Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

hoe moet ik mijn case fans aansluiten?

14 antwoorden
 • hoi hoi ik heb nou drie case fans en morge vier :) hoe ik dacht dat het moes zijn is zo: zijpaneel lucht inblazen (8cm) achterpaneel lucht uitblazen (12cm) voor paneel links lucht inblazen (8cm) voor paneel rechts lucht uitblazen (8cm) klopt dat? bedankt gr hugo
 • Voorpaneel kan je allebei laten inblazen, ik neem aan dat ze onderaan zitten. Voor de rest is het in orde. Als "uitblazer" heb je dan die 120 mm en de voeding.
 • ja klopt dan. maar als ik mijn kast open doe is die wel heel warm binnen dus daarom d8 ik dat er er maar nog 1tje naar buiten liet blazen maar dat is dus niet nodig./ bedankt
 • Je kunt natuurlijk ook eens wat uitproberen, wat de laagste temperatuur oplevert. Maar meestal werkt het het beste, als je met de convectie meewerkt. Dus onderaan in, bovenaan uit.
 • Een deurtje verder werd ik erop gewezen dat de configuratie alhier in strijd is met de natuurkunde. Ik heb op de bovenplank van de kast een blowhole geschroefd die een fixe stroom binnenbrengt. Onder aan de voorkant 1x 80 als uitgang.Deze 2 samen zorgen voor een comfortabel bereik qua temps.
 • Draai ze eens om, en kijk wat dan de temperatuur is. Kan best zijn dat het nu voldoende koelt, maar je werkt tegen de convectie in, dus de fans moeten die eerst weer overwinnen. Bovendien warm je op deze manier diverse onderdelen onnodig op.
 • dus eingelijk wat het beste is is die in mijn zijpneel zit lucht naar buiten te laten blazen en 2 aan de voorkant naar binnen toch? loopt die mee met de lucht?! gr hugo
 • Ligt eraan waar die fan zit. Ik neem aan dat ie ongeveer op de hoogte van de cpu zit, en dan zou ik hem wel laten inblazen.
 • ja er net naast ja :S maar ik heb allemaal het idee dat in fan case van 12 cm niet genoeg is om naar buiten te laten blazen maar dat zal dan wel aan mij liggen bedankt gr hugo
 • Een 120mm heeft een veel grotere luchtverplaatsing dan een 80mm. Maar het is gewoon een kwestie van uitproberen toch? Je sluit de fans aan, draait 10 min 3Dmark en/of cpuburn, en kijkt wat e.e.a. oplevert.
 • bedankt dat waren nou net programmatjes die ik zocht. :)
 • [quote:3b84bd4f95="gerben"]Ligt eraan waar die fan zit. Ik neem aan dat ie ongeveer op de hoogte van de cpu zit, en dan zou ik hem wel laten inblazen.[/quote:3b84bd4f95] Dan zou ik hem juist laten uitblazen, de warme lucht van de cpu kun je maar beter zo snel mogelijk kwijt zijn. Maar goed, je kunt er gewoon een beetje mee expirimenteren. Zo ingewikkeld is het nu ook weer niet. Overigens zou ik nooit vier casefans willen, maar als je absoluut niet geïnteresseerd bent in de hoeveelheid lawaai van je systeem maakt het niet uit natuurlijk.
 • haha het lawaai valt wel mee :) maar toch bedankt gr hugo
 • [quote:270116ff30="Count Uilesnor"][quote:270116ff30="gerben"]Ligt eraan waar die fan zit. Ik neem aan dat ie ongeveer op de hoogte van de cpu zit, en dan zou ik hem wel laten inblazen.[/quote:270116ff30] Dan zou ik hem juist laten uitblazen, de warme lucht van de cpu kun je maar beter zo snel mogelijk kwijt zijn. Maar goed, je kunt er gewoon een beetje mee expirimenteren. Zo ingewikkeld is het nu ook weer niet. Overigens zou ik nooit vier casefans willen, maar als je absoluut niet geïnteresseerd bent in de hoeveelheid lawaai van je systeem maakt het niet uit natuurlijk.[/quote:270116ff30] Juist niet! De CPU heeft het meest behoefte aan koude lucht en als hij de warmere lucht van binnen gebruikt is de algemene temperatuur van de CPU hoger. De temperatuur in de kast is dat wel iets lager maar de CPU is het belangrijkst kwa temperatuur.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.