Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

windows start niet op. wat is er fout?

7 antwoorden
  • Hey! toen ik onlangs mijn pc opstarte lukte alles goed tot aan het laden van windows: ik zie de blauwe balkjes voorbijschuiven maar normaal komt er 'welkom' op het scherm, die zie ik niet want daarvoor wordt het scherm zwart :evil: maar ik denk dat hij gewoon verder opstart :-? met linux live cd getest en alles werkt goed (ubuntu) is mijn harde schijf nu kapot? of wat anders hij maakt nog wel automatisch verbinding met mijn latop (wifi) waar kan het aan liggen?? als je meer info nodig hebt dan roep je het maar :wink: (specs zie sig) edit: die tool van maxtor werkt alleen voor diskette :evil: , heb ik niet op mijn laptop :-?
  • Mijn eerste gedachte was de videokaart, maar als ubuntu goed werkt, is dat niet het geval. Je kunt je harddisk iig even testen. Het kan overigens ook gewoon een rotte windows installatie zijn. http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
  • windows is (denk ik) nog goed omdat ik dit voorheen niet had. ik zal zo de hd is testen oja het probleem leek eerder gelijdelijk te komen eerst was het beeld 5 sec donker en daarne werd het terug goed, nu blijft het zwart :cry: ik post zo de resultaten :wink: edit: de basis test geeft geen fouten, ik doe nu de uitgebreide=>hd is foutvrij :D hardware is allemaal ok het ligt aan windows :roll: hoe kan ik dit terug goed krijgen?? Alvast bedankt!!!!!!! :wink:
  • tis gelukt!!!!! 8) systeemherstel is toch iets handig hé :P bedankt voor de reactie gerben :wink:
  • volgende keer ff opstarten in veilige modus (F8 tijdens opstarten) dan grafische kaart drivers de-installeren. eventueel DriverCleaner gebruiken. Opnieuw opstarten in normale modus. Nieuwste drivers installeren. Als dat niet het probleem blijkt moet je ff met de windows CD starten, R>recovery console. typ: chkdsk /p
  • maar het lag helemaal niet aan de videokaart :-? gewoon een fout in windows :o die had ik trouwens na het verwijderen van nvidea drivers met drivercleaner :lol: ik ben ook met f8 in veilige modus geraakt om dan systeemherstel te doen :wink: ik snap je verhaal niet helemaal :-?
  • nouja, je moet zoveel mogelijk proberen voordat je systeemherstel doet vind ik. dit is wat in me opkwam. maar gelukkig doet alles het weer.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.