Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geen beeld na vervangen moederbord

JBS
10 antwoorden
 • Omdat het moederbord van een wat ouder systeem defect was, heb ik er een nieuw voor gekocht (een AOpen MX3SP, uATX, Intel S370 FSB133). Na het plaatsen van dit moederbord krijg ik geen beeld. Ik heb al verschillende AGP videokaarten geprobeerd, maar zonder resultaat.

  Je hoort de PC wel opstarten en hij heeft geen piepjes.
  Ik heb het geheugen al verwisseld/vervangen en een CMOS reset gedaan.

  Kan ik concluderen dat het AGP slot defect is?
 • [quote:1067b9e7e5="JBS"]Omdat het moederbord van een wat ouder systeem defect was, heb ik er een nieuw voor gekocht (een AOpen MX3SP, uATX, Intel S370 FSB133). Na het plaatsen van dit moederbord krijg ik geen beeld. Ik heb al verschillende AGP videokaarten geprobeerd, maar zonder resultaat.

  Je hoort de PC wel opstarten en hij heeft geen piepjes.
  Ik heb het geheugen al verwisseld/vervangen en een CMOS reset gedaan.

  Kan ik concluderen dat het AGP slot defect is?[/quote:1067b9e7e5]

  Hoi,
  Er van uitgaan dat alle drivers geinst. zijn.
  Bij mij kun je in het bios in tabblad advanced bij graphic adapter priority instellen pci/agp en agp/pci misschien dat die verkeerd staat, en bij pci/pnp setttings allocate irq to pci vga daar moet yes achter staan. Dit zou je dus nog even na kunnen kijken of dit goed staat.
  Maar dit is wel een ander moederbord, maar er zal ongetwijfelt daar ook zoiets staan. succes.
 • [quote:627f1fcdc5="Hans1"]Er van uitgaan dat alle drivers geinst. zijn.
  Bij mij kun je in het bios in tabblad advanced bij graphic adapter priority instellen pci/agp en agp/pci misschien dat die verkeerd staat, en bij pci/pnp setttings allocate irq to pci vga daar moet yes achter staan. Dit zou je dus nog even na kunnen kijken of dit goed staat.
  Maar dit is wel een ander moederbord, maar er zal ongetwijfelt daar ook zoiets staan. succes.[/quote:627f1fcdc5]Eén probleempje: ik zie niks want ik heb geen beeld.
 • Een PCI videokaart proberen?
  Brabant is groot, als je in de buurt zit van Bergen op Zoom heb ik tijdelijk wel even een PCI kaart voor je!
 • [quote:c9f39b7d76="Alipapa"]Een PCI videokaart proberen?
  Brabant is groot, als je in de buurt zit van Bergen op Zoom heb ik tijdelijk wel even een PCI kaart voor je![/quote:c9f39b7d76]Daar heb ik ook aan gedacht. Woon vlakbij Eindhoven, dus toch wel eindje van Bergen op Zoom..
 • Haal je mobo baterij er eens een paar seconden uit
  wil wel eens helpen zet hij de bios op default
 • draait de cpu fan ?
  Behalve het mobo, heb je er nog meer onderdelen vervangen ?
  Wat doet ie als ie kaal is ?
 • [quote:339981d24b="stevenF1"]Haal je mobo baterij er eens een paar seconden uit
  wil wel eens helpen zet hij de bios op default[/quote:339981d24b]Had ik al geprobeerd, zie mijn startpost :P
 • Het is inmiddels opgelost. Het had te maken met de power
  eset etc switch. Deze waren gebuldeld in een stekkertje maar de volgorde kwam niet overeen met het moederbord. Daarom startte de PC wel op (CPU fan draaide etc) maar ging ie niet verder en had ik beeld.

  Als ik nu de powerswitch met een schroevendraaier kortsluit start de PC op, met beeld etc :P

  Nu moet ik alleen nog de kabeltjes uit de stekker halen en in de goede volgorde op het moederbord bevestigen.
 • [quote:457cb5a742="JBS"][quote:457cb5a742="stevenF1"]Haal je mobo baterij er eens een paar seconden uit
  wil wel eens helpen zet hij de bios op default[/quote:457cb5a742]Had ik al geprobeerd, zie mijn startpost :P[/quote:457cb5a742]Hmm, nee dat staat er niet. Je meldt dat je een CMOS reset hebt gedaan. Het verwijderen van de batterij is niet de juiste methode, tenzij je voldoende lang wacht. Ga eens op zoek naar het Clear CMOS jumpertje. Een paar seconden omzetten, en je weet zeker dat het gelukt is …
  Helpt dat niet, controleer dan in het bijzonder de Floppy en de IDE kabels (verkeerd om aangesloten?). Eventueel opstarten, zonder die kabels. Oh ja, opstarten zonder videokaart moet ook werken. Dan moet je op zijn minst een beep (en eigenlijk veel meer) horen. Hoor je dat niet, dan is er wat anders aan de hand, en is de kans klein dat het aan die videokaart ligt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.