Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

2de Hdd niet in bios herkend, vroeger wel

Anoniem
Snouty
5 antwoorden
  • Mijn Dell pc is weggeweest, omdat hij steeds vastliep en volgens Dell zou dat aan de HD liggen. Naar hun toegestuurd en zij hebben alleen het kabeltje veranderd (waar het volgens mij niet aan lag, want verschillende kabeltjes uitgeprobeerd).

    Enfin vandaag weer terug gekregen, probleem leek in eerste instantie hetzelfde, maar nadat het geheugen er even in en uit geweest is, start windows zonder problemen op.

    Alleen hij herkend de tweede S-Ata Harde schijf niet. Niet in windows, maar ook niet in de bios. Als ik de kabels veranderd idem. Als ik de poorten verwisselt dan word de 2de HD wel in bios herkend (maar zit geen besturingssoftware op), maar de hoofdschijf niet (die dan in poort 2 zit). 2 weken geleden werkte beide schijven zonder problemen.
    Vroeger kon je met de oude HD via een kabeltje, twee hd op 1 poort aansluiten. Kan dat ook met een S-Ata schijf? Deze heeft immers geen jumpertjes.

    Of is er een andere oplossing, dat beide schijven herkend worden?
  • [quote:e87c3ee471="Snouty"] Kan dat ook met een S-Ata schijf? Deze heeft immers geen jumpertjes.

    Of is er een andere oplossing, dat beide schijven herkend worden?[/quote:e87c3ee471]

    weet je zeker dat je een [b:e87c3ee471]echte[/b:e87c3ee471] S-ATA schijf hebt? Want sommige schijven hebben een marvel pata-naar-sata converter –> die gebruiken nog steeds jumpertjes, dus kijk ff achter je schijf of je zeker weet dat er jumpertjes wel/niet aanwezig zijn.


    [quote:e87c3ee471="Snouty"] twee hd op 1 poort aansluiten[/quote:e87c3ee471]
    Als er geen jumpertjes aanwezig zijn, zouden de schijven gewoon herkend moeten worden. Bij mijn weten kan je niet 2 (echte) SATA schijven op 1 poort aansluiten, zonder een insteekkaart of een verloopstukje, check dit dus ook ff.

    Succes :wink:

    EDIT: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=152190 misschien heb je er wat aan?
  • [quote:f7d49e5399="FTI"]

    weet je zeker dat je een [b:f7d49e5399]echte[/b:f7d49e5399] S-ATA schijf hebt? Want sommige schijven hebben een marvel pata-naar-sata converter –> die gebruiken nog steeds jumpertjes, dus kijk ff achter je schijf of je zeker weet dat er jumpertjes wel/niet aanwezig zijn. [/quote:f7d49e5399]

    Op beide schijven zie ik geen jumpertjes, dus ga ik ervan uit dat het S-ATA schijven zijn.

    [quote:f7d49e5399]
    Als er geen jumpertjes aanwezig zijn, zouden de schijven gewoon herkend moeten worden. Bij mijn weten kan je niet 2 (echte) SATA schijven op 1 poort aansluiten, zonder een insteekkaart of een verloopstukje, check dit dus ook ff. ? [/quote:f7d49e5399]

    Bestaat dat wel zo verloopstukje? Want hoe kan je de schijven laten weten dat het een master of slave is, zonder jumpertjes?

    Zou de 2de poort defect kunnen zijn, omdat deze vroeger wel werkte. Maar nu niet meer. Terwijl op poort 1 beide schijven wel herkend worden.

    [quote:f7d49e5399]
    EDIT: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=152190 misschien heb je er wat aan[/quote:f7d49e5399]

    Bedankt, ik moet het nog wel een paar keer goed lezen. Maar wat ik tot nu uit begrijp is dat daar de hd wel herkend werd in de bios, maar niet onder windows xp. Bij mij word hij niet in bios herkend (behalve als ik hem in poort 1 zet) en niet in windows.
  • [quote:42166f08f4="Snouty"]
    1.Bestaat dat wel zo verloopstukje? Want hoe kan je de schijven laten weten dat het een master of slave is, zonder jumpertjes?

    2.Zou de 2de poort defect kunnen zijn, omdat deze vroeger wel werkte. Maar nu niet meer. Terwijl op poort 1 beide schijven wel herkend worden.
    [/quote:42166f08f4]

    1. Dit zou automatisch moeten gaan, dmv aansluiten op 1e en 2e poort
    2. dit zou kunnen, werken beide schijven niet op poort 2?
  • Dat begrijp ik wel uit zijn verhaal, ik begrijp dat beide schijven wel op de eerste poort werken maar niet op de tweede. Mij is alleen niet duidelijk met welke kabels. Mocht je dat nog niet geprobeert hebben, probeer dan de kabel van de eerste hdd eens op port 2 te zetten. Zover ik weet zijn er geen verloopstukjes voor s-ata en betekent het dus 1 port 1 hdd. Daarom zie je vaak dat een mobo 4 of meer s-ate poorten heeft. Het enige wat ik kan bedenken is dat je irq niet helemaal werkt. Ik weet namelijk dat bij ide beide aansluitingen een eigen irq hebben. ik weet niet in hoeverre dat bij s-ata ook zo is, want zou dan een irq conflict kunnen zijn. Anders zou ik het niet weten en is je tweede port stuk. Wat je kan proberen is om zoveel mogelijk uit je pc te halen, dus alles wat overbodig is, insteekkaarten, ide schijven cd spelers etc loskoppelen en alleen de basisconfiguratie plus de twee harde schijven laten draaien en dan bios resetten, kijken of dat helpt. Veel succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.