Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

ASUS P4P800-E de Luxe, MyLogo2

None
9 antwoorden
 • Met de MyLogo2 kun je dus een ander opstart logo in het BIOS zetten. Dat is me wel gelukt, maar ik krijg geen goed beeld. Volgens ASUS moet het een beeld zijn van 640x480 pixels en 256 kleuren. Als ik een foto met die spec met het programmaatje wil inladen, dan zegt hij dat het te groot is. Bij 400x300 pakt hij het wel, maar wordt het beeld uitgerekt en een veel kleinere kleurendiepte, waardoor zowat niets is te herkennen. Weet iemand wat hier misgaat?
 • Het mee opstartende windowslogo met laadbalk eronder?

  Ik weet wel dat je hier mee moet oppassen.
  Doe je het verkeerd dan zit je zo met een pc die niet meer opstart.
 • Weet je zeker dat de kleurdiepte klopt? 256 kleuren dat is volgens mij 8 bit, dus moet je het plaatje in je grafische programma converteren naar Indexed 256-Color (8-bit). Zo noemt IPhoto het tenminste, bij jouw kan de kreet best ietwat anders zijn.

  Kijk dus eens naar de eigenschappen van dat 640x480 logo en zet het zonodig om.

  Gr,
  Jim
 • Ik heb de betreffende foto op een afmeting van 640 x 480 en 256 kleuren (dus 8 bits kleurendiepte). Ik heb het vergeleken met de orginele logo's die ASUS op de CD van het moederbord heeft staan. Alles is precies gelijk, zelfs de bestandsgrootte is voor die van ASUS en van mij gelijk (= 301 kB). Ik krijg bij het openen van de afbeelding die dus als logo in het BIOS bestand moet komen, de volgende foutmelding:
  "There is no enough space to place the image or image is the same, please try another one or shrink image size".
  Doe ik dat laatste dan lukt het soms wel, maar is de logo niet om aan te zien.
 • Zo maar een opkomende gedachte: Moet je misschien eerst het oude logo verwijderen om ruimte te maken in het BIOS-flashgeheugen voor het nieuwe?

  Gr,
  Jim
 • Begrijpelijke gedachte. Ik gebruik voor het inzetten van een logo het meest orginele bestand en dat is dat wat op de Driver CD ROM van ASUS staat, maar ik zou niet weten hoe ik daar het standaard logo uit kan halen alvorens het nieuwe erin te zetten. ASUS geeft daarover ook geen uitsluitsel.
 • Nog maar eens een losse gedachte:[quote:a657881aaf]image is the same, please try another one[/quote:a657881aaf]Gebruik je voor het nieuwe logo-bestand per ongeluk dezelfde naam als voor het bestaande en zo ja, kies dan eens een andere naam.

  En fijne feestdagen gewenst.

  Gr,
  Jim
 • Sinds SP2 kan men het bootlogo niet meer veranderen :roll:
 • Wat heeft Windows dan te maken met een BIOS-flash die je desnoods ook onder DOS kunt uitvoeren?

  Nou ja, ik heb nog wat verder gesnuffeld met het volgende resultaat. Hopelijk heb je er wat aan.

  Op onderstaande link vond ik een discussie die over hetzelfde probleem gaat (in