Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer loopt na 2 seconden altijd vast

Butters
24 antwoorden
  • ik heb al 'n tijdje lopen zoeken op dit forum of ik van iemand 'n soortgelijk probleem plus oplossing kon vinden maar helaas ik kom er niet uit.

    Iedere keer als ik mijn computer opstart loopt ie na enige seconden vast, resetten werkt niet en als ik hem reset op de kast valt het beeld wel weg maar de computer doet nix(hij blijft wel gewoon aan) ik heb dit probleem waarschijnlijk na het flashen van mijn bios wat achteraf dus 'n zeer slecht idee was ik heb nu wel het oude bios terug gezet maar dat verhelpt het probleem niet.

    In veilige modus blijft het systeem wel draaien en als dat 'n tijdje draait kan ik ook gewoon opstarten en als ik dan snel 'n filmpje ofzo opstart loopt ie niet vast, als de film afgelopen is bevriest ie dus weer.

    het systeem draait nu op 'n schone instalatie van win98 en ik heb alleen de videokaart nog vast zitten, de rest van de hardware is eraf, winxp kon ik er ook opzetten maar die loopt al tijdens het opstarten vast, win200 wil zich niet op deze computer instaleren (c000021 unknow hardware error)

    Ik heb ook 'n andere hd geprobeert maar ook hetzelfde, geheugen reepjes weg en verwisselt, andere videokaart, memtest gedraait maar helaas allemaal nix.

    wat kan het nog zijn moederbord/processor of voeding? of misschien de drivers maar ik gebruik de orginele versies die bij de hardware geleverd zijn, misschien wel oud maar het werkte wel altijd.

    het zit eigelijk nog niet in mijn begroting om 'n moederbord te kopen maar misschien moet ik nu wel en natuurlijk komt daar ook 'n nieuwe processor en nieuw geheugen bij al hoop ik natuurlijk wel dat daarme het probleem opgelost is anders ben ik voor niets aan het investeren.

    ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen (behalve dat mijn computer niet werk wat knap lastig is wil ik ook dolgraag weten WAT het probleem is)

    het gaat om:
    Pentium 3 1GHz
    640 MB sdram 133
    sapphire ati 7000 videokaart
    western digital cavier 160GB hd
    voeding 350W (geen idee welk merk)

    het is alweer 'n ouwetje maar voor mij voldeet hij prima en ik heb geen geld om 'n nieuwe te kopen :cry:
  • google
    anser

    http://miataru.computing.net/windowsxp/wwwboard/forum/9123.html

    in de bios de virusboot uitzetten
  • bedankt voor de tip maar ik was al 'n beetje aan het googelen geweest, de oplossingen die ik vond (ram, illegale software en nog meer tips) brachten mij geen verbetering

    en de virusboot staat standaard uit (en aanzetten helpt ook niet)

    ander vraagje, is er 'n manier om je voeding te testen en kan het wel de oorzaak zijn als je computer wel gewoon in veilige modus werkt?

    en nog even voor de volledigheid, moederbord is 'n gigabyte ga6vtx (socket 370)
  • [quote:bc1901174d="Butters"]Iedere keer als ik mijn computer opstart loopt ie na enige seconden vast, (…) ik heb dit probleem waarschijnlijk na het flashen van mijn bios wat achteraf dus 'n zeer slecht idee was ik heb nu wel het oude bios terug gezet maar dat verhelpt het probleem niet. [/quote:bc1901174d] Het kan ook toeval geweest zijn, dat je dit merkte na de BIOS update. Het is waarschijnlijk alleen een slecht idee, als je een beta- of verkeerde BIOS update hebt gedownload. [quote:bc1901174d="Butters"]en nog even voor de volledigheid, moederbord is 'n gigabyte ga6vtx (socket 370) [/quote:bc1901174d] En waar had je die BIOS update gedownload? Als je een merk pc hebt, dan kun je een BIOS update alleen downloaden bij de fabrikant van die pc.
    [quote:bc1901174d="Butters"]het systeem draait nu op 'n schone instalatie van win98 en ik heb alleen de videokaart nog vast zitten, de rest van de hardware is eraf[/quote:bc1901174d] Dus heb je ook onboard hardware in de BIOS disabled? En bedoel je Windows 98 Gold Edition, of Windows 98 Second Edition. Met een schone Windows installatie bedoel je neem ik aan, een Windows installatie na [b:bc1901174d] format C: /u /c /s /v:win98se [/b:bc1901174d] Waarna je de mogelijkheid heb de bestanden op de Windows 98 Se cd in de Win98 map, te kopieren naar een map op C: bijvoorbeeld Win98CD. Om vanuit daar Windows 98 Se te installeren. Zat die Windows 98 er ook bij toen je de pc kocht, of was dat wellicht Windows Millennium?

