Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Nieuw geheugen ziet maar 50% :S P3 moederbord

Bosje
16 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb een Pentium 3 500Mhz Fujitsu Siemens Myrica.

  Nu zat er 64 MB PC100 geheugen in
  Op deze geheugen bank zaten de chips op één kant en dan 8 maal 8 mb.

  Nu heb ik een nieuwe gekocht van 256 MB SDRAM PC133 Brand.

  Ik heb al gelezen dat PC100 of PC133 niks uitmaakt. En PC133 is goedkoper vandaar die gekocht. Maar hoe kan het nu dat er maar 50% gezien word? Instelling in bios?

  Alvast bedankt.
  Grt,
  Willem.
 • Dat is puur een limitatie van de chipset. Of er is geen ondersteuning voor double sided geheugen, of de dichtheid van de gebruikte chips is te hoog. Wat gebeurt er als je alleen de 256 MB er in doet?
 • Dat heb ik al gedaan. De 256 zit er al alleen in :(

  Op de 256 MB zit trouwens ook maar aan één kant die chips en dan ook 8. Zal het een BIOS update worden?
 • Lijkt me dan dat die 256 MB module single sided is en gebruik maakt van chips met een te hoge dichtheid. Daar is verder niks aan te doen, dat ligt aan de chipset op het moederbord.
 • Kan ik dat controleren voordat ik hem terug stuur?
 • Hier nog wat gegevens via Bios Agent DOS:

  Program: eSupport.com BIOS Detect v1.2 July 21, 2003
  BIOS Date: 10/21/99
  BIOS Type: Award Modular BIOS v4.51PG
  BIOS ID: 10/21/99-i440BX-P2B-VM
  OEM Sign-On: ASUS P2B-VM ACPI BIOS Revision 1011
  Chipset: Intel 440BX/ZX rev 3
  Superio: SMC 70x or 80x rev 1 found at port 3F0h
  CPU Type: Pentium Pro
  CPU Speed: 500 Mhz
  CPU Max: 500 Mhz
  BIOS ROM In Socket: Yes
  BIOS ROM Size: 256K
  Memory Installed: 128 MB
  Memory Maximum: 1536 MB

  eSupport.com, Inc.
  1-800-800-BIOS (2467)
  www.esupport.com

  Ik heb ook nog een handleiding gevonden. Maar ik snap dat niet helemaal van het geheugen. http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/slot1/440bx/p2b-vm/p2bvm-104.pdf
 • Probeer hem eens in de 2de geheugenbank.
  Installeer ook eens AIDA32 (google, free download) en kijk dan onder 'Systeem' wat voor geheugen (merk, aantal MB, fabrikant) hij daar aangeeft.
  Geeft hij daar ook 128 MB aan, dan is het inderdaad een limitatie van het moederbord, alhoewel dat mij sterk lijkt voor een PIII.
 • Ga naar de volgende site http://www.memoryx.net/ en in het search-veld brengt ge de naam in van uw moederbord, klik op search en ge krijgt een overzicht van alle geheugenmodules en capaciteiten die op dit moederbord gebruikt kunnen worden
 • Ik heb exact hetzelfde probleem gehad, BIOS upgrades hielpen niet, sommige moederborden zagen maar de helft en sommigen wilden helemaal niet starten met het betreffende geheugen. Uiteindelijk ben ik toch een moederbord tegengekomen wat het wel ondersteunde (moederbord met via chipset, geen idee wat precies, inmiddels verkocht) en dus was ik tevreden. Ik zou het geheugen terugbrengen, en op de aankomende hcc-dagen rondsnuffelen naar geheugen, dat is waarschijnlijk ook goedkoper…
  Groeten,

  Michael
 • ik heb ook eens anderhalve week aan zoiets verspild. Kan te maken hebben met timing etc. Leg je er bij neer en besteed je tijd aan belangrijker dingen.

  (door schade en schande bijna wijs geworden)
 • Als je een RTFM doet van de manual (de link die je hebt opgegeven) wordt over 256MB gezegd dat ie double sided moet zijn.
  Dus als je een single sided 256 erin doet ziet hij hem als 128 mb.

  Dus double sided 256 mb kopen
 • Waarschijnlijk wel, maar het zou toch niet mogen : je investeert in nieuw geheugen en het wordt niet herkend. Wat maar weer eens bewijst dat er een wisselwerking is tussen pc-bouwers en software-ontwikkelaars.
  Open source rulez !!
 • [quote:15247ec93e="Dweez"]Waarschijnlijk wel, maar het zou toch niet mogen : je investeert in nieuw geheugen en het wordt niet herkend. Wat maar weer eens bewijst dat er een wisselwerking is tussen pc-bouwers en software-ontwikkelaars.
  Open source rulez !![/quote:15247ec93e]Dit slaat dus echt totaal nergens op :roll: Dit heeft a) helemaal niet met software te maken en b) DDR geheugen bijvoorbeeld werkt ook niet in een SDR geheugen bord. De chipset ondersteund gewoon geen chips met die hoge dichtheid. Dat is hardware. Al zet je er 10x linux of een ander open source os op, dan nog zal het nooit werken. Dat je verkeerd geheugen koopt is uiteindelijk de fout van de koper zelf, die moet bekijken of het wel of niet met zijn moederbord werkt.
 • sorry, maar wat is
  "de dout van de koper"
  ff uitlegge aub
 • Ik neem aan dat je zelf ook nog wel tot de gedachte kon komen dat die "d" misschien toch wel een "f" moest zijn. :roll:
 • Deze topic wordt nu toch wel een beetje "off-topic" ….. of zie ik dat verkeerd?
  Kunnen we hier een beetje "zinnig" praten, alsjeblieft???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.