Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Zalman cooler.. en nog steeds hoge tempraturen?!

None
28 antwoorden
 • ik heb ongeveer een jaar geleden een kopere tamelijk dure Zalman cpu cooler in mijn systeem laten zetten.. Nu was ik laats bezig met een check.. en kwam ik erachter dat mijn tempraturen veel te hoog waren..

  Nog iets geks is dat ik 2 programmatjes gebruik om mijn tempraturen en fan speed te controleren. (fan speed en pc alert 4 van msi) Maar nu is het gekke dat hij bij alle 3 de fans .. geen fan speed aangeeft.. terwijl hij wel geowoon draait. ik kan hem namelijk handmatig bijstellen binnen in mijn computer..

  Wel zat er veel stof op het koper van de cooler wat ik eraf heb gehaald.. maar nog lijkt dit niet te helpen..:S

  weet iemand wat er aan de hand kan zijn?

  Ik probeer een plaatje te posten van pc alert.. maar dit lukt me niet.. als het nodig is voor iemand dan moet iemand het me ff uitleggen hoe ik deze hier kan krijgen.
 • nu, wat zijn die te hoge temperaturen ?
  welke cpu zit er in ?
  welk moederbord, sommige moederborden geven niet altijd het rpm door van de casefans

  de fans die geen rpm doorgeven, zitten die wel correct aangesloten ? moeten drie draadjes zijn, twee voor de stroom en 1 voor het toerental te meten.

  is die koelpasta nog goed ? koelpasta van mindere kwaliteit kan na verloop van tijd uitharden en slechte warmte overdracht krijgen.


  Ook, die temperatuur sensoren kunnen er soms ferm naast zitten hoor
 • Wat voor Zalman koeler is het? Als je je fans via een fancontroller aan je mobo hebt kun je idd de snelheid van de fans niet aflezen.
 • Wat is je kasttemperatuur? Als die te hoog is, kun je koelen wat je wilt, maar dan blijft de cpu warm.
 • [quote:80787c536c="rombaft"]nu, wat zijn die te hoge temperaturen ?

  de fans die geen rpm doorgeven, zitten die wel correct aangesloten ? moeten drie draadjes zijn, twee voor de stroom en 1 voor het toerental te meten.
  [/quote:80787c536c]

  niet alle fans geven RPM door, je kan ook ff in de bios kijken of het niet Ignored staat….
 • [quote:000aac4739="ArneLH"]Wat voor Zalman koeler is het? Als je je fans via een fancontroller aan je mobo hebt kun je idd de snelheid van de fans niet aflezen.[/quote:000aac4739]

  Ik had op men vroeger systeem een 7700 cpns van zalman die op een fancontroler zat en men moederbord kon de fan snelheid toch meten hoor
 • @Keepitcold14 (what's in a name… ;-)):
  Je krijgt waarschijnlijk betere antwoorden als je wat meer informatie geeft. Over welke koeler hebben we het, wat zijn je temperaturen idle en stressed, welke CPU heb je en op welk moederboard zit e.e.a.

  Stel dat die koeler ruim voldoet voor je CPU en dat 'ie goed gemonteerd is dan zouden te hoge temps verklaard kunnen worden door te weinig airflow. Maak je kast eens open en meet na een tijdje de temperaturen. Als deze significant gedaald zijn zou ik eerst eens gaan zorgen voor goede airflow.
 • Ik denk dat het een 7000cu of 7700cu betreft en daarbij wordt ook altijd een fancontroller geleverd als die ook er ook op zit zou hij weleens op een lage stand kunnen staan.

  Maar eerst meer info.
 • Sorry jongens… ik was bezig met het posten.. en toen kwam er iets tussen dus ik had hem eventjes snel afgemaakt..

  Hier even alle info:
  ik heb een [b:1c979ec70f]intel 3.0 ghz processor [/b:1c979ec70f]
  en een [b:1c979ec70f]MSI 845 PE max moederbord[/b:1c979ec70f]

  Mijn cooler is een [b:1c979ec70f]CNPS7000-Cu[/b:1c979ec70f]
  Ik heb hem via de controller op zijn maximale 2500 toeren per minuut gezet… Via mijn bios kan ik namelijk wel de fan rpm van mijn cpu aflezen…

  ik heb er iig goed voor betaald.. en volgens mij is de koelpasta gebruikt die er bijgeleverd werd..

  voor de rest is mijn CPU temp tijdens normaal gebruik zo'n [b:1c979ec70f]63 graden[/b:1c979ec70f]
  en mijn [b:1c979ec70f]systeem[/b:1c979ec70f] temp is tijdens normaal gebruik zo rond de [b:1c979ec70f]40 graden..[/b:1c979ec70f]

  het gekke is hem dus nu juist.. dat toen ik de cpu cooler net had .. mijn cpu niet warmer werd dan 45 graden stressed…


  [b:1c979ec70f][/b:1c979ec70f]
 • [quote:b642519400="Keepitcold14"]
  ik heb een [b:b642519400]intel 3.0 ghz processor [/b:b642519400]

