Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Opclocken?¿?

Anoniem
Joddi
26 antwoorden
 • Hey,

  Hoe kan ik mijn pc opclocken? —> zie specs
  Of is dat nog niet nodig??..

  ik heb al wel een progje ervoor van apogee(werkt simpel maar je merkt nix)
 • Doe maar niet straks maak je hem kapot.
 • http://www.tweakzone.nl/tweaks/333
  Maar doe dit pas als je de gevaren kent en je er genoeg in hebt verdiept!!
  Anders kun je heel je pc naar de kl*te helpen :wink:
 • [quote:34b8637ebc]Doe maar niet straks maak je hem kapot.[/quote:34b8637ebc]

  Volgens mij komen mensen naar dit forum om hulp te krijgen, niet om te worden uitgelachen door mensen die er meer van afweten dan zij zelf. (Zo komt het teminste op mij over.)

  Goed weer ontopic. Over klokken moet je voorzichtig doen en je er in verdiepen(zoals -stof- al zij :-? ) Het is een nog al Complexe procedure die je zorgvuldig moet uitvoeren. Hier is nog een sites waar je een handleiding kunt vinden.  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/525314
 • aha ok ik zal 't ff goed nalezen maar ik ben ook met wat ander computertjuhs aan 't kloten en die kunnen wel wat meer snelheid gebruiken. En ik begrijp 't meestal gouw wat niet kan = niet doen, lol
 • Verdiep je eerst eens in de materie voor je eraan begint. Er zijn zat FAQ's en tuts te vinden op het inet.. :wink:
 • [quote:c3bed44393="tilt"][quote:c3bed44393]Doe maar niet straks maak je hem kapot.[/quote:c3bed44393]

  Volgens mij komen mensen naar dit forum om hulp te krijgen, niet om te worden uitgelachen door mensen die er meer van afweten dan zij zelf. (Zo komt het teminste op mij over.)

  Goed weer ontopic. Over klokken moet je voorzichtig doen en je er in verdiepen(zoals -stof- al zij :-? ) Het is een nog al Complexe procedure die je zorgvuldig moet uitvoeren. Hier is nog een sites waar je een handleiding kunt vinden.  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/525314[/quote:c3bed44393]

  Dat is niet uitlachen wat vandread doet, maar hem waarschuwen. Jij zal toch ook wel zien aan de manier waarop de ts het bericht heeft geschreven deze beslist niet weet wat die doet. En daarom zegt die: doe maar niet.

  Het is idd het beste te doen wat jayday zegt: ga op zoek naar goede faqs en zo als je er echt aan wilt beginnen, en kom dan met gerichte vragen.

  Maar het overklokken van je pc is geen kinderspeelgoed, je kan je pc er ernstig mee beschadigen.
 • [quote:a552cc0d8e]Maar het overklokken van je pc is geen kinderspeelgoed, je kan je pc er ernstig mee beschadigen.[/quote:a552cc0d8e]
  Dit is ook mijn mening :wink:
 • [quote:49af1aaa98="Martijn Hogendorf"][quote:49af1aaa98="tilt"][quote:49af1aaa98]Doe maar niet straks maak je hem kapot.[/quote:49af1aaa98]

  Volgens mij komen mensen naar dit forum om hulp te krijgen, niet om te worden uitgelachen door mensen die er meer van afweten dan zij zelf. (Zo komt het teminste op mij over.)

  Goed weer ontopic. Over klokken moet je voorzichtig doen en je er in verdiepen(zoals -stof- al zij :-? ) Het is een nog al Complexe procedure die je zorgvuldig moet uitvoeren. Hier is nog een sites waar je een handleiding kunt vinden.  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/525314[/quote:49af1aaa98]

  Dat is niet uitlachen wat vandread doet, maar hem waarschuwen. Jij zal toch ook wel zien aan de manier waarop de ts het bericht heeft geschreven deze beslist niet weet wat die doet. En daarom zegt die: doe maar niet.[/quote:49af1aaa98]

  Even off-topic. Eh.. dit is een aanname. Iets waar je niet over kunt oordelen. Dat het "advies" wat gegeven werd niet professioneel overkomt, moge duidelijk zijn. "Doe maar niet" = zeg dan niks.


 • Dat is niet uitlachen wat vandread doet, maar hem waarschuwen. Jij zal toch ook wel zien aan de manier waarop de ts het bericht heeft geschreven deze beslist niet weet wat die doet. En daarom zegt die: doe maar niet.

  Het is idd het beste te doen wat jayday zegt: ga op zoek naar goede faqs en zo als je er echt aan wilt beginnen, en kom dan met gerichte vragen.

