Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Vraag over SpeedFan

6 antwoorden
  • Ik vroeg me af hoe ik SpeedFan aan de gang kan krijgen. Ik heb het geinstalleerd maar het lukt me niet om de de fan van snelheid te doen veranderen. De rest fan de functies doen het wel (meten van temperatuur, CPU gebruik). Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen?? Wie kan mij helpen...??? Moet het ook kunnen werken in Windows 98? Jalke
  • Vaak moet je speedfan eerst configureren voordat het programma goed werkt. In de Help van speedfan staat uitgelegd hoe dit moet. Ook is het zo dat je alleen de fansnelheden kunt aanpassen als dit door je moederbord wordt ondersteund. Veel oudere moederborden doen dit niet. Aangezien je win98 draait verwacht ik dat je moederbord dit niet ondersteund. Je kunt door middel van een fancontroller wel fan's regelen. De kosten daarvan liggen tussen de 15 en 30 euro.
  • en anders miss in het bios iets instellen? Wat is de rest van je pc?
  • Zoals Kaz'Duzar al zei is de kans groot dat je mobo het niet ondersteunt, mijn Asus A7V8X mobo ondersteunt het ook niet en die is wel nieuwer dan het mobo van de TS.
  • ik heb een schuif die meteen al heel warm is terwijl ie gewoon koud aanvoelt dus speedfan zegt 50 graden terwijl ie net aanstaat en koud aanvoelt kan het aan de sensor liggenof is er meer aan de han
  • Kan inderdaad de sensor zijn. Kun je testen door de sensor tegen je eigen aan te houden en dan zou hij niet meer als 37 a 38 graden moeten aangeven. Anders kan het ook nog een uitleesfout van fanspeed zijn die het moederbord niet helemaal ondersteunt !

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.