Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

[Nieuwe PC] Sata HDD's

S0epkip
12 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik ga waarschijnlijk zeer binnenkort een nieuwe pc bouwen maar zit met een vraag. Ik heb tot op heden alleen pc's gebouwd met (P)ATA133 HDD's. Dus als je daarna windows ging instaleren, verliep het allemaal vlekkeloos.

  Nu wil ik in mijn nieuwe peecee SATA HDD's hebben of course. En nu heb ik ook gehoord dat het problemen gaat geven als je daarna voor het eerst windowsXP op je nieuwe pc'tje gaat installeren. Deze schijnt niet ready te zijn voor SATA? Dus de installer herkent dan geen harde schijven? Kan iemand dat bevestigen? Dan zou ik dus floppy drivers moeten hebben oid, toch? Nou ga ik geen floppy kopen alleen daarvoor. Dus weet iemand een alternatief?

  ThanQ,
  Anthony
 • Ja, inderdaad.. dat zou ik nou ook wel 'ns willen weten hoe je op een goede manier windows XP installeert op een machine met SATA schijf.

  We hebben een machine geinstalleerd met SATA schijf erin, Win XP, maar hij herkent 'm als IDE-schijf. Vervolgens lastige problemen vooral in multimedia toepassingen waarbij de schijf veel sneller had moeten zijn.

  Ik heb toen aangegeven dat het waarschijnlijk een herinstall betreft daar de SATA-drivers niet goed zijn geinstalleerd en ik kan ook niet ergens een goede en enige juiste manier vinden om dit 'goed' te doen.

  Vlgs mij min of meer dezelfde vraag als TS… Deze PC heeft wel floppy
 • sommige schijven hebben drivers nodig, andere (bv mijn maxtorretje) niet –> probeer het eens uit zou ik zeggen.

  Je kunt misschien een cdtje met drivers branden?
 • Dit is inderdaad een behoorlijke tekortkoming van windows. Je kunt niet op sata schijven installeren zonder floppy. Windows setup geeft soms zelfs aan, dat ie nieuwere drivers aan boord heeft, dan er op de floppy staan. Maar gebruikt die dan vervolgens niet bij de installatie. Ik denk dat je dus toch niet aan een floppy drive ontkomt. Of je moet eerst een PATA schijf aansluiten, daar windows op installeren, en die installatie klonen naar je SATA disk…
 • Heb je geen floppy drive in je ouwe PC? Haal je die er uit, sluit je aan en leg je gewoon ff naast de kast neer. Als je klaar bent kun je hem weer afkoppelen en in de ouwe pc schroeven.
 • Weet niet waar je woont, maar anders kan je wel ff een floppydrive komen ophalen.
 • Alternatief is de drivers te slipstreamen in de Windows cd. Ik meen me te herinneren dat het programma nLite dit doet.
 • Weet je heel zeker dat dat wél werkt? Het probleem is namelijk niet dat windows geen geschikte drivers aan boord heeft, maar dat ie die niet gebruikt tijdens de setup.
 • Ik heb het zelf op die manier gedaan met een RAID installatie.
 • Is er een mogelijkheid om dit met een externe USB floppy op te lossen.
 • Een losse floppy drive kost 7 euro, dus…
 • Een USB Floppy gaat niet lukken, kan je niet vanaf booten.
  Een andere mogelijkheid is (zoals we het hier gedaan hebben) eerst op een PATA installeren, incl. drivers voor de SATA schijf en daarna het hele spul clonen met bijv. Diskwizard van Seagate. Dit draait hier prima en is net zo snel als hoort.

  Succes :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.