Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Graag advies over nieuw systeem

6 antwoorden
  • Hallo forummers, ik ben aan het kijken naar een nieuw systeem. Mijn huidige is nu 3,5 jaar oud en ik ben nu wat meer geinteresseerd in het spelen van games. Op alternate heb ik een en ander samengesteld en kom uit op: athlon 64 3200, Asus A8N-SLI, 1GB Corsair value select, Coolermaster Cavalier 3, Coolermaster Extreme Power voeding 380W, XFX 7800GT kaart, Samsung Spinpoint 200 GB, Plextor PX 130 dvd, netwerkkaartje en diskette drive en xp home Dit komt op zo'n 1225 euro. Bij paradigit kom ik voor bijna datzelfde bedrag (1259 euro) op een vergelijkbaar systeem alleen nu met 3 jr. garantie, ms works, toetsenbord en muis, speakers, powerdvd software en nero. Lijkt een betere deal dus, alleen is die voeding van dat systeem 300W. Is dat niet te laag voor een dergelijk systeem met 7800GT kaart? Een upgrade kan daar voor + 144 euro naar een coolermaster stacker behuizing met 350W. Lijkt me ook weer wat veel 144 euro voor 50W extra. Mijn vraag dus is een 300W voeding geschikt voor een dergelijk systeem bij Paradigit of is Alternate toch een beter alternatief? Graag jullie advies, bvd
  • Bekijk dezelfde configuratie ook eens bij azerty.nl en icomputers.nl. 300 watt is te weinig, 350 is nog krap. Ik zou voor 450-500 watt gaan. Coolermaster heeft overigens een heel mooie 550W. Als prijs een beperking is, kun je een 500W huntkey nemen, die kost ongeveer 45 euro. Verder lijkt het me een redelijke configuratie. Alleen de processor is mogelijk wat licht in vergelijking met de videokaart.
  • Coolermaster stacker is gewoon een veel duurdere kast. Zou je de configuraties even onder elkaar kunnen zetten? Vergelijkt wat makkelijker zonder dat we meteen alles zelf moeten opzoeken ^^ Kijk trouwens eens naar deze kast: http://www.tweakers.net/pricewatch/119553 Zeer mooie stille kast met puike voeding.
  • systeem bij alternate is obv zelfde mob, processor en kaart. Alleen hd is iets kleiner met 160 GB. Net trouwens heel netjes een mailtje van paradigit teruggekregen (binnen 5 minuten! dat noem ik service). Volgens hun is 350W voldoende. Meerprijs komt dan op 14 euro met zelfde kast.
  • [quote:dfe2ce9861="Vandread"]Watvoor kast + voeding zit er precies bij de paradigit config?[/quote:dfe2ce9861]Paradigit gebruikt naar mijn weten Fortron-voedingen. Best efficiënt, maar dan is 300W ook errug krapjes voor een overklokte 20 pipelines kaart als de XFX 7800GT. Bespaar absoluut niet op de voeding, als je waarde hecht aan stabiliteit van je systeem! Ome Tom heeft ook wel 's een gekeken naar de efficiency van de vele voedingen: Toen kwamen bepaalde typen van CoolerMaster, Enermax, Thermaltake en Antec er goed van af. Fortron deed het wat minder bij Full Load (juist waar je de power het hardst nodig hebt ...). http://www6.tomshardware.com/howto/20050506/power_supplies-12.html De CoolerMaster RS-450-ACLY Real Power (450W) lijkt me trouwens een voeding met een uitstekende prijs/prestatieverhouding. http://www.tweakers.net/pricewatch/90007 Ik zie trouwens twee leuke aanbiedingen bij Alternate, nl. de Gigabyte 7800GT voor 339 euro (zelf dus ff overklokken naar 450MHz om gelijk te lopen met die XFX) en 2x512MB MDT dual channel kit voor 75 euro. Kun je de prijs dus mee drukken om een degelijke voeding te kopen. http://www.alternate.nl/html/shop/productDetails.html?artno=JAXY61 http://www.alternate.nl/html/shop/productDetails.html?artno=IAIDU7&
  • net weer een mailtje teruggehad van paradigit. Een coolermaster 450W voor 48 euro extra behoort ook tot de mogelijkheden. Ik denk dat ik er dan wel uit ben. Gerben ook bedankt voor je links. Ik kom op die sites ook rond de 1200 euro uit, maar dan nog zonder muis, toetsenbord, works software, panda software en powerdvd software. Plus dan nog het feit dat er bij paradigit een dvd schrijver in zit en 3 jr. garantie maakt de keuze voor mij niet zo moeilijk meer. Tenzij er uiteraard nog mensen zijn die goedkopere sites weten? Maar nogmaals ik denk dat het paradigit systeem aardig scherp geprijsd is.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.