Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

CPU vs Games

6 antwoorden
  • Dag beste mensen, Ik had een vraag over het volgende: Voor games wordt bijvoorbeeld een CPU van minimaal pentium 2,4 gevraagd. Nu vraag ik mij of een AMD 2400+ snel genoeg is? Of mag je amd 2400+ niet met een intel vergelijken? Of moet ik kijken naar de werkelijk snelheid van een AMD 2400+. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, marwinius
  • Je moet niet alleen maar op kloksnelheden letten zoals mijn amd athlon64 loopt maar op 2.0ghz en is tog meestal sneller als een intel pentium4 met een kloksnelheid van 3.0ghz, maar jouw cpu is nog wel snel genoeg om de games normaal te kunnen spelen. Groetjes, jordi
  • een XP 2400+ is inderdaad wel redelijk vergelijkbaar met een P4 op 2.4GHz. Met games zal ie zelfs wel wat beter presteren, maar met videobewerken wint de P4 weer. :wink:
  • ok hartelijkdank voor jullie antwoorden! Met vriendelijke groet, Marwinius
  • Ik heb thuis meerdere systemen waarvan ook nog een P4 2.8ghz en een AMD XP 2200XP ik kan hier nog steeds de nieuwste spellen opspelen. De meeste games van tegenwoordig hebben meestal meer aan het geheugen en videokaart. Proc kracht is niet meer heel erg relevant.
  • Het draait wel, maar een snellere proc helpt flink mee aan een hogere FPS, vooral op lagere resoluties.. De videokaart moet ook voorzien blijven van data :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.