Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Nieuw mobo, maar er gebeurt niets

7 antwoorden
  • Hai, laatst is de koeler van de cpu gesprongen waardoor het systeem stopte. Bij de computer store laten testen en die kwamen met het feit dat de processor niet kapot was maar het mobo. Ik gevraagd wat vooreen en heb deze gekocht met een nieuwe kast omdat ie anders niet paste. Ik heb een P4P800 SE 478 socket van Asus. Heb deze ingebouwd en alles over gezet maar nu gebeurt er niets op het scherm. Hij start op en krijg ik alleen een half geel beeld en een half blauw beeld wat volgens mij standaard is van de monitor. Als ik wacht gaat de comp weer opnieuw opstarten, en blijft dit doen. Als ik del indruk voor de bios dan gebeurt er qua beeld niets maar start de comp niet meer op maar blijft gewoon draaien. Is dit iets met de video kaart? wie o wie weet raad.
  • Hoor je miss piepjes?
  • Nee helemaal niets, soms ff in het begin 1 piepje voor de zogeheten power on selftest maar daarna niets meer.
  • voeding?
  • Draait allemaal. Misschien toch nog de processor?
  • alle voedingskabels opnieuw aandrukken. Al andere videokaart geprobeerd ? Was je erbij toen ze hem testen ? Hebben ze de processor eruit gehaald, en in een andere machine gemonteerd ? Tot hoever hebben ze het getest, windows gestart, effe 5 minuten een game, 5 minuten word ? Als de cpu koeler kapot is verdenk je in eerste instantie de processor. Lijkt me een beetje sterk dat de processor overleeft en het mobo kapot gaat. In wordt case gaan beide kapot. Als al de suggesties van de medeforummers niet helpen, dan is het terug naar de winkel.
  • Eerste beep is meestal voor de videokaart is okay, hoewel je beschrijving in een andere richting wijst. Wat doet de computer wanneer er geen enkele IDE kabel op het moederbord is aangesloten?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.