Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Comp aan maar er gebeurt "niets"

4 antwoorden
  • Help.... Mijn comp zet ik aan, ik hoor de harde schijf ratelen……..maar daar blijft het bij. Ik krijg geen beeld. Zelfs geen Bios teken. Als ik een poos wacht gaat mijn monitor zelfs in de standby. Neem aan dat de videokaart het begeven heeft, of weten jullie wat er aan de hand is? Tweede poging, ja hij doet het weer……maar niet voor lang. De comp (of eerder gezegd het beeld) blijft hangen en ik kan de muis ook niet bewegen. 15 sec. gewacht en het beeld valt weg (zwart beeld dus), maar springt ook direct weer aan…….1 á 2 minuten verder en weer hetzelfde geval……. Van internet één of ander testpakketje gehaald en proberen te draaien……nu volledige vastloper……. HELP…….is dit nu een videokaart probleem of een geheugen probleem of totaal iets anders…. Helaas geen extra videokaart of geheugen om het eventjes te testen…. Oja, specs Moederbord MSI KT4V 512MB op 333 MHz AMD 2400+ GeForce4 Ti4200 80GB HD met twee partities (elk 40GB) Windows XP Home MaHa
  • Het zou zelfs nog een moederbord probleem kunnen zijn.
  • DIt is altijd lastig. Heb je recentelijk wat vreemds gedaan of had je al wat andere rare probleempjes? Ik zou in dit geval eerst een Clear CMOS doen (kan meestal met een jumper vlakbij de batterij). SOms is de computer gewoon eventjes van slag. De computer is vaak okay als die bij het opstarten een beepje geeft. Dit zegt verder nog niks, zegt alleen dat de videokaart geaccepteerd is en het geheugen bruikbaar. Wat je altijd kan doen is het geheugen verwijderen. SOmmige computers doen dan ook niks, maar de meesten gaan beepen. Kijk dan weet je al weer wat meer. Videokaart kapot? Vaak niet, of heb je overgeklokt (computer en/of videokaart)? Computer is niet verplaatst? Dus geen los kabeltje?
  • Nee niets verplaatst of gewijzigd. Nu start de computer wel op maar af en toe een paar seconden een zwart scherm en gaat dan weer verder. Ik heb geprobeerd bios naar default te zetten. Toen ik in het bios een scherm terug ging, kreeg ik twee schermen door elkaar. Vervolgens exit en kreeg ik dit scherm er ook nog eens doorheen. Niet gesaved. IVM te weinig tijd dit weekend niet verder gekeken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.