  Maar het overklokken van je pc is geen kinderspeelgoed, je kan je pc er ernstig mee beschadigen.

  oké dat waarchuwen is goed maar als hij het echt wil en niet weet waar hij moet beginen met het zoeken van info is dit tog de juiste plek lijkt mij :roll: dus ik vind het goed dat hij gewaarschuwd word maar je kan hem dan wel wat info geven enzo, mijn mening :wink: , ik weet niet zo veel van overklocken van je cpu af.

  Groetjes, Jordi
 • [quote:25da9e302e="tilt"]Volgens mij komen mensen naar dit forum om hulp te krijgen, niet om te worden uitgelachen door mensen die er meer van afweten dan zij zelf. (Zo komt het teminste op mij over.)

  Goed weer ontopic. Over klokken moet je voorzichtig doen en je er in verdiepen(zoals -stof- al zij :-? ) Het is een nog al Complexe procedure die je zorgvuldig moet uitvoeren. Hier is nog een sites waar je een handleiding kunt vinden.

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/525314[/quote:25da9e302e]
  Geef dan de nieuwe faq v2.0
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1022363
  Maar hij vraagt of dat niet nodig is, performance wise zal hij er wss heel weinig mee opschieten.
 • ik heb net 2GB geheugen besteld dus ik zal kijken of ik 't dan nog nodig heb en ik heb m ook al wel opgeschroeft naar 2700mhz in plaats van 2400 en temp ligt nu rond de 30C
 • [quote:aa8466de0c="DjMynt"]ik heb net 2GB geheugen besteld dus ik zal kijken of ik 't dan nog nodig heb en ik heb m ook al wel opgeschroeft naar 2700mhz in plaats van 2400 en temp ligt nu rond de 30C[/quote:aa8466de0c]

  Hoezo 2gb :-?

  en het lijkt mij stug dat je cpu maar 30graden word :-?

  en wat bedoel je met: dus ik zal kijken of ik 't nog nodig heb???

  Bedoel dit alemaal niet vervelend maar ik vraag me af of het allemaal wel nodig is of klopt??

  Vriendelijke groeten, Jordi
 • [quote:8cdea80931="DjMynt"]Of is dat nog niet nodig?[/quote:8cdea80931]Als je van goede performance bij games houdt, zou ik eerder de videokaart gaan overklokken dan de processor. In zo'n GeForce 6600 zit nl. nogal wat rek op de GPU core speed. Of heb je die videokaart al overklokt?
 • Ok "uitlachen" is misschien niet het goede woord, maar zeg dan wel hoe je moet overklokken en wat de gavaren zijn. En niet meteem zeggen dat hij het niet moet doen omdat hij het "opklokken" noemt ipv "overklokken" :wink:
 • [quote:b7b8369abb]Hoe kan ik mijn pc opclocken? —> zie specs
  Of is dat nog niet nodig??..[/quote:b7b8369abb]

  Zoals Vandread al uitlegde zou de winst klein zijn en de investering aan tijd/energie om te leren hoe het moet vrij groot. Niet de moeite waard om aan te beginnen dus, tenzij als hobby.

  Wat Vandread deed is niet alleen domweg de vraag beantwoorden, maar ook bedenken wat de vraagsteller eigenlijk wil weten. Dat is goed, want die twee zijn niet altijd dezelfde. Neem bijvoorbeeld iemand die een internet/office pc wil samenstellen voor ongeveer € 1000, omdat dat de prijs was die hij zich daar 6 jaar geleden voor herinnerde. Dan stel je niet meteen een € 1000 pc samen, maar wijs je hem er eerst op dat het ook veel goedkoper kan.
 • ff een vraagje vind het niet nodig om een heel nieuw topic voor te maken,

  Ik zag dit hier op het forum staan: Athlon64 heeft als enige geen FSB, dus alleen een basisklok.

  Ik heb de FSB verhoogd van 200 naar 225 en bij cpu-z geeft hij bij core speed 2250mhz aan maar hoe kan het dan dat mijn core speed wel stijgd????

  Groetjes, Jordi
 • stijgd bestaat niet ;-) stijgt.

  Dat hangt er vanaf hoe de klok snelheid berekent wordt. dat was iets van fsb x nog x nogwat.

  vandaar. Over de fsb: De athlon64 heeft de geheugencontroller ingebouwd..
 • Omdat wat ze de FSB noemen in werkelijkheid de basisklok is.

  Mensen zijn bekend met de woorden "bus" en "FSB", dus moederbordfabrikanten blijven die termen gebruiken voor heel andere componenten.
 • Bedankt voor de goede uitleg,

  dus het klopt als ik in me BIOS me fsb verhoog dat me cpu snelheid stijg>>T<< :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.