Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Problemen opstarten HP pc.

None
41 antwoorden
 • Mijn vader heeft al enkele jaren een HP pavalion 784.nl, deze heeft altijd naar volle tevredenheid gewerkt. Maar nu komt het probleem.
  Mijn moeder zette de pc vanochtend aan een kreeg een zwart scherm voorgeschoteld met iets als "JJJJJJ". Later probeerde ze hem weer op te starten een kreeg ze weer een zwart scherm, dit maal met iets als "BootDisk Failure". In het bios zag ik de HD gewoon nog staan :-? Toen ik het BIOS weer verliet (niks opgeslagen) kwam ik een stapje verder. Ik kreeg een ander zwartscherm, maar dit keer van Windows: "Windows is niet correct afgesloten, onze excuses voor het ongemak". Nu wilde ik veilige modus opstarten maar zodra ik een toets indrukte liep de pc resoluut vast. Ook als ik de pc zijn gang liett gaan loopt deze na het aftellen tot de boot vast. Er staat veel belangrijke data op de pc en ja, m'n ouders hebben geen back-up gemaakt :evil: Het redden van de data is dus een abolute essentie. Ook kan ik nog voor Windows (tijdesn een schermpje van HP) de optie "System Recovery" kiezen, echter durf ik dit nog niet aan i.v.m. data verlies.
  Ik kan ook, mits noodzakelijk, de HD er uit halen en in mijn systeem gooien en de belangrijke data er afhalen.
  Het systeem draait (of draaide) op Windows xp home met een NTFS bestands-systeem. Hoe krijg ik 'm weer op de been? Moet ik een recovery CD bij HP bestellen?

  Gr. Sander
 • plaats de HD in je eigen systeem en haal de data eraf.
  Dan kan je hem terug plaatsen en kijken wat er aan de hand is.

  [b:9d3904c05a]Scan de HD vooraf met een up-to-date [/b:9d3904c05a]virusscanner. Het lijkt erop dat je een boosector virus te pakken heb, of dat er problemen zijn met de bootsector.

  Je kan ook opstarten met de XP cd en dan kiezen voor Herstel. Je krijgt dan een recoveryconsole, en je kan met de commandos Fixmbr en Fixboot de boel hopelijk weer aan de praat krijgen.
 • Ik hou het er voorlopig op, dat de harddisk gewoon is overleden. Even checken dus.
  http://www.duxcw.com/faq/hd/diag.htm
 • Ik ga de HD nu in mijn systeem stoppen. Zal het resultaat posten

  //HD kan er niet uit. Onbereikbaar met normale schroevendraaier aan de achterkant (stomme merk pc's). De IDE kabel zag er niet gezond uit dus heb ik even vervangen. We gaan weer testen 8)
 • Helaas, het mocht niet baten :cry:
  P
  ap komt vanavond thuis ga met hem even overleggen wat te doen.
  Jullie horen nog van me 8)
 • [quote:1d789aaf50="Sander_e_s"]Ik ga de HD nu in mijn systeem stoppen. Zal het resultaat posten

  //HD kan er niet uit. Onbereikbaar met normale schroevendraaier aan de achterkant (stomme merk pc's). De IDE kabel zag er niet gezond uit dus heb ik even vervangen. We gaan weer testen 8)[/quote:1d789aaf50]

