Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

prijzen amd?

Cembalo1
23 antwoorden
 • wilde net een AMD64 X2 4400 bestellen maar zie tot mijn schrik dat de
  prijs ineens 38 euro gestegen is. (van 520,- naar 558,-)
  Op mijn navraag bij de winkel krijg ik te horen dat dit een prijsstijging
  vanuit AMD is! Dit terwijl ik laatst heb gehoord dat de prijzen weer zouden
  zakken…..

  Wat is nu waar? kan ik verwachten dat de prijzen op korte termijn weer zakken?
 • wazig verhaal van die shop dan:
  http://tweakers.net/nieuws/39639/
  en hier:
  http://tweakers.net/pricewatch/119062
  Onderaan zie ik GEEN prijsstijging.
 • Die eerste link had ik ook gelezen ja…..

  vandaar mijn verwondering…
  of zal de prijsstijging iets met de HCC dagen te maken hebben?
  (zou ik hem daar trouwens wel goedkoper krijgen?)
 • misschien even wat andere winkels bekijken ?? als ik me niet vergis heeft AMD zen prijzen verlaagt
 • Officiele prijzen van AMD gaan zelden of nooit omhoog. Maar winkels en distributeurs krijgen wel regelmatig betere of slechtere deals, afhankelijk van de hoeveelheid die ze inkopen of hoe graag hun leverancier ervanaf wil.

  Wat ik ervan begreep is dat AMD de laatste tijd probeert meer greep te krijgen op de distributiekanalen. Dat kan plaatselijk prijsstijgingen tot gevolg hebben.

  Wilde je een OEM of Boxed CPU kopen?
 • Ik wilde op zich de boxed versie kopen…..

  maar heb op zich geen moeite met een OEM versie als ik die naar
  verhouding veel gunstiger zou kunnen krijgen….
 • [quote:9dfa6846e3="micky.g"]Ik wilde op zich de boxed versie kopen…..

  maar heb op zich geen moeite met een OEM versie als ik die naar
  verhouding veel gunstiger zou kunnen krijgen….[/quote:9dfa6846e3]

  Hou er wel rekening mee dat een Boxed versie meer garantie heeft. Je bij de OEM nog een koeler moet aanschaffen. En bij OEM versies je kans hebt op een exemplaar met een vage herkomst (beschadigd, afgekeurd).
 • Dat weet ik, vandaar dat ik in eerste instantie ook voor een boxed exemplaar wilde kijken.

  Koeler is al aanwezig, ben nooit een erg groot voorstander van de boxed coolers geweest.
 • Het valt mij ook op dat de prijzen zo'n 20-30 euro gestegen zijn. Bij de pricewatch zijn alle processoren nog "normaal" geprijsd, maar als je de webshop zijn site bekijkt zie je dat de prijs vaak 30 euro gestegen is :o .
 • Eigenlijk had ik verwacht dat de OEM prijzen verder zouden stijgen dan de Boxed, omdat AMD druk uitoefent om de OEM modellen uit de schappen te krijgen.
  Uiteindelijk zullen de prijzen wel weer stabiliseren en verder dalen, maar voorlopig vrees ik dat je gewoon pech hebt. :(
 • betekent dat dan dat als je nog een OEM proc wil kopen je dat eigenlijk nu zo snel mogelijk moet doen??
 • Ja, maar waarom zou je? OEM chips hebben alleen nadelen, behalve dat ze iets goedkoper zijn. En dat verschil wordt steeds kleiner.
 • [quote:6537057bb4="egslim"]Ja, maar waarom zou je? OEM chips hebben alleen nadelen, behalve dat ze iets goedkoper zijn.[/quote:6537057bb4]Kan nog steeds zo'n 30 euro tussen zitten, zoals bijv. bij de 3500+ …

