Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Nieuwe DUALCORE software

-stof-
10 antwoorden
 • De nieuwste software (ook die in ontwikkeling is) zou grotendeels DUAL-CORE technology moeten ondersteunen. Ook games, nou is mijn vraag:

  Wat draait in de toekomstige games beter, een AMD ATHLON 64 754/939 (geen X2) of een Intel Pentium 4 (verglijkbaar model aan Athlon64) met HyperThreading, aangezien dit een soort DUALCORE simulatie is zou de Pentium 4 toch beter moeten draaien in de nieuwste games (met DUALCORE ondersteuning).
  Wat is hiervan waar?

  Sander
 • Er zijn enkele games die gebruik maken van een tweede core. Maar voorzover ik weet, draait het gros van de games op 1 core, en staat de tweede uit zijn neus te vreten. Ik betwijfel of het op dit moment verstandig is, om een dual core systeem aan te schaffen.
 • Zie ook deze discussie
 • Hij heeft het over de P4 met HT technologie. Vraag me af of dat veel uit gaat maken, denk ietsjes, maar of die dan sneller is dan een A64 met Games is de vraag.
 • Een P4 met HT is een schizophrene CPU. ;)

  Het idee van dual core is dat je de extra overhead van het multi-threading compenseert met de extra rekencapaciteit van de tweede core. In het geval van HT heb je wel die overhead, maar geen tweede core.

  HT heeft alleen nut als de overhead minimaal is, in dat geval kan het de CPU iets efficiënter gebruiken. Het is in feite een randeffect.
 • [quote:dda46700a6="egslim"]Een P4 met HT is een schizophrene CPU. ;)

  Het idee van dual core is dat je de extra overhead van het multi-threading compenseert met de extra rekencapaciteit van de tweede core. In het geval van HT heb je wel die overhead, maar geen tweede core.

  HT heeft alleen nut als de overhead minimaal is, in dat geval kan het de CPU iets efficiënter gebruiken. Het is in feite een randeffect.[/quote:dda46700a6]

  Pentium 4 heeft iig een vriendje :D, Athlon64 is gewoon vriendloos :D
  en geeft het dan wel of niet betere prestaties in DUALCORE games
 • Het zal verschillen per spel, maar ik verwacht eerder prestatieverlies dan winst. Ik denk dat multi-threaded spellen relatief veel overhead hebben, dus de tweede core is nodig ter compensatie voor het prestatieverlies daarvan.
 • [quote:0e43d31104="Sander1337"]Pentium 4 heeft iig een vriendje :D, Athlon64 is gewoon vriendloos :D
  en geeft het dan wel of niet betere prestaties in DUALCORE games[/quote:0e43d31104]HT zal geen prestatiewinst geven. Zoals egslim al aangeeft, een processor met HT heeft maar 1 core. Het enige dat HT doet is laten we maar zeggen gaatjes opvullen die niet gebruikt worden met een andere thread. Taakbeheer geeft het wat ongelukkig aan. Als volgens taakbeheer 1 core volledig belast is, staat het totaal toch nog op 50%. Eigenlijk zou dat ook 100% moeten zijn omdat er maar 1 core is, die gewoon volledig bealst wordt door 1 thread.
 • [quote:b6ac9a5814="Comp-Freak"][quote:b6ac9a5814="Sander1337"]Pentium 4 heeft iig een vriendje :D, Athlon64 is gewoon vriendloos :D
  en geeft het dan wel of niet betere prestaties in DUALCORE games[/quote:b6ac9a5814]HT zal geen prestatiewinst geven. Zoals egslim al aangeeft, een processor met HT heeft maar 1 core. Het enige dat HT doet is laten we maar zeggen gaatjes opvullen die niet gebruikt worden met een andere thread. Taakbeheer geeft het wat ongelukkig aan. Als volgens taakbeheer 1 core volledig belast is, staat het totaal toch nog op 50%. Eigenlijk zou dat ook 100% moeten zijn omdat er maar 1 core is, die gewoon volledig bealst wordt door 1 thread.[/quote:b6ac9a5814]

  in taakbeheer zie je 2 CPUs,
 • Klopt, maar dat is misleidend. Een HT CPU is 1 CPU die denkt dat-ie 2 is - en dat ook zegt tegen taakbeheer. De CPU heeft dus alleen een denkbeeldig vriendje. ;)

  Het punt is dat een HT CPU niet de extra rekencapaciteit van een dual core CPU heeft en dus ook niet de prestatiewinst ervan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.