Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

neon buizen

5 antwoorden
  • hoi, ik was laatst met een vriend van me naar een pc winkel gegaan om casemod spulletjes te kopen voor die gast. toen we bij de kassa stonden zij iemand die daar werkte dat je beter geen neon buizen in je pc kon doen om dan de stroom ging schommelen en dat dat niet goed voor je pc was. ik heb nu 3 neon buizen in mijn pc zitten en ik weet niet of ik het wel moet geloven want ik heb er nog nooit eerder van gehoord. kan iemand me hier iets meer over vertellen? alvast bedankt
  • Mijn ervaring met de neonbuizen (eigenlijk CCFL's, neon wordt te warm) is dat daar niks van waar is. Ze vragen echt niet zo veel vermogen. Mocht je wel problemen hebben dan moet je al een hele brakke voeding hebben, maar dan heb je waarschijnlijk al problemen zonder de CCFL's. Kortom no problemo :wink:
  • Welke winkel was dat? ;) Lekker deskundig... :lol:
  • Waarschijnlijk bedoelde hij het als je een CCFL aanzet, of uitdoet als je pc aanstaat. Want dan trekt de CCFL (is geen neonbuis) veel spanning, en daardoor kun je hebben dat je pc een real freeze krijgt. Sowieso: De stroom schommelen. :roll:
  • De stroom schommelt continu naar gelang de belasting van je systeem is :wink: (en daarmee vaak ook het voltage iets) Ik heb tot nu toe nog niks gemerkt van invloed op mijn systeem door CCFL's.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.