  [size=9:6537057bb4]Enne, uit milieu-oogpunt zou je ook de OEM kunnen nemen, want die lawaaiige AMD-koeler gaat toch meteen bij het grof vuil …[/size:6537057bb4] :P
 • Mja, ik ben bepaald geen "greenie" :P, dan moet je om te beginnen geen CPU kopen vanwege alle gevaarlijke chemicalien en enorme hoeveelheid energie nodig voor de productie…

  Maar wat ik bedoelde is dat naarmate de goedkopere OEM modellen zeldzamer worden, de gemiddelde verkoopprijs omhoog gaat - vanzelfsprekend.
  Een hogere prijs betekent kleinere vraag, dus om de vraag/aanbod verhouding te herstellen zal AMD de Boxed prijzen verlagen.
 • [quote:45b642e42f="egslim"]Mja, ik ben bepaald geen "greenie" :P[/quote:45b642e42f]Och, Greenpeace moet al tevreden zijn dat steeds meer mensen kiezen voor een Athlon64 i.p.v. een stroomvretende P4. :wink:
  [quote:45b642e42f="egslim"]Maar wat ik bedoelde is dat naarmate de goedkopere OEM modellen zeldzamer worden, de gemiddelde verkoopprijs omhoog gaat - vanzelfsprekend.[/quote:45b642e42f]Klopt, die 3200+ OEM is nu bijv. weer bijna even duur als de Boxed versie, maar als er weer een flinke lading aankomt in NL, dan moet die prijs weer omlaag gaan (zagen we een paar weken terug ook, zo'n tijdelijke prijsverhoging).
 • Dat kan het ook zijn. Maar: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2547

  [quote:febcda79d3]As a result of constant price wars between merchants (and even those quasi-vendor-distributor hybrids), AMD is stipulating that all merchants must sell Boxed Retail processors in the future. Intel actually did this several years ago during the late Pentium III days, which is why you don't really see OEM Intel processors anymore.[/quote:febcda79d3]
 • Ah bale. :(
 • maar eigenlijk zie ik het nut voor AMD er eigenlijk niet echt van in. Ze hoeven alleenmaar minder garantie te leveren bij OEM processors.

  offtopic (hoop dat t mag): Hoe staat het eigenlijk met die rechtzaak tussen AMD en Intel. Zijn er al bedrijven die tegen Intel willen getuigen??
 • Voor AMD heeft het verscheidene voordelen:
  1) Als je je de Completer-affaire van een tijdje terug herinnert, zulke dingen zijn slecht voor AMD's reputatie en dit is de enige manier om daar een einde aan te maken.
  2) OEM producten zijn slecht voor distributeurs en winkeliers, omdat ze zelf opdraaien voor de garantie en niet zeker zijn van stabiele leveranties - met als gevolg de prijsfluctuaties die Obi-wan noemt. Om die redenen geven AMD's partners de voorkeur aan Boxed processors, maar de verkoop daarvan wordt bedreigd door goedkope OEM processors in onvoorspelbare hoeveelheden.
  Voor AMD is het belangrijk deze winkeliers en distributeurs in bescherming te nemen, omdat ze anders meer of zelfs alleen Intel processors zullen adverteren en verkopen. De stappen die AMD nu neemt heeft Intel jaren geleden al genomen.
  Ik weet van ten minste een distributeur die een paar jaar geleden niet langer AMD leverde omdat de risico's hem te groot waren.

  OT: Het is geen kwestie van willen, een oproep om te getuigen is verplicht - tenzij je getrouwd bent. :P Maar we praten over een rechtszaak die zich lang zal voortslepen.
  Als de geruchten kloppen is het voornaamste effect dat Intel door de dreiging van de rechtszaak minder druk kan uitoefenen en AMD profiteert daarvan door meer deals te winnen.
 • Oke, dan snap ik het weer :) . Eigenlijk is het dus zo dat er teveel mis ging met oem processoren, waardoor winkeliers teveel kapotte processoren terugkreeg. Bedankt voor de uitleg!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.