Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

niks meer....kom niet eens in het bios

None
23 antwoorden
  • Fijn op vakantie geweest……..kom thuis……..computer aan….niks.
    Stekker eruit gehaald voor vakantie, dus misschien het batterijtje op het mobo leeg…..Dit is vervangen.
    Bij het opstarten gaat de cpu-fan hard draaien, de harddisk draaid en
    ook de ventilator van de Ati radion draaid.
    Op de monitor komt te staan dat mijn kabel van de videokaart naar de monitor een probleem vormt, maar aangesloten op de laptop werkt deze gewoon.

    Het lijkt dat mijn bios niet eens aan de beurt komt….
    Ook het keyboard reageert niet en mijn passieve koeling op de northbridge wordt erg heet.

    Rara politiepet…..wat is er mis?

    Het is een P4P800 deluxe met een pentium 4 3 Gieg en 1024 geheugen.
    Verder 1 hard schijfje en een radeon videokaart.
    Ook de dvd-brander wordt niet aangesproken….krijg 'm niet open.
    Voor vakantie was er niets aan de hand….

    MIjn bios heb ik middels het jumpertje gecleared.
  • Alles loshalen en opnieuw opbouwen. Laadt in het BIOS de default values. Probeer je voeding eens te testen in een andere PC ofzo (beter: die andere voeding in jouw PC :P)
  • alles al los gehad en dat is zo goed als nieuw opgebouwd.
    Voor mijn vakantie deed alles het perfect.

    Zelfs alles losgehad en opgestart zodat er weinig storende componenten op zitten.
    Zou het bios gewoon verloren kunnen gaan….?
  • ik kom niet eens tot het bios……….. :(
  • Mobo dood dus. Heb je nog garantie?
  • nee, net niet meer, maar ik denk nu zelf aan het
    pmc flash gedeelte dat daar naast mijn batterij op het
    mobo prijkt.
    Is er een manier om dat zo aan de praat te krijgen.
    Anders wordt het morgen naar de winkel gaan.

    Wel erg raar, heb het nooit eerder gehad.
    Wel een domper na de vakantie……….

    hier nog zo iemand (heb m al ge-pm-ed) met hetzelfde probleem
    pre-cies-het-zelf-de
  • Een computeronderdeel behoort langer mee te gaan dan de garantietermijn. Dus ook als die termijn is verlopen kan het helpen je te beroepen op het consumentenrecht! Niet iedere winkelier is daarvan op de hoogte, het loont een uittreksel hiervan mee te nemen. Zoek ff op de site van EZ: http://www.ez.nl/content.jsp?objectid=5414
  • kan ook de voeding zijn, was bij mij zo. Een week later bleek dat de voeding toch het MOBO mee hat genomen. Zie ook het topic 'kapot moederbord?'
  • mijn zalmannetje zm400b-aps levert de juiste spanningen…. :(
  • nu, normaal geizne gaat dit neit kapot van stil te staan maar je weet nooit, controleer je RAM geheugen, als je twee bankjes zitten hebt, haal er eentje uit, nog niets probeer het andere bankje.

    Bij asus moederborden als je RAM defect is raak je geen meter ver (kan er van meespreken)
  • ik heb de geheugens om en om gechecked maar het bios wordt niet geladen.
    Het kan natuurlijk dat ze allebei kapot zijn maar dat zou toevallig zijn.

    straks maar een nieuw mobo halen denk ik.
    Dat is net zo duur als na laten kijken en dan alsnog vervangen….. :(

    Jammer…
  • vandaag heel mijn mobo eruit gehaald en afgestoft en schoongeblazen..
    Dat was me hier verteld en ook bij computaria in tilburg.
    Aardige gozer…wil ik een nieuw moederbord kopen, raad hij me toch eerst aan om hem helemaal af te stoffen en dan nog eens terug te komen als het niet lukt…….zie je ook wel eens anders.

    Maarrrrrrrrr helaas. nog steeds niks.
    Dus kijken of eynstein meer dan 1 jaar garantie geeft op zijn asus deluxe mobo's. Anders nieuwe kopen. Wil niet zonder game-pc. :wink:
  • vandaag weer op pad geweest en een nieuw mobo gekocht.
    Kan het ruilen………

    En?
    Niks….het geheel geeft geen kik.

    Als er nou echt niks gebeurd behalve het draaien van de cpu-fan en
    het branden van het spanningslampje op het mobo en het is niet de voeding EN ik kom niet tot het bios en krijg dus ook al geen beeld.

