Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Pc start niet op van xp cd rom

hans loois
15 antwoorden
 • Titel zegt het al: in bios ingesteld dat als eerste van cd rom station moet worden geboot, speler wordt bij het opstarten wel herkend maar booten ho maar.

  Ik boot nu maar van een zestal diskettes, maarre iemand nog een tip waarom die cd romboot niet lukt?(betreft een athlon xp op een asrock mobo).
 • Kan je wel booten van de CD op een andere PC?
  Mogelijk is het geen opstartbare CD.
 • Ja, Cd werkt op een andere cd prima!
 • Gekopierde of originele versie?
 • Mogelijk is ook dat je op een toets moet drukken.
  Ook kan er een tweede CD-ROM speler geinstalleerd zijn. Probeer dan eens de andere. Vaak werkt booten maar vanuit 1 CD-ROM speler.
 • Je kunt met Knoppix proberen of je PC opstart van CD: http://www.knopper.net Is wel een 700MB download, branden als ISO op CD-ROM. Als dat werkt ligt het aan de CD, werkt dat niet moet je in de compu zoeken.

  Groet, M.V. Wesstein
 • Wordt nog gekker! Er zitten twee spelers in, een nec 3520 Dvd brander en een 48 speed cd rom speler.

  Beiden worden in het bios herkend(correct), op het opstartscherm zie ik master en slave atapi cdrom.

  In windows echter staan beide met een geel uitroepteken in apparatenbeheer, deinstalleren en opnieuw opstarten levert als resultaat dat er nieuwe hardware wordt gevonden zonder foutmelding, maar in apparatenbeheer nog steeds de uitroeptekens!

  Ik heb de ide kabel al vernieuwd, geen resultaat. Er staat als code 019 beschadigd stuurprogramma.

  Hoe krijg ik dat voor elkaar zonder herinstallatie?(Herstelpunten blijken ook niet te werken).

  Iemand tips?
 • Probeer eens niet alleen de twee drives uit het apparaatbeheer te verwijderen maar ook bij "IDE/ATAPI-controllers" het secundaire IDE-kanaal (ervan uitgaande dat daar de CD-drives op aangesloten zijn) en doe dan nog eens een reboot.

  Gr,
  Jim
 • Kijk eens naar je ide/atapi drivers. Update deze dan met de software van Intel, Sis of Via. (net welk merk je moederbord gebruikt natuurlijk!)
 • Okee, gaan we proberen, wordt vervolgd!
 • Hou er ook rekening mee dat DOS alleen maar boot van MASTER en niet van slave
 • Ik zat aan een verse installatie te denken en heb de harde schijf met een tool avn maxtor gecontroleerd(diamond max plus 9), bij een snelle controle gaf hij aan schijf niet jovel, een uitgebreide controle : schijf kapot, fout de 98a475.

  Dus mijn stelling: die kapotte harde schijf veroorzaakt beschadigde bestanden waaronder de drivers van Cd spelers.

  Eerst maar een eens een nieuwe harde schijf en dan een verse installatie.

  Mee eens?
 • lijkt mij zelfs de enige oplossing :wink:
 • [quote:c95589a95b="hans loois"]tool maxtor gecontroleerd(diamond max plus 9), bij een snelle controle gaf hij aan schijf niet jovel, een uitgebreide controle : schijf kapot, fout de 98a475. [/quote:c95589a95b] Als je toch overweegt de harde schijf af te keuren, zou je ook nog de Low Level Format optie van die Powemax tool kunnen proberen. En uiteraard gaat alle data van die Maxtor harde schijf verloren als je deze snel of langzaam formatteert op Low Level. Dus maak eerst een backup van bestanden die je nog wilt bewaren. Als deze daardoor goed heen komt, doe dan weer de snelle en uitgebreide controle. De harde schijf zou tijdens deze testen geen schurende- en/of tikkende geluiden mogen maken.
 • Toch maar eens even kijken of er nog garantie op de schijf zit en anders de optie van Jolo maar uitvoeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.