    Dus je hebt een sapphire ati 7000 videokaart. Zat daarbij ook een driver cd? Heb je die geinstalleerd? Is wel het makkelijkst. De software die voor de ATI drivers vereist zijn wordt dan bij de Express installatie automatisch meegeinstalleerd. Ook kan het nodig zijn dat je de chipset drivers van het moederbord moet installeren, voordat je de ATI drivers installeert. Voor Windows 98 Se mogen dat ook de chipset drivers zijn van het moederbord CD.
    [quote:bc1901174d="Butters"] Ik heb ook 'n andere hd geprobeert maar ook hetzelfde, geheugen reepjes weg en verwisselt, andere videokaart, memtest gedraait maar helaas allemaal nix. [/quote:bc1901174d] Je hebt memtest86 toch wel minimaal 3 uur gedraaid? Een andere vraag. Hoe groot was de C: partitie waarop je Windows 98 Se op had geinstalleerd? Ik adviseer 'm niet groter te maken dan 4 GB. Voor het installeren van grote programma's maak je een D: partitie. En eventueel nog een E: partitie voor downloads enz.

    [quote:bc1901174d="Butters"]ander vraagje, is er 'n manier om je voeding te testen en kan het wel de oorzaak zijn als je computer wel gewoon in veilige modus werkt?[/quote:bc1901174d] Je zou Everest Home Edition kunnen downloaden. Bij Computers > Sensors toont deze de Spanningswaarde. En ook de Temperaturen.
  • [quote:e06b63a7a5="jolo"] En waar had je die BIOS update gedownload? Als je een merk pc hebt, dan kun je een BIOS update alleen downloaden bij de fabrikant van die pc.[/quote:e06b63a7a5]

    het is 'n zelfbouw van een of andere computer leverancier, die bios komt van de gigabyte site en is geen beta

    [quote:e06b63a7a5="jolo"] Dus heb je ook onboard hardware in de BIOS disabled? En bedoel je Windows 98 Gold Edition, of Windows 98 Second Edition. Met een schone Windows installatie bedoel je neem ik aan, een Windows installatie na [b:e06b63a7a5] format C: /u /c /s /v:win98se [/b:e06b63a7a5] Waarna je de mogelijkheid heb de bestanden op de Windows 98 Se cd in de Win98 map, te kopieren naar een map op C: bijvoorbeeld Win98CD. Om vanuit daar Windows 98 Se te installeren. Zat die Windows 98 er ook bij toen je de pc kocht, of was dat wellicht Windows Millennium?[/quote:e06b63a7a5]

    nadat alle hardware eraf was heb ik de oude bios terug gezet, ik neem aan dat alle hardware ook weer uit de bios zijn verdwenen (ga ff checken)

    zo schoon was die instalatie niet :lol: gewoon format c: geen andere parameters want die kon ik niet maar nu ga ik dat even proberen, wat is het voordeel om 'n windows map aan te maken en vandaaruit te instaleren? is toch makelijker gewoon van cd?

    win98se zat oorspronkelijk op deze computer, ik heb 'n tijdje winxp erop gehad maar dat heb ik er weer af gehaalt, win200 wil dus niet op deze computer nu :(

    [quote:e06b63a7a5="jolo"]Dus je hebt een sapphire ati 7000 videokaart. Zat daarbij ook een driver cd? Heb je die geinstalleerd? Is wel het makkelijkst. De software die voor de ATI drivers vereist zijn wordt dan bij de Express installatie automatisch meegeinstalleerd. Ook kan het nodig zijn dat je de chipset drivers van het moederbord moet installeren, voordat je de ATI drivers installeert. Voor Windows 98 Se mogen dat ook de chipset drivers zijn van het moederbord CD.[/quote:e06b63a7a5]

    ja de drivers die op cd waren meegeleverd gebruik ik evenals de drivers van de chipset (cd van moederbord)

    [quote:e06b63a7a5="jolo"] Je hebt memtest86 toch wel minimaal 3 uur gedraaid? Een andere vraag. Hoe groot was de C: partitie waarop je Windows 98 Se op had geinstalleerd? Ik adviseer 'm niet groter te maken dan 4 GB. Voor het installeren van grote programma's maak je een D: partitie. En eventueel nog een E: partitie voor downloads enz. [/quote:e06b63a7a5]

    memtest 5 uurtjes of zo en geen error
    partitie is 30 GB wat is het idee erachter om hem kleiner te maken (kan het meteen proberen als ik 'n echt schone installatie ga doen)