  [b:b642519400][/b:b642519400][/quote:b642519400]

  prescott of norhtwood?

  verder zou ik als ik jou was eens kijken of de koeler nog wel goed zit, of de pasta nog goed is, het probleem lijkt me te liggen aan de koeler zelf, of de sensor is brak…
 • Ik vind een systeemtemperatuur van 40 graden wel vrij hoog. Wat krijg je voor getallen als je de kast open hebt, met een tafelventilator ervoor? Draaien alle casefans nog wel goed?
 • [quote:c3adf68d09]voor de rest is mijn CPU temp tijdens normaal gebruik zo'n 63 graden
  en mijn systeem temp is tijdens normaal gebruik zo rond de 40 graden.. [/quote:c3adf68d09]

  nu, 40gr systeem temp is echt wel veel hoor, betekend slechte case flow.

  Waar vroeger je cpu stressed 45gr had is nu onmogelijk ,aangezien die dus slechts 5gr wrmare zou draaien dan de omgeving waar ie zich in bevind.

  Aan de andere kant, 63gr is wel een stuk hoger dan 45gr.

  Als het een presscot is, tja , die dingen lopen heel erg warm en kunnen heel goed tegen de warmte, 63gr is geen probleem voor een prescot.

  Waarmee ik zou beginnen is die koeler er terug af, en nieuwe koelpasta ertussen, de koelpasta ARTIC SILVER 5 is heel erg goed, kost iets van een 4 euro voor een tubetje, maar gaat lang mee en is een goede geleider. Is wel precies iets dikker en vraagt om wat meer uitgesmeerd te worden.

  Daarna eens je kast onder handen nemen , zitten er casefans in ? zo ja, controleren, zitten er geen kilo's stof voor de grils ?

  daarna zou het terug dik in orde moeten zijn
 • [quote:a6f633e684="gerben"]Ik vind een systeemtemperatuur van 40 graden wel vrij hoog. Wat krijg je voor getallen als je de kast open hebt, met een tafelventilator ervoor? Draaien alle casefans nog wel goed?[/quote:a6f633e684]

  ik heb meestal 42… niet echt een probleem dus.
 • ik heb behalve mijn cpu fan.. alleen nog een fan bij mijn voeding zitten.. zou er misschien eentje bij moeten?

  [quote:d25f84e252]Ik vind een systeemtemperatuur van 40 graden wel vrij hoog. Wat krijg je voor getallen als je de kast open hebt, met een tafelventilator ervoor? Draaien alle casefans nog wel goed?
  [/quote:d25f84e252]

  ik heb het eventjes met een fentilator geprobeerd.. dus computer open.. aan beide kanten en fan ervoor en aanzetten.. en de temperaturen gingen aanzienlijk omlaag..
 • [quote:b0a2ea5121="Keepitcold14"]Maar nu is het gekke dat hij bij alle 3 de fans .. geen fan speed aangeeft.. terwijl hij wel gewoon draait. (…) Hier even alle info: ik heb een intel 3.0 ghz processor en een MSI 845 PE max moederbord [/quote:b0a2ea5121] Heb je het controleren van de fanspeed al geprobeerd met Motherboard Monitor?
 • Tafelventilator er al voor gehad?
 • [quote:ee30535e3f="Keepitcold14"]ik heb behalve mijn cpu fan.. alleen nog een fan bij mijn voeding zitten.. zou er misschien eentje bij moeten?[/quote:ee30535e3f]

  als het er vroeger niet inzat, wel dan moet het er nu ook niet in, al kan het natuurlijk geen kwaad.

  Vervang gewoon eens die koelpasta, zal misschien al veel schelen
 • op het moment dat ik die huis tuin en keuken fantilator voor mijn computer houd.. zakt mijn sys temp zelfs naar 28 graden en mijn cpu naar 47 graden

  een flinke verandering dus toch…
 • [quote:7d5d62cc73="Keepitcold14"]op het moment dat ik die huis tuin en keuken fantilator voor mijn computer houd.. zakt mijn sys temp zelfs naar 28 graden en mijn cpu naar 47 graden

  een flinke verandering dus toch…[/quote:7d5d62cc73]

  dus een extra casefan zou geen kwaad kunnen :wink:

  kijk eens rond voor een 120mm fan die je achteraan je kast kunt plaatsen (onder de voeding en die lucht naar buiten blaast) , die verzetten een heleboel lucht en maken niet al teveel lawaai
 • ik ga eventjes rondkijken op tweakers.net enz

  ik ga toch ook eventjes mijn cpu fan opnieuwe bevestiggen.. met een nieuw laagje pasta… ik weet wel ongeveer hoe het moet.. door boekjes enz.. maar zou iemand even een beschrijving kunnen geven van hoe ik het moet doen

  - ik heb al een case fan op het oog die ik ook nog eens gewoon kan halen hier in de buurt..

  het gaat om de [b:6e2b94af79]Coolermaster 120mm AluminiumFrame Casefan € 18,95 [/b:6e2b94af79]

  is dat wat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.