Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC trager door voeding?!

None
11 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb hier een pc staan van een vriend en die zit met het volgende:
  De koeler van die voeding maakt erg veel herrie, dat is in principe niet erg, maar het lijkt wel alsof hierdoor de pc ongelofelijk traag opstart. Is dit mogelijk?

  Het gaat om een AMD Athlon XP 2800+ met 512 MB geheugen. Er staat Windows XP SP2 Home edition op deze pc geïnstalleerd. De pc begon erg traag op te starten door allerlei spyware etc. en toen is besloten een herinstallatie te doen.
  Na het formatteren start de pc nóg trager op. Dit gebeurt echter nóg voordat het XP opstartscherm, met de blauwe balk die van links naar rechts beweegt, in beeld komt. Voordat dit opstartscherm in beeld komt duurt het ongeveer een kwartier. Als dit scherm eenmaal in beeld is gekomen, werkt de pc als een zonnetje. Gewoon lekker snel.
  Hoe is dit in hemelsnaam mogelijk? Het lijkt wel of de pc eerst moet opwarmen ofzo?!
  Voordat het opstartscherm in beeld komt, zie je een volledig zwart scherm. Ook het scherm met de bios instellingen etc. komt niet in beeld. Na 3 min. maakt het zwarte beeld plaats voor een scherm met onderaan een beeld met een grijze balk met allemaal íííííííí 's. Die balk wordt langszaam helemaal grijs. Normaal gesproken gaat deze balk na 1 sec. weg zoals het hoort. Nu blijft hij echter zo'n 10 min. staan! :-?
  Vervolgens komt, zoals gezegd, het opstartscherm van XP tevoorschijn en werkt alles naar behoren.

  Hoe is dit mogelijk?

  Mijn dank (lees: die van m'n vriend) is groot! :)
 • Dat je pc door de voeding trager wordt lijkt me stug. Als het ding nl. te weinig vermogen levert, resulteert dat in een reboot. Ik zou sowieso een nieuwe voeding kopen vanwege die pokke-herrie maar een herinstallatie van Windows zou het probleem kunnen oplossen…
 • Bedankt voor je snelle reactie.[quote:0ee82df0ef="Sander_e_s"]Dat je pc door de voeding trager wordt lijkt me stug. Als het ding nl. te weinig vermogen levert, resulteert dat in een reboot. [/quote:0ee82df0ef] Dat dacht ik dus ook. Die herrie staat dus compleet los van het probleem waar het eigenlijk om gaat.
  [quote:0ee82df0ef="Sander_e_s"]maar een herinstallatie van Windows zou het probleem kunnen oplossen…[/quote:0ee82df0ef] Dat ga ik proberen, maar ik denk dat het fout al voor Windows zit! Bij het opstarten zag je normaal gepsroken namelijk zo'n scherm met o.a. teksten als:
  "Hit DEL if you want to enter SETUP, F8 for boot menu" en ook wat eigenschappen van je pc met het aantal MB geheugen, procesorsnelheid, primary master, slave etc. etc. Kortom: het standaard scherm van elke pc.
  Dit is ook verdwenen! Hiervoor in de plaats heb je nu een compleet zwart scherm. Vervolgens krijg je het scherm met die ííííííí's onderaan en daar blijft 'ie wel 10 min. op staan. En dan krijg je dus dat opstartscherm van XP.

  Wie heeft suggesties voor een mogelijk oorzaak? :)
 • misschien dat het deel van de hdd waar windows op staat is beschadigd? Check de hdd eens met een tooltje van de fabrikant.
 • Die "Press Del To Enter Setup" enzo zijn van het BIOS.

  Maar inderdaad, misschien is de bootsector beschadigd.
  Probeer eerst die HD, dan de Windows-herinstallatie en daarna kunnen we aan een BIOSflash gaan denken..
 • mischien een raar idee hoor. maar mischien is hij erg statisch geladen? zit de pc in een geaard stopcontact?
 • Bedankt voor alle reacties.

  Ik ben overigens er nog vergeten bij te zeggen: het formatteren van de harde schijf duurde ook al extreem lang. Meer dan anderhalf uur voor een schijf van 120GB 7200rpm! :-?

  Maargoed, ik zal de schijf gaan controleren op fouten met het tooltje van de fabrikant (Maxtor). Als daar geen fouten uit komen, installeer ik Windows nogmaals. En als laatste optie: een bios flash. Of zal ik dit laatste meteen maar doen? Daar wordt je pc alleen maar beter van, toch?

  En bmwmaster, wat kan een geaard stopcontact met het probleem te maken? Hij zit in een NIET geaard stopcontact namelijk, maar ik kan hem ook eens uitproberen in een geaard stopcontact. Dit zal ik ook proberen.

  Als er nog meer mensen zijn met reacties, graag! :) 'k Ga ondertussen alles ff uittesten!
 • anderhalf uur is veel te lang. Dat mag een half uur, misschien 45 minuten duren.
 • Mja… Ik denk dat HD niet zo best meer is…
 • [quote:78bde53e9b="Klaasje"]Windows nogmaals. En als laatste optie: een bios flash. Of zal ik dit laatste meteen maar doen? Daar wordt je pc alleen maar beter van, toch?
  [/quote:78bde53e9b]

  kan, maar kan er ook van crashen en dan kan je je mobo weggooien of mee gaan zooien (hotflashen, opsturen etcetc)
  Zou hier heel voorzichtig mee zijn, zet er eerst eens een andere hdd in/check met het tooltje
 • Mensen, het is gelukt! :)

  Na het plaatsen van een andere HD was het probleem in zijn geheel verholpen.

  Bedankt voor alle suggesties, reacties!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.