Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Laptop start niet meer op

None
19 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb hier een laptop van een familiekennis die niet meer opstart. Ik kan wel in de bios komen, maar verder na de POST gaat hij niet verder, de scherm blijft gewoon zwart, zonder piep, zonder foutmelding o.i.d. Ik heb geprobeerd vanaf de cdrom op te starten maar zonder resultaat.
  Ik dacht eerst dat de moederbord kapot was, maar ik geloof dat als deze kapot was, dat ik dan ook niet door de POST heen zou moeten komen.
  De laptop is een acer aspire 1352XC

  Please help me

  ac
 • Als opstarten vanaf iets anders dan de hardeschijf ook niet lukt, kan je hem misschien open halen om de bios te resetten. Maar dit is wel een hele klus.
 • Ik zou best willen proberen, maar ik zie de nut er niet van in. Ik kan wel in de bios komen en heb al geprobeerd met de default setting op te starten, echter zonder resultaat. Ik heb het geheugen in een andere slot geplaatst ook zonder succes. en nog steeds denk ik dat het niet de moederbord kan zijn want hij komt door de hele POST heen. Wat ie nu wel doet is steeds opnieuw opstarten. Hij gaat in een soort "loop": hij start op, gaat door de POST heen en vervolgens start ie weer op. dit continu.
  Ik weet het niet meer….

  bedankt in iedere geval
  ac
 • Kom op jongens, help me. Zijn er geen tips meer?

  ac
 • Probeer eens of er een jumpertje * clear CMOS * ergens bij staat ofzo
 • start hem op zonder harde schijf. Wat doet ie dan ?

  Heb je de boel ook op virussen gescanned ?

  Hoe oud is de acer ?
 • Op virus controleren: hoe doe je dat als hij na de post gelijk vast loopt?
  Zonder harde schijf: precies hetzelfde: na de post geeft ie geen tekens meer van leven
  jumpertje * clear CMOS *: dit betekent dat ik het ding open moet maken: nogmaals ik wil het best proberen maar omdat ik het nooit gedaan heb bij een laptop wil ik zo zeker mogelijk van zijn dat het ietsje zou helpen en om eerlijk te zijn: dit denk ik niet. Dit omdat de bios er prima uitziet. De bios ziet de harddisk goed, de processor, het geheugen enz.
  En hoe oud is ie? Hij heeft een athlon xp-m 2200+ en 256 mb geheugen. Gezien deze specificatie denk ik…..2 jaar?
  Hij heeft trouwens geen diskette. De "loop" gedoe in nu ook afgelopen. Na de post stopt ie ermee hoewel hij wel aanblijft. Je ziet dan alleen een zwarte scherm en de toetsenbord doet het ook niet


  Meer tips?
 • Kennelijk toch een hardware probleem.

  Meestal kan je makkelijk de HD loskoppelen, soms gewoon eruit trekken, soms moet je vooraf een schroefje losmaken. Haal de HD er fysiek uit.
  Komt hij nu verder ?
  Doet ie dat dan stop je een bootbale cdrom erin en kijk hoever ie komt.

  ps. start je hem op op zijn accu of heb je de de adapter aangesloten, start hem met adapter op.
 • Ik heb al een keer de laptop zonder de harddisk opgestart, echter zonder resultaat: na de post loopt hij vast. hij blijft wel aan maar de toetsenbord doet het niet meer en beeld is zwart

  ik start hem op terwijl de stekker in de stopkontakt zit

  ac
 • [quote:ee2606ed69="Bosje"]Kennelijk toch een hardware probleem.

  [/quote:ee2606ed69]

  Ik geloof niet dat het een hardware probleem is. Wat ik me afvraag is: hoe loopt de opstart process van een computer? als eerst wordt de bios uitgelezen, vervolgens wordt de post gedaan en daarna? Volgens mij wordt dan de MBR aangesproken waaruit duidelijk moet blijken welke systeem op draait (NTFS of FAT), welke OS, partities enz.
  Dit is belangrijk want volgens mij loopt het hier mis.