  meestal een speciaal klik klak systeem wat je met je handen kan doen toch??
 • Idd. Heeft wat tijd gekost maar hij's los.
  Maar.
  Toen ik 'm in mijn sys zette en 'ie een possje met CheckDisk bezig was beegon ie een stuk harder te pruttelen. CheckDisk boekte geen vooruitgang meer! Ik sys booten, alles ontzettend traag. Toen ik de HD opende liep ie helemaal vast.
 • Al getest met een tool van de fabrikant? Je zou de schijf nog eens kunnen legen, opnieuw partitioneren en formatteren, en kijken wat ie dan doet. Maar ik hou het op een typisch geval van RIP.
 • Ik vress idd ook het ergste (wel snel, dat ding naar 4jaar al overleden. Heb hier ook een schijf van 12 jaar en die werkt nog gewoon :-?)
  Maar is er nog een mogelijkheid de data te redden?
 • Je kunt er eens een recovery programma op loslaten, terwijl ie in jouw pc hangt.
 • Weet jij een goed programma?
 • PC inspector filerecovery is gratis en redelijk goed. Verder heb je easysrecovery, runtimes getdataback, acronis recoveryexpert. Probeer eens wat. Zorg wel voor voldoende vrije ruimte op je eigen schijf.
 • Ruimte is geen probleem.
  Ga nu aan m'n huiswerk zal er vanavond weer naar kijken.
  Bedankt.
 • [quote:0964c74b78]Mijn moeder zette de pc vanochtend aan een kreeg een zwart scherm voorgeschoteld met iets als "JJJJJJ". [/quote:0964c74b78]
  ik heb dat ook als ik opstart, bij mij komt er dan een volledige witte strook over de rij "JJJJJJJ" geschoven, ik kreeg dit namelijk na het testen van een ubontu live disk, ik had hierbij de bootvolgorde veranderd, en na alles weer op default te zetten kreeg ik dat, echter heb ik geeen problemen.

  edit: het is "IIIII" dus sorry voor de onnuttige post :oops:
 • [quote:f16a423367="gerben"]Je kunt er eens een recovery programma op loslaten, terwijl ie in jouw pc hangt.[/quote:f16a423367]

  [quote:f16a423367="Sander_e_s"]Weet jij een goed programma?[/quote:f16a423367]

  [quote:f16a423367="gerben"]PC inspector filerecovery is gratis en redelijk goed. Verder heb je easysrecovery, runtimes getdataback, acronis recoveryexpert. Probeer eens wat. Zorg wel voor voldoende vrije ruimte op je eigen schijf.[/quote:f16a423367]

  Vaak zijn er progs die de fabrikant van de schijf gebakken heeft en speciaal voor dat merk zijn. Maxtor heeft powermax (zo uit het hoofd) en een aantal andere fabrikanten heeft ook zo z'n eigen tools.

  Volgens mij zitten er Maxtor's in hp pc's? Heb er ooit eens een open moeten halen maar dat weet ik niet meer zeker.
 • De tools van de fabrikanten redden toch geen data!?!?
  En de schijf is van WD.

  WD cavair 1200BB

  En dat is nou precies die ene schijf waar WD geen tool voor heeft :evil:
 • [quote:b50e889152="Sander_e_s"]De tools van de fabrikanten redden toch geen data!?!?
  En de schijf is van WD.

  WD cavair 1200BB

  En dat is nou precies die ene schijf waar WD geen tool voor heeft :evil:[/quote:b50e889152]

  Oeps, te snel gelezen ik dacht dat je je data al gered had.

  Er zijn wel enkele dingen die je kunnen helpen, zoek even in deze faq: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/649273#hddvaag
 • Hij maakt idd een geluid dat veel op deze lijkt. http://www.geocities.com/nulnulnix1969/slowspindlemotor.wav
 • Na enige reanimatiepogingen heb ik geconcludeerd dat de schijf niet goed meer is. (maffe geluiden, fout meldingen, traag).
  De data zal ik in de vakantie (volgende week) proberen te redden.

  Maar welke schijf raden jullie mij nu aan?

  De schijf hoeft niet zo snel te zijn (wordt niet gegamed op de pc) maar wel stil en betrouwbaar. Het moederbord heeft geen SATA aansluitingen alleen IDE.

  //Hoop trouwens dat de pc nog werkt. Moeder heeft 3,5"-tray, muis en tobo zo recht op de chips gegooid :o En vervolgens zeggen dat ik een te grote mond heb als ik zeg dat dat niet goed voor de pc is :o :o :o :evil:
 • dan heb je geluk dat als het moederbord niet kapot is :o
  ik zou je ouders gewoon laten zitten met het probleem als ze zo reageren, dan kun je ze terugpesten :lol:
  ik zou in het vervolg ook een backup maken, dat zoiets niet opnieuw gebeurt :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.