Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Voedingsprobleem?

Anoniem
gerben
7 antwoorden
 • Hallo,

  Mijn pc ging automatisch steeds opnieuw opstarten, toen ik de stekker van de voeding verwijderde en deze opnieuw bevestigde klapte de voeding eruit gepaard gaande met een vonk/brandlucht.

  Ik heb een nieuwe voeding geplaatst, echter de pc start nu niet meer op.
  De ventilator op de processor draait wel, het netwerkkaart lampje brand.
  De monitor beeld blijft op spaarstand en het toestenboard functioneert niet (lampjes gaan niet branden)
  Wie kan mij helpen?; kan het moederboard stuk zijn? en hoe check je dat?
  Graag een visie van diegene die een oplossing weet.

  Alvast bedankt

  Hans :roll:
 • Ik had laatst dezelfde symptomen toen ik mijn pc in elkaar gezet had en vergeten was de 4-pins stekker op het moederbord aan te sluiten. Ik had de 24-pins wel aangesloten, maar die andere was ik vergeten.
  Moederboard kan natuurlijk best kapot zijn, maar het lijkt me de moeite waard om even die aansluiting van de voeding op het moederboard te checken.
 • [quote:71862ab93b="Hans Jonker"]Hallo,

  Mijn pc ging automatisch steeds opnieuw opstarten, toen ik de stekker van de voeding verwijderde en deze opnieuw bevestigde klapte de voeding eruit gepaard gaande met een vonk/brandlucht.
  Hans :roll:[/quote:71862ab93b]

  Hopelijk helpt de suggestie van Count Uilsesnor.

  Vraagje : zoals ik het lees, stond de PC aan toen je de stekker verwijderde en opnieuw besvestigde ? Dan heb je denk ik je mobo en misschien wel veel meer opgeblazen. USB is zowat het enige wat je anluiten/ontkoppelen als de PC aan staat.
 • Verwijder de batterij van het moederbord en wacvht dan even een paar minuten. Zet de batterij dan weer terug en start je pc :)

  Als het goed is zou allles weer moeten werken (is een soort van bios reset). Werkt de zaak dan nog niet, dan zou ik het probleem bij het moederbord zelf zoeken. Misschien dat er tijdens de kortsluiting iets is doorgebrand :|
 • @bosje.

  Gaat de computer niet gewoon uit als je de voeding stekker er uit haalt? :lol:
 • [quote:4a88c01872="Sander_e_s"]@bosje.

  Gaat de computer niet gewoon uit als je de voeding stekker er uit haalt? :lol:[/quote:4a88c01872]

  Ja, gelijk heb je, maar je moet hem gewoon normaal aflsuiten via je mobo. Wat niet helemaal duidelijk is bij mij, hij kan ook de 20-24 pins voeding van het moederbord afhalen, dan gaat de PC ook uit. Weet alleen niet of het zo verstandig is. :lol: :P :wink:
 • Als er een knal en rook volgen lijkt het mij dat je iets hebt gedaan wat niet zo heel verstandig is……..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.