Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

tikkend geluid

5 antwoorden
  • Sinds kort heb ik een klein tikkend geluid als er iets laad, bv een prgramma... tis maar een halve seconde iedere keer.. Maar ik heb dit nog nooit gehoord... Iemand een idee? Kan het zijn dat mijn harddisk kapot aan het gaan is? Ik heb een digital raptor 36 gig....
  • Kan, hoeft niet. Bekijk de schijf even met de WD diagnosetools: http://support.wdc.com/download/index.asp Zelfs al geeft de diagnose geen probleem aan dan kan het wel al het begin van het einde zijn. Dus regelmatig backups maken, maar dat geldt eigenlijk voor iedereen. Voor hetzelfde geld is er niets aan de hand. De ene schijf maakt geluid of gaat dat na verloop van tijd doen. De andere blijft stil, maar kan ook van de ene dag op de andere kapot zijn. Samengevat: diagnose, backups bijhouden en maar zien waar het schip strandt.
  • schijf gaat kapot. grote kans. tikken altijd voordat ze er definitief mee kappen. Check in je BIOS of SMART aan staat. Zo niet, zet het aan. Daarna ff SpeedFan installeren en de SMART status bekijken.
  • hmmmz, die raptors zijn meestal duurzaam gebouwd en gaan niet echt snel kapot
  • Alle schijven gaan vroeg of laat kapot. Je weet maar nooit.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.