen, maar dat de hdd stuk is vind ik wel sterk. Heb dit namelijk ook gehad, maar mijn hdd stond wel non stop te ratelen. Wat ik uit het verhaal begrijp is dat de computer met afsluiten niks meer doet. Maar dat het aan de hardware ligt is duidelijk. Wat moet je die lui maar uit laten zoeken. Suc6 ermee.
 • Seagate.
 • [quote:28a2d5cc15="roijackers"]Zal wel aan mij liggen, maar dat de hdd stuk is vind ik wel sterk. Heb dit namelijk ook gehad, maar mijn hdd stond wel non stop te ratelen. Wat ik uit het verhaal begrijp is dat de computer met afsluiten niks meer doet. Maar dat het aan de hardware ligt is duidelijk. Wat moet je die lui maar uit laten zoeken. Suc6 ermee.[/quote:28a2d5cc15]

  Mijn hdd was ruim een half jaar stil en extreem langzaam. :wink:
 • Overleden schijven doen soms ook niks anders dan een beetje tikken, of voortdurend up- en downspinnen. Maar als je de schijf even test, weet je het zeker. En inderdaad, als er nog garantie op zit, niet zelf gaan knutselen, maar naar de winkel met dat ding.
 • Gewoon schijf speed testen tog met programma wat in ander topic werd aangehaald. Als de score redelijk overeenkomt met de genoemde in dat topic weet je of het de hdd is of niet.

  Maarre dat jij een half jaar met kapotte hdd hebt durven draaien??

  En ja hdd's kunnen gek doen. Ik had bij de pc van mijn vader dat ie soms wel soms niet de hdd in de boot vond. Kon ie soms drie ker herbooten, maar er was nix met de pinnetjes ofzo aan de hand. Weggegooid en een nieuwe ingebouwt.
 • [quote:0c9f72a92f="roijackers"]Zal wel aan mij liggen, maar dat de hdd stuk is vind ik wel sterk. Heb dit namelijk ook gehad, maar mijn hdd stond wel non stop te ratelen. Wat ik uit het verhaal begrijp is dat de computer met afsluiten niks meer doet. Maar dat het aan de hardware ligt is duidelijk. Wat moet je die lui maar uit laten zoeken. Suc6 ermee.[/quote:0c9f72a92f]

  Harde schijven kunnen zelfs defect zijn terwijl je niks hoort. B.v. een kapotte printplaat (die zit namelijk ook op de HD). Dus daar kun je toch niks van zeggen hoor. Maar zoals al meerdere keren is aangehaald, gewoon terug naar de winkel gaan. Gissen over wat het misschien het probleem is heeft niet veel zin. Dat hoor je straks vanzelf wel :wink:.
 • Waarom ik een half jaar een kapotte harddisk bleef gebruiken?

  Was ongeveer 1.5jaar geleden, dat ik nog niks wist van computers. (jaja nu nog niks :oops: :P)
  Het was een P3 733mhz.
  De pc werd trager en trager maar ik dacht dat het normaal was.
  Heb hier veel gevraagt en iedereen zij dat het spyware/virussen konden zijn.
  Ik had alle anti virus programma's maar niks hiep.
  Ik dacht alles behalve dat me hdd kapot was :D.
  Zelfs na 3x een clean win. xp install te doen hielp het niks. Ik was er zo aan gewend en de computer liep nog wel.
  Een scherm als Mijn Documenten openen duurde zo'n 3sec. dus niet extreem langzaam en omdat iedereen op internet zij dat dit normaal was voor zo'n oude pc vond ik het wel best.
  Tot op een dag hij niet meer starten :)
  Hdd maakte geen geluid meer.

  Het was de 2e hdd die erin zat dus in Window's kon ik nog wel, maar door Win opnieuw te instaleren ging XP veel en veel sneller.
  :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.