Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

vraagje sdram

6 antwoorden
  • hallo, ik ben op zoek naar een reepje 128 mb sdram. zijn er dan nog dingen waar ik aan moet denken?? Bij sommige winkels zie ik 2 soorten staan: een normale en een reepje voor computers ouder dan 2 jaar. Nu is mijn computer bijna 7 jaar (ja ik weet het maar voor internet doet ie t goed en er komt al een pc aan om op te game :lol: ) maar welke zou ik nou moeten nemen?? het scheelt zo weer 8 euro :cry:
  • zou schelen als j meer info meegeeft zoals welkmoederbord. en boekje lezen doet wonderen
  • kheb zo'n standaard packard bell wrak die ook geen boekje over moederbord meegeven. en hoe kan ik de naam van me moederbord opzoeken??
  • [quote:7664f465f2="jur!"]Nu is mijn computer bijna 7 jaar (ja ik weet het maar voor internet doet ie t goed en er komt al een pc aan om op te game :lol: ).[/quote:7664f465f2]Verschil kan meestal 66MHz geheugen, heel soms ook nog EDO. Geeft wat meer informatie over je computer (type nummer, model naam). Sommige die-hards hier op het forum kunnen nog veel informatie uit het internet vissen. Gebruik eens Aida32, Everest of Sisoft Sandra om wat meer informatie over je computer te weten te komen. Mogelijk vind je zelfs alle antwoorden (moederbord, geheugen, FSB en zo).
  • heb everest gedownload en kom op het volgende: Geheugentype: sdram geheugensnelheid: pc100 modulebreedte: 64 bit dr zit nu 64 mb in maar werkt dat dan ook samen met mijn nieuwe 128 mb of moet die 64 mb er dan uit??? ps. moederbord is een msi ms-6119
  • Op dat mobo kan inderdaad pc100 sdram geheugen, je kan echter ook gewoon pc133 sdram kopen, want dat kan ook gewoon op 100MHz draaien, maar is wel goedkoper (twee tientjes voor 128MB). Die ouwe kan je gewoon laten zitten, als je die gewoon op 100MHz loopt dan is er geen snelheidsverlies en dus alleen maar een vergroting van je werkgeheugen. Als winkels overigens de geheugensnelheid uitdrukken in voor-pc's-ouder-dan-twee-jaar dan is het vast geen goede winkel, maar eentje die uitgaat van leken en ze lekker iets aansmeert. Geheugensnelheid is in MHz of in de pcXXX(X) aanduiding (afhankelijk van SD- of DDR SDRAM). @ Hans Vosman, 7 jaar geleden gebruikte ze volgens mij geen EDO meer, dat is meer iets van 10 jaar geleden, en Everest is Aida32.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.