Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

[Sdram] 256 werkt niet?

18 antwoorden
 • Hey mensen, Ik ben voor een kennis even een computert aan upgraden. hij wil namelijk extra intern geheugen. Hij heeft een Gigabyte moederbord, met daarin 1 (siemens) 128mb pc133 ram kaart. Nu wou ik daar 1 512 bij in zetten, dus zo gezegd zo gedaan, deze gekocht.Zonder succes, kreeg geen beeld. Nou waarschijnlijk vrij oud moederbord (zit een amd 1ghz processor op) dus ik dacht haal ik 2x 256 kaartjes deze MOET hij aankunnen. Ik plaats deze WEER geen beeld?? Iemand een idee? Als ik de 128 mb erbij in plaats werkt die wel maar ziet die alleen 128MB doe ik zonder die 128 erbij dus puur de nieuwe kaartjes Doet hij niets! Start wel op maar geen beeld. Ik hoor GEEN piepjes. Iemand een idee waar dit aan kan liggen? M.v.g Daniel Spijker
 • welk moederbord precies ? Het type dus ? Heb je van te voren in het manual gelezen het mobo wel of niet aankan ? Ben bang dat ie of alleen 128 mb reepjes lust of verkeerde aantal chips of double en single sided probleem
 • Je kunt even uit zoeken welk mobo het precies is en kijken welke modules er ondersteund worden. Het is niet alleen of hij wel of geen 512mb kaart kan hebben, want bij die generatie was 256 in 1 slot soms de max. Maar wat vaak nog belangrijker is is het merk van het geheugen. Mobo,s met ddr geheugen pakken bijna alles. toch wil niet elke modulle werken. Mobo,s met sdram zijn meestal veel gevoeliger, ze ondersteunen minder modules. Zeker de oudere uit de p3 tijd. Ik draaide eerst een p4 met sdram waarvan 1x256mb. Voor een p3 bestelde ik ook 1x 256mb. De bestelde modulle werkte niet in de p3 maar wel in de p4. De modulle die al in de p4 zat werkte wel in de p3. Hieraan kun je zien dat er niks mis is met de modulle maar dat het mobo van de p3 erg kieskeurig is. Zomaar een voorbeeldje en dit heb ik vaak meegemaakt. Ook word een merk geheugen bij sdram vaker ondersteund als een oem geheugen. Maar wil je zekerheid dan moet je de specificaties van het mobo opzoeken en kijken welke er door de fabrikant zeker worden ondersteund.
 • Heb je dual sided ram of single sided (dus zitten de chips aan beide kanten van het geheugen latje of aan 1 kant ?). Vergelijk dit met het andere geheugen wat er al inzat (is dit het zelfde of anders). Je kan ook gaan voor een biosupdate, als laatste kan je altijd nog een ander moederbord kopen
 • [quote:0dc5c4f4d2="hydrah"]Heb je dual sided ram of single sided (dus zitten de chips aan beide kanten van het geheugen latje of aan 1 kant ?). Vergelijk dit met het andere geheugen wat er al inzat (is dit het zelfde of anders). Je kan ook gaan voor een biosupdate, als laatste kan je altijd nog een ander moederbord kopen[/quote:0dc5c4f4d2] Er is altijd wel een latje dat werkt. een biosupdate met alle risico's of een nieuw mobo voor zon oude pc is wat exstreem als je het mij vraagt. Maar dan moet je gewoon even in de handleiding kijken. deze zal er wel niet meer zijn google dan even raak. via een programmatje als sisandra kun je zien welk mobo je hebt. single of dual sided zegt ook weinig. want die p3 600mhz van mij werkte dus wel met dual sided en niet met het gekochte single sided. terwijl dat juist omgedraaid zou moeten zijn.
 • Hoi, Er zijn ook latjes die enkel een bepaald chipset lusten en echt geen ander, welke chipset is mij ontschoten. Had onlangs dit ook met een Via ! chipset op een P3 boord.