  Heb ik het mis? of zijn er andere zaken dat het opstart proces negatief kunnen beinvloeden?

  ac
 • Het ligt wel aan de hardware, had het aan de hardeschijf gelegen, dan had je wel van cd of diskette kunnen opstarten. Wil hij dus van geen enkel apparaat opstarten dan is dat dus een fout van moederbord/bios. Daarom raadde ik direct al een bios reset aan. Sommige laptops hebben de batterij wel goed bereikbaar via een klepje aan de onderkant.
 • ik zal even kijken of de batterij makkelijk bereikbaar is. Maar als het toch aan de harde schijf ligt hoe kan het dan dat de bios hem wel correct uitleest?
  ac
 • Als het aan de hardeschijf lag, had je laptop perfect moeten opstarten zodra je de harde schijf er uit haalde. Ik neem aan dat toen je dat testte, je een opstartdiskette of een opstartbare cd-rom er in had zitten?
 • klopt, ik heb de cd van win xp gebruikt. maar je denkt dus ook dat het niet aan de harde schijf ligt?
  Ik kan trouwens geen "verborgen" klepje vinden om bij de batterij te komen. Ik vrees dat ik toch het ding open zal moeten maken. Ik heb al een poging gedaan. d.w.z. dat ik alle schroeven aan de onderkant los heb gemaakt maar hij gaat niet open. Ik ben bang om het te forceren want de laptop is niet van mij. Ik snap nog steeds niet waar het probleem kan liggen c.q. wat stuk kan zijn

  ac
 • [quote:68f12b2491="ac70"][quote:68f12b2491="Bosje"]Kennelijk toch een hardware probleem.

  [/quote:68f12b2491]

  Ik geloof niet dat het een hardware probleem is. Wat ik me afvraag is: hoe loopt de opstart process van een computer? als eerst wordt de bios uitgelezen, vervolgens wordt de post gedaan en daarna? Volgens mij wordt dan de MBR aangesproken waaruit duidelijk moet blijken welke systeem op draait (NTFS of FAT), welke OS, partities enz.
  Dit is belangrijk want volgens mij loopt het hier mis.

  Heb ik het mis? of zijn er andere zaken dat het opstart proces negatief kunnen beinvloeden?

  ac[/quote:68f12b2491]

  Eerst de POST dan wordt er opgestart, met de volgorde van de Boot Sequence die je hebt ingesteld in de BIOS.

  Geeft de laptop nog piepjes als je opstart? als dat niet gebeurt en je kan in de bios komen, heb je al geprobeerd van een cdrom op te starten?
 • Hij geeft geen piepjes, en ja ik heb al geprobeerd van een cd rom op de starten. ik heb de win xp cd gebruikt. het resultaat is het zelfde: na de post hoor ik de cd nog even draaien, maar daarna gebeurt er niets meer. de cd stopt, het beeld is zwart en de toetsenbord doet het niet meer.
  En dit vind ik ook vreemd. Tot en met de post heb ik geen probleem met de toetsenbord en ik kan gewoon in de bios.

  Nog meer tips?
  ac
 • met acer contact opnemen. Ik denk dat er iets hardwarematig kapot is.
 • [quote:7029894951="Bosje"]met acer contact opnemen. Ik denk dat er iets hardwarematig kapot is.[/quote:7029894951]

  Ja, dit wilde ik ook doen. Het lijkt me de enige oplossing. Het probleem is dat ik denk dat op de laptop geen garantie meer is. En zonder garantie wordt het toch een hele duur grapje.

  maar bedankt voor je tip

  ac
 • Dat wordt idd kiezen tussen acer mailen of zelf iets ondernemen. Maar als het moederbord stuk is kan je daar zelf ook weinig aan doen. In dat geval zal acer dus uitkomst moeten bieden, maar een reparatie kan behoorlijk duur uitvallen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.