    [quote:e06b63a7a5="jolo"] Je zou Everest Home Edition kunnen downloaden. Bij Computers > Sensors toont deze de Spanningswaarde. En ook de Temperaturen.[/quote:e06b63a7a5]

    mooi alleen even uitvogelen hoe ik dat programma op mijn defecte pc ga krijgen :lol:

    anyway dank je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    weer 'n hoop geleerd en ga nu kijken of dit misschien wat gaat opleveren
  • [quote:758e1b1cc9="Butters"]zo schoon was die instalatie niet gewoon format c: geen andere parameters want die kon ik niet maar nu ga ik dat even proberen, wat is het voordeel om 'n windows map aan te maken en vandaaruit te instaleren? is toch makelijker gewoon van cd? [/quote:758e1b1cc9] Format C: zou schoon genoeg moeten zijn. Dan kun testen of de Windows 98 Se cd nog goed is. Tenminste als je die bestanden uit die Windows 98 Se CD naar de harde schijf kopieert via xxcopy, zoals in deze discussie.
    [quote:758e1b1cc9="Butters"] partitie is 30 GB wat is het idee erachter om hem kleiner te maken (kan het meteen proberen als ik 'n echt schone installatie ga doen) [/quote:758e1b1cc9] Als je 160GB hd volledig door de BIOS ondersteund wordt, zou ook een partitie van 30 GB voor Windows 98 Se nog moeten kunnen.

    [quote:758e1b1cc9="Butters"] mooi alleen even uitvogelen hoe ik dat programma op mijn defecte pc ga krijgen [/quote:758e1b1cc9] Dat was omdat je mellde [quote:758e1b1cc9="Butters"]In veilige modus blijft het systeem wel draaien en als dat 'n tijdje draait kan ik ook gewoon opstarten en als ik dan snel 'n filmpje ofzo opstart loopt ie niet vast, als de film afgelopen is bevriest ie dus weer. [/quote:758e1b1cc9] Of draait je pc niet lang genoeg om Everest Hone Edition te installeren. Anders zou je de Spanningswaarde in de BIOS kunnen uitlezen.


    [quote:758e1b1cc9="Butters"] 640 MB sdram 133 [/quote:758e1b1cc9] Er schiet me te binnen dat Windows 98Se problemen kan hebben met meer werkgeheugen dan 512 MB. Zou je deze hoeveelheid kunnen terugbrengen tot 512 MB. Als dat niet kan, lees dan de info op deze site, die over grotendeels Windows Millennium gaat. Voor Windows 98 Se, lees de Notes onderaan het artikel. Lees ook de info in de Microsoft support database


    Om te controleren of het om een hardware probleem gaat, zou je nog een andere test kunnen doen. Het downloaden van een Linux Live distributie. Deze draait vanaf cd. De pc moet dan wel van cd kunnen opstarten. Je zou daarvoor een Knoppix Linux kunnen downloaden of bestellen.
  • [quote:5245b33a61="jolo"] Als je 160GB hd volledig door de BIOS ondersteund wordt, zou ook een partitie van 30 GB voor Windows 98 Se nog moeten kunnen.[/quote:5245b33a61]

    dat was eigelijk de reden van de bios update omdat ie niet de 160 GB wil herkennen maar goed om mijn samsung hd van 8 GB heb ik dezelfde problemen en werk mijn computer ook niet

    [quote:5245b33a61="jolo"] Dat was omdat je melde [quote:5245b33a61="Butters"]In veilige modus blijft het systeem wel draaien en als dat 'n tijdje draait kan ik ook gewoon opstarten en als ik dan snel 'n filmpje ofzo opstart loopt ie niet vast, als de film afgelopen is bevriest ie dus weer. [/quote:5245b33a61] Of draait je pc niet lang genoeg om Everest Hone Edition te installeren. Anders zou je de Spanningswaarde in de BIOS kunnen uitlezen.[/quote:5245b33a61]

    het probleem is eerder hoe krijg ik het programma op die computer omdat ik daar geen internet verbinding mee heb en mijn laptop kan geen cd's branden en die file is 4 mb groot en dus te groot voor 'n floppy en waarschijnlijk krijg ik het programma ook niet geinstalleerd


    [quote:5245b33a61="jolo"] Er schiet me te binnen dat Windows 98Se problemen kan hebben met meer werkgeheugen dan 512 MB. Zou je deze hoeveelheid kunnen terugbrengen tot 512 MB. Als dat niet kan, lees dan de info op deze site, die over grotendeels Windows Millennium gaat. Voor Windows 98 Se, lees de Notes onderaan het artikel. Lees ook de info in de Microsoft support database [/quote:5245b33a61]

    het vreemde aan het hele verhaal is dus dat deze computer al zeker 5 maanden in deze opstelling draait, met win98se, met werkgeheugen van 640 met hd van 160 GB (waarvan maar 137 herkent wordt weliswaar)

    misschien maar eens met 512 mb gaan testen en draaien al moet ik zeggen toen ik er 2 reepjes uithad en op 256 draaide hij ook vastliep.