 • De volgende gegevens vond ik: Moederbord is: Gigabyte GA-7IXE4 Motherboard Chipset: Amd 750 Irongate Plaatje: http://www.kieskeurig.nl/nl/product.nsf/search1/Gigabyte%20GA%207IXE4.htm Info: Gigabyte GA-7IXE4 Motherboard (non-ECC) Memory Maximum Memory 768MB Memory Slots 3 (3 banks of 1) non-removable base memory 0MB This motherboard can take ECC or non-ECC memory. When you mix ECC with non-ECC, the ECC function will be disabled. For the ECC memory see "Gigabyte GA-7IXE4 Motherboard (ECC) Memory. Mobo Manual: http://europe.giga-byte.com/MotherBoard/FileList/Manual/manual_7ixe4_e.pdf Geheugen gekocht: 2x 256 Vdata MSGVD3E4G3160B1A0h Pc133(3) 256max8 S/N 535TO(VDABC2808) Voorkant 8 chipjes, achterkant leeg. Geheugen dat erin zat en werkt. Siemens Sie1664133G07MT-IT-BAB08D 128MB-pc133-333-0120-PA 2682 4 chipjes aan beide kanten. Bios: ECC staat uitgeschakeld. Inschakelen heeft geen effect krijg dan een X72 foutmelding ofzo Plz help :)
 • Heel soms is het oude geheugen sneller ingesteld. In dat geval terug naar de langzaamste instellingen. Wanneer alle instellingen op automatisch staan dan betekent dat meestal oude geheugen eruit, nieuwe erin. Daarna kijken of het werkt. In het algemeen is het wat ingewikkelder. Dan is een Clear CMOS effectiever. Alleen ja, dan worden veel meer instellingen teruggezet. Dus dat is misschien iets wat je ook niet wilt.
 • Bios instellingen staan op default, Clear cmos bedoel je ff batterijtje unpluggen?
 • [quote:095aae7fb7="Tupacrulezz"]Bios instellingen staan op default, Clear cmos bedoel je ff batterijtje unpluggen?[/quote:095aae7fb7]Nou, het Clear CMOS jumpertje een paar seconden verplaatsen lijkt me makkelijker (en effectiever). Wanneer je in de bios kunt komen, is kiezen voor basis instellingen (default) of veilige instellingen (safe) ook voldoende.
 • kan je het geheugen in een andere Pc testen ? Misschien zijn we wel gaar. PC133 reepjes zijn volgens mij allemaal gebruikt geheugen.
 • Ik heb 2x 512 meegehad en nu 2 reepjes a 256mb Lijkt me sterkt dat ze allemaal gaar zijn, maar nee kan ze niet op een andere pc proberen. Bios is reeds op default gezet, dit had geen effect
 • jouw mobo kan in elk geval geen 512 aan. 256 zou ie moeten kunnen. Het is jammer dat het manual heel weinig zegt over de soorten reepjes. Je hebt een zeer gerede kans dat jouw mobo 256 mb wel aankan, maar dan moet het double sided zijn. Dus maximaal 128 mb per bank. Kan je geen double sided 256 ergens lenen ? Of als je gaat kopen de pc meenenem.
 • jewel dat behoort wel tot de mogelijkheden, ben echter al 3x bij die winkel geweest, en zal het liever zelf oplossen om zo weer wat te leren. Kijk het op laten lossen door de computerzaak is mooi maar daar leer je niets van voor in de toekomst. en inderdaad de manual geeft heel weinig info :(
 • [quote:62c2d78ece="Tupacrulezz"]jewel dat behoort wel tot de mogelijkheden, ben echter al 3x bij die winkel geweest, en zal het liever zelf oplossen om zo weer wat te leren. Kijk het op laten lossen door de computerzaak is mooi maar daar leer je niets van voor in de toekomst.[/quote:62c2d78ece]Dat is niet echt waar, wanneer je de computer terugbrengt in een rustig uurtje en er bij mag blijven, dan leer je er wel degelijk wat van. Het kost hun heel veel tijd wanneer ze het echt zelf gaan doen. Nu is er ook nog het ESD aspect, de kans dat het geheugen beschadigd raakt door statische elektriciteit. Zo'n risico ligt bij voorkeur bij de winkel. Waar je niks van leert is wanneer de winkel niks zinnigs zegt over de werkelijke oplossing of beweert dat er niks aan de hand is. Daar was onlangs nog een topic over. Dan wordt het extra vervelend.
 • en zon zaakje is het ;) haha ik ga er zo wel heen, laat jullie de uitkomst nog weten.
 • Oke, ben langs die zaak geweest met het systeem. De oude ram was dubble layer (aan beide kanten plaatjes) Die ik kocht was enkel. Dit kon volgens de zaak niet, hier moesten ook dubbellayer in. Deze kosten pc133 256mb 75euro STUK! dus 150 euro voor totale geheugen a 256 mb. Ik heb ze omgewisseld en tegen die man gezegd dat die beter nieuw pctje kan halen :)
 • doet ie het nu wel of niet ? (of heb je niks gekocht). Als ie het wel nu doet, dan is het 128 mb per bank (een dimm slot heeft 2 banken namelijk)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.