Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

msi kt7-pro probleem

10 antwoorden
  • Voor een collega ben ik een poging aan het doen zijn oude pc te fixen; msi kt7-pro 128 en 256 sd-ram Maxtor 10gig hd-tje duron 800mhz Elsa TNT2-pro met cd en cd-rw Het ding herkende de cd en cd-r niet meer in her bios en gaf bij het laden van windows een blauwscherm met een acpi.sys foutmelding. Na een bios flash is dat probleem iig weer verholpen. Echter blijft het ding bij het opstarten aangeven dat geen 80 bla bla ide conductor cable inplugt is. Wel kan een windows installatie gestart worden van cd, gaat het ding echter windows laden (dus bij het intsalleren) dan loopt ie vast. Iemand enig idee? Zelf zou ik zeggen dat het moderbord kaduuk is.
  • Steek er niet teveel energie in . Dat type mobo van MSI heeft rotte elco,s rond de socket . Je collega kan beter kijken naar een vervangend bord . Maar dan wel van een andere fabrikant
  • Heb eens even rond gesurft naar een ander bordje. Iets dat nog sd-ram ondersteund is al helemaal niet meer te vinden. Alle socket A moederbordjes die nog her en der te koop zijn ondersteunen cpu's vanaf Durun 1100mhz. Dus dan wordt het nieuw moederbord, cpu en geheugen, opzich zonde van het geld als je allen maar e-mailt en af en toe kijkt wat het weerbericht is.
  • [quote:7bed4b3e72="xiliduur"]Echter blijft het ding bij het opstarten aangeven dat geen 80 bla bla ide conductor cable inplugt is. [/quote:7bed4b3e72] Bedoel je wellicht zoiets al dit [code:1:7bed4b3e72] Secondary IDE channel no 80 conductable cable installed. [/code:1:7bed4b3e72] Gebruik je inderdaad (een) 80 aderige platte- of ronde IDE kabel(s)? Heb je deze al verwisseld? Ook voor een UDMA 66 cd en cd-rw kan een 80 aderige kabel nodig zijn. Dat was in ieder geval in [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=109445&highlight=aderige]mijn topic.[/url] [quote:7bed4b3e72="xiliduur"]msi kt7-pro [/quote:7bed4b3e72] Als het [url=http://www.guru3d.com/review/msi/kt7pro/]deze[/url] is, geven de "D-LED diagnostic lights mounted between the serial/parallel ports and the game/sound ports" nog enige info?
  • @jolo Zie net dat het geen pro is maar een Turbo, dus MSI kt7 Turbo rev:3 (staat tussen de pci slots). Dus eerst maar eens gecheckt of ik dat ding met de goede bios geflasht heb, gelukkig wel dus. Mar dat is idd de fout melding die ik te zien krijg. En ik heb nu al 4 verschillende kabels gebruikt. Heb er zelfs een uit mijn eigen pc gehaalt, dus weet zeker dat die goed is. Heb nu de hd als master op ide1 en de cd-rw als slave op ide1. De dc zijn eigen ide geven hebt ook niets. Steeds de zelfde foutmelding. Verder heb ik alle apparaten (behalve geheugen natuurlijk) aan mijn eigen pc gehangen, alles werkt. Ga dadelijk eens kijken of het ding wel wil werken met een knoppix live.
  • [quote:0360bb9f13="xiliduur"] Heb nu de hd als master op ide1 en de cd-rw als slave op ide1.[/quote:0360bb9f13] En heb je al Cable Select geprobeerd? [quote:0360bb9f13="xiliduur"] Mar dat is idd de fout melding die ik te zien krijg. En ik heb nu al 4 verschillende kabels gebruikt. [/quote:0360bb9f13] Dus inderdaad Secondary, en niet Primary? Check ook nog maar even [url=http://www.mikeshardware.com/howtos/howto_connect_ide_hd.html]deze site.[/url]
  • Primary, heb nu alles van secundairy afgehaald. Je hebt voor csel toch een apparte kabel nodig? Nu lees ik op die link van je dat het ook kan met een gewone kabel, en dan de midden plug gebruiken. Maar vraag me af of die hd wel csel ondersteund. Staat er namelijk niet op, alleen master/slave/off.
  • Kijk eens naar je condensators (elco's) rond de cpu socket, als daar een drab uit komt of ze bol staan kan je het moederbord meteen wegpleuren. Zijn een soort van ronde rechtopstaande tonnetjes. Zo nee, heb je de cmos al een keer gereset?
  • [quote:8de8b55db7="xiliduur"] Primary, heb nu alles van secundairy afgehaald. Je hebt voor csel toch een apparte kabel nodig? Nu lees ik op die link van je dat het ook kan met een gewone kabel, en dan de midden plug gebruiken.[/quote:8de8b55db7] Een apparte kabel voor Cable Select had je alleen nodig voor de oude 40 aderige flat-kabels. Bij de 80 aderige flat- en/of ronde kabels komt de master gewoon aan het einde van de kabel. Zodat de slave wordt aangesloten op de middelste connector van de kabel. [quote:8de8b55db7="xiliduur"]Maar vraag me af of die hd wel csel ondersteund. Staat er namelijk niet op, alleen master/slave/off.[/quote:8de8b55db7] Check daarvoor [url=http://service.maxtor.com/rightnow/images/maxtor_quantum%20jumpers.htm]deze site. [/url]
  • heb je de blauwe connector op het mobo aangesloten (moet) ? Check het effe

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.