    IS het dan het Geheugen (2 x 512 mb corsair value) of de CPU P4presscot 3.00 gieg, die de geest heeft gegeven.

    Als ik de speaker aansluit krijg ik dus system failed, pc intact te horen.

    NIEMAND ooit een kapotte cpu of geheugen gehad???

    greetzzz
  • [quote:d8ceb06410="merrybreeder"]vandaag weer op pad geweest en een nieuw mobo gekocht.
    Kan het ruilen………

    En?
    Niks….het geheel geeft geen kik.

    Als er nou echt niks gebeurd behalve het draaien van de cpu-fan en
    het branden van het spanningslampje op het mobo en het is niet de voeding EN ik kom niet tot het bios en krijg dus ook al geen beeld.

    IS het dan het Geheugen (2 x 512 mb corsair value) of de CPU P4presscot 3.00 gieg, die de geest heeft gegeven.

    Als ik de speaker aansluit krijg ik dus system failed, pc intact te horen.

    NIEMAND ooit een kapotte cpu of geheugen gehad???

    greetzzz[/quote:d8ceb06410]

    ik hab in het begin bij een nieuwe installatie ook brak geheugen, dit in combinatie mt een asus moederbord.
    als je de pc wou aanzetten kreeg je er geen kick uit , de fans draaien en voor de rest niets, geen beeld, geen biep, …. . dus ook geen bios of iets dergelijks.

    het geheugen was dus de oorzaak .

    reden waarom dit zo is omdat bij een asus mobo , eerst de cpu , dan het geheugen aangesproken wordt voor het bios of iets anders, blijft ie steken bij het brakke geheugen en kom je geen meter verder dus.
  • was ik nog vergeten, wel raar dat het net twee modules terzelfdertijd zijn, maar ik kan nu wel met zekerheid zeggen dat het je ram modules zijn
  • ik kan je zeggen dat mijn cpu werkte bij iemand anders.
    Mijn geheugen wordt nu gecontroleer door een collega van me.
    Anders ga ik nog even kijken met een andere cpu-koeler erop… :-?


    Mijn geheugen werkt ook op mijn collega zijn pc….
    Dus het is niet het moederbord, het is niet de voeding, het is niet het geheugen, het is niet de cpu, het is niet mijn harde schijf, het is niet mijn bios-chip…..het is niet mijn videokaart.

    Heeft er iemand dan nog ervaring met het defect zijn van de cpu-koeler.
    Dit is een koperen zalman.
    Als er een draadje van de sturing van de snelheid defect zou zijn.
    Kan dit ook een storing geven in de zin van totaal niet opstarten???

    Dit kan ik zelf nu niet testen want zowel de cpu en het geheugen is op
    een andere locatie…… :wink:
  • [quote:5957536949="merrybreeder"]Als er een draadje van de sturing van de snelheid defect zou zijn.
    Kan dit ook een storing geven in de zin van totaal niet opstarten???

    Dit kan ik zelf nu niet testen want zowel de cpu en het geheugen is op
    een andere locatie…… :wink:[/quote:5957536949]

    Dan start ie wel op en geeft ie aan cpu fan failed.

    Is dat geheugen uitvoerig getest met memtest 86?

    En hoe weet je dat het niet de videokaart is? Als je monitor die foutmelding geeft krijgt hij geen signaal, kijk die videokaart eens na.
  • vreemd verhaal.
    alle componenten werken ,maar bijelkaar niet.
    heb ook wel eens gehad bij mijn asus de luxe dat ie niet wou opstarten,
    maar na tien of 20 keer ressetten en bios reset kwam ie toch weer.

    videokaart goed aandrukken?

    suc6
  • Ook zonder videokaart hoor je de pc niet opstarten…

    niet op mijn mobo en niet op het andere mobo wat ik had geprobeerd van een winkel.

    De pc heeft een jaar perfect gedraaid zonder ook maar 1 probleem…

    Het geheugen deed het perfect in de pc van mijn collega, gaf gewoon 1024 mb aan.

    De cpu deed het in de andere pc ook.

    Ik heb dus getest met de CPU en het geheugen en de koeler op mijn eigen asus en op die van de winkel en dat deed het bij beide niet.
    Gewoon niet opstarten….

    Maar vanavond heb ik het geheugen en de cpu terug en dan probeer ik het nog eens met de koeler die bij de pentium4 bijgeleverd was.
    we zullen dan wel zien…
  • haal de bios chip er uit .
    en stuur die dan op naar http://www.flashbios.org/catalog .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.