Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Aanhoudende piep uit de PC luidspreker

gerben
4 antwoorden
  • Mijn systeem bestaat uit een Gigabyte mobo type GA-K8NXP-SLI met een Asus 6600Gt videokaart AMD Athlon 64X2 dual core 4400+ Creative Audigy 2 de luxe geluidskaart, diverse harde schijven waarvan 1 serial ATA. Het probleem is als volgt. Sinds kort bij het opstarten van mijn systeem gaat het luidsprekertje van de PC (in de kast) geheel over de rooie. Dit stopt wanneer Windows XP professional (origineel) opstart. Bij een softe herstart geburt dit niet. Maar elke keer als ik de PC na gestopt te zijn opnieuw start komt dit irritante geluid weer. Ik heb mijn geupdate bios al gereset naar default maar het geluid blijft. De toon is redelijk hoog en eentonig, dus geen korte piepjes of zo.
  • [quote:edf0c19fce="rob bogers"]Mijn systeem bestaat uit een Gigabyte mobo type GA-K8NXP-SLI met een Asus 6600Gt videokaart AMD Athlon 64X2 dual core 4400+ Creative Audigy 2 de luxe geluidskaart, diverse harde schijven waarvan 1 serial ATA. Het probleem is als volgt. Sinds kort bij het opstarten van mijn systeem gaat het luidsprekertje van de PC (in de kast) geheel over de rooie. Dit stopt wanneer Windows XP professional (origineel) opstart. Bij een softe herstart geburt dit niet. Maar elke keer als ik de PC na gestopt te zijn opnieuw start komt dit irritante geluid weer. Ik heb mijn geupdate bios al gereset naar default maar het geluid blijft. De toon is redelijk hoog en eentonig, dus geen korte piepjes of zo.[/quote:edf0c19fce]

    Wat gebeurt er als je de oude bios terug zet? Of is het probleem niet na het updaten onstaan?
  • Nee, de update verliep goed en werkt ook perfect. Ik had wel een aantal zaken in het bios verandert namelijk de ATA instelling verandert van Normal performance naar zoiets van High performance en de instelling RAID 5 naar Serial ATA. Daarna trad de piep op. Ik heb alles weer terug gezet en ook nog de default instelling geset. Maar de piep blijft
  • Kijk bij pc health eens naar de instellingen van het fan-alarm en de temperatuur instelling van het alarm. Mogelijk staan deze te laag waardoor je moederbord alarm slaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.