Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

6.8 Ghz Atomchip CPU ?

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Is dit nou echt of nep.
  http://atomchip.com/_wsn/page4.html
 • Nep: zulke technologie word niet verkocht door een bedrijf met zo'n slechte site :lol:
 • Vuistregel: Als je iets te koop ziet met het woord "quantum" erin is het hoogstwaarschijnlijk oplichterij. En dat geldt niet alleen voor computerproducten.
 • En als ie werkelijk zo snel was zou het gewoon wereldnieuws zijn.
 • Nep dus.
  Weten we dat ook weer.
 • [quote:5cb044b6e6="gerben"]En als ie werkelijk zo snel was zou het gewoon wereldnieuws zijn.[/quote:5cb044b6e6]
  Een 6,8GHz CPU is niet zo moeilijk te maken hoor. Maak er een in-order ontwerp van en rek de pipeline een flink eind op. Vraag niet hoe het ding presteert, maar 10+ GHz is vast geen enkel probleem.
 • Och, ik had het niet per se over die processor alleen. maar er staan meer leuken dingen in:

  "Absence of the hard disk"

  "4GB or up to 500GB AtomChip® Quantum-Optical Non-Volatile RAM and storage / 100GB or up to 1TB Additional AtomChip® Quantum Storage [ATA-IDE]"

  Komt dus neer op een solid state disk. En die zijn bij deze omvang gewoonweg onbetaalbaar.
 • haalbaar is alles maar betaalbaar,,, :-?

  veel technologie die wij nu hebben bestaat al een tijdje bij de overheid bijvoorbeeld,, de f-16 had al een 250gb hardeschijf van 1,5" voordat deze op de consumentenmarkt ook kwam,, en dat soort dingen allemaal,, alles wat wij kopen is eigenlijk al weer achterhaald,,
 • Waar heb je dat gelezen/gehoord?

  Voor zover ik weet is het vaak juist andersom, met verouderde electronica voor militaire toepassingen. Omdat de upgrade cyclus daarvan veel trager is dan die van consumentenelectronica, en de eisen aan betrouwbaarheid hoger.
  Bovendien zijn harde schijven slecht bestand tegen de 9G bochten die een F16 kan trekken.
 • een f16 bij opleveringen is vele malen moderner dan wat er voor consumenten nog te koop is,, dat de upgrade minder snel gebeurt is logisch, maar de technologie bij luchtmacht en dergelijken is hoger aanwezig dat het vaak niet gebruikt wordt is inderdaad waar,, maar bijvoorbeeld de jsf zal meer pc rekenkracht bezitten dan te koop is in consumenten wereld, of de airbus a35 is het volgens mij die bezit ook veel meer reken capiciteit,, de airbus kan je niet laten crashen doormiddel van verkeerd stuur gedrag je kan een aap achter het stuur zetten in de lucht en nog zal die niet crashen,,
 • Pfff en nu leesbaar?
  De implementatie bij vliegtuigen lijkt me vrij lang, dus het lijkt mij ook vreemd dat een F16 die rond 1975 werd ontworpen/gebouwd toen al een 250gig hdd had… :roll:
 • de 1ste f16 dateert uit dat jaartal ergens ja,, maar er zijn nog velen subtypes gekomen zoals de viper en dergelijken,,
 • Kan ik jou gare post met komma's en zonder hoofdletters verklaren door te denken aan msn messenger? :lol:
  Voor de rest: heb je wat links over de hardware in vliegtuigen? Heb gezocht maar helaas niets gevonden :(
 • Een heel verhaal is leuk, maar ik vroeg om een bronvermelding. ;)

  Overigens is "Viper" geen subtype van de F16, dat was een van de bijnamen die het toestel van de piloten kreeg voordat de naam "Fighting Falcon'' officieel werd. Genoemd naar de mascotte van de USAAF.

  Als de computeronderdelen in een vliegtuig zo hypermodern zijn, wie maakt ze dan? Intels fabricagetechnologie is de meest geavanceerde ter wereld en ze maken er in eerste instantie alleen consumenten CPU's mee. Itanium loopt zelfs vaak een generatie achter.

  De technologie die je beschrijft heet Fly-by-wire, maar daar zijn geen krachtige CPU's voor nodig. Een 286 is al meer dan voldoende!

  Ik heb enkele jaren geleden ook aankondigingen gelezen over hoeveel computerkracht de JSF wel zou hebben, maar helaas geen specificaties. Maar mijn eigen pc heeft nu ook al vele malen meer computerkracht dan een paar jaar geleden voor de consument beschikbaar was, dus dat is niet zo indrukwekkend. ;)
  Ik denk dat de computerkracht van de JSF bestaat uit een groot aantal zwakke processors, bijvoorbeeld MIPS of 1GHz PIII's. Zulke modellen zijn in elk geval beter bestand tegen straling dan de nieuwste modellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.