Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Asus A8N sli-deluxe moeite met grote sata-schijven?

8 antwoorden
  • Hallo, ik heb onlangs een externe harde schijf gekocht die je gewoon aan de Sata-aansluitingen op het moederbord kan hangen. als ik probeer om deze in te pluggen met Sata krijg ik geen verbinding (bij linux komt er een lijntje in mijn dmesg [code]nv_sata: Secondary device added[\code] bij windows gebeurt er niets) als ik probeer om de schijf er via USB aan te hangen is er geen probleem. weet er iemand een oplossing voor dit vervelende probleem? (ik zou graag via Sata kunnen werken omdat die veel sneller is dan USB, dus sneller backuppen.)
  • nu, misschien wat mer detail over de schijf zelf? mogelijke oorzaken - SATA kabeltje OK ? - indien gebruik aan SATA poort, welke stroomvoorziening krijgt de schijf en welke moet ze krijgen ? - welke SATA poort op je mobo gebruik je, standaar kun je alleen 1 en 2 gebruiken, 3 en 4 zijn voor raid opstellingen
  • Hallo Tp,is de schijf te zien in de bios? misschien moet je iets in de bios aanzetten. helaas kan ik je niet helpen met de linux melding. succes ermee.groeten piet
  • heb je in de bios wel je sata geanabled?? watn dat moet uiteraard ook..(bij mij ook)
  • Sata is ge-enabled (ik heb namelijk 2 sata schijven van 80 gigabyte draaien) in het bios zie ik de schijf, de kabeltjes zijn eens verwisselt en er kwam geen beterschap, de schijf hangt aan de bijgeleverde voedingskabel en op de A8N SLI DELUXE heb je 4 gewone sata en 4 raid sata aansluitingen (ik heb reeds de 3e en 4e gewone sata aansluitign geprobeert en geen van de 2 hielp) als er nog mensen zijn die een idee hebben? de schijf draait goed via usb maar ik zou ze graag ook via Sata hebben... groetjes en alvast bedankt voor de hulp! Tafelpoot
  • Heb je de sata driver geinstalleerd?
  • [quote:46460f32de="Prin0096"]Heb je de sata driver geinstalleerd?[/quote:46460f32de] aangezien mijn 2 sata schijven van 80Gieg werken denk ik wel dat de drivers geinstalleerd zijn...
  • is er dan niemand die een antwoord weet voor mijn probleem? ik dacht dat de ASUS A8N sli-deluxe een veel gebruikt bord is... niemand die ook problemen heeft met "grote" schijven van maxtor? alvast bedankt Tafelpoot

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.