    [quote:5245b33a61="jolo"]Om te controleren of het om een hardware probleem gaat, zou je nog een andere test kunnen doen. Het downloaden van een Linux Live distributie. Deze draait vanaf cd. De pc moet dan wel van cd kunnen opstarten. Je zou daarvoor een Knoppix Linux kunnen downloaden of bestellen.[/quote:5245b33a61]

    dan moet ik even aan die cd zien te komen want downloaden of branden gaat niet lukken

    bedank maar weer en ik ga de computer weer verder onder handen nemen :x
  • Misschien haalt het niets uit, maar probeer eens met een CMOS reset (bios resetten adhv jumper).
    Sommige moederborden kunnen zich onstabiel gedragen als het bios niet gereset wordt na een flash.
  • [quote:450d5bb6df="Eddy X"]Misschien haalt het niets uit, maar probeer eens met een CMOS reset (bios resetten adhv jumper).
    Sommige moederborden kunnen zich onstabiel gedragen als het bios niet gereset wordt na een flash.[/quote:450d5bb6df]

    zit er niet op :(
  • computer draait nu op 512 mb en met 'n samsung 8GB hd

    bios fail safe defaults en optimized defaults geprobeerd maar allemaal nix, opstarten en boem vast (behalve in veilige modus dan)

    Everest kan ik ook niet installeren dan

    ik begin maar over het volgende probleem na te denken: wat voor moederbord en processor ga ik nu kopen :(
  • ok met veel moeite everest kunnen installeren en in veilige modus kan ik dit uitlezen over de spannings waarde:

    cpu core 1.69v
    +2.3v 1.11v
    +3.3v 3.23v
    +5v 4.93
    +12v 11.99

    temp:
    mobo 30C
    cpu 38C

    temperatuur is misschien laag omdat de kast open ligt

    zo te zien zijn deze spannings waarde in orde toch en kan ik zeggen dat de voeding in orde is?????
  • [quote:37222cb36b="Butters"][quote:37222cb36b="Eddy X"]Misschien haalt het niets uit, maar probeer eens met een CMOS reset (bios resetten adhv jumper).
    Sommige moederborden kunnen zich onstabiel gedragen als het bios niet gereset wordt na een flash.[/quote:37222cb36b]

    zit er niet op :([/quote:37222cb36b]

    Toch wel, zie pagina 5 van de gebruiksaanwijzing.
    http://europe.giga-byte.com/MotherBoard/FileList/Manual/manual_6vtx_e.pdf
  • Oops !
    Dubbel :-?
  • helaas maar in mijn handleiding staat:
    Clear CMOS Function (Optional)

    en waar het volgens de tekeningen zou moeten zitten zit dan ook nix :(
  • [quote:821d2b8f7c="Butters"]helaas maar in mijn handleiding staat:
    Clear CMOS Function (Optional)

    en waar het volgens de tekeningen zou moeten zitten zit dan ook nix :([/quote:821d2b8f7c]

    Haal de batterij er even uit, leg hem naast de kast neer ofzo en laat hem een half uurtje liggen ofzo, kijk of hij daarna gereset is, zo nee, dan nog een keer doen en langer laten liggen.

    Ondertussen de computer natuurlijk helemaal uitzetten.
  • ik had dit al eerder gedaan en moest geloof ik daarna de cmos resetten

    nu heb ik de batterij er weer uit liggen
    straks eens kijken wat ie doet
  • oh btw mijn everets status geeft geen batterij????

    zou dit 'n oorzaak kunnen zijn, op zich houd de bios wel al zijn instellingen?
  • [quote:74617efcab="Butters"]oh btw mijn everets status geeft geen batterij????

    zou dit 'n oorzaak kunnen zijn, op zich houd de bios wel al zijn instellingen?[/quote:74617efcab]

    Je zit toch niet ondertussen gewoon achter de pc? Dan heeft het namelijk 0,0 zin…

    Je moet je pc uitzetten, dan de batterij eruit halen, en een tijd wachten, dan de batterij er weer in, dan mag hij weer aan.

    En allicht geeft everest geen batterij aan als die er niet in zit…
  • volgens mij zit hij op zijn laptop (dacht ik gelezen te hebben)
  • nee nee de pc staat uit

    en dat die status van everest was voordat ik de batterij eruit haalde

    sorry voor het misverstand

    ik zat gewoon 'n beetje het raport door te kijken of ik nog bijzonderheden kon ontdekken en of ik misschien iets over het hoofd had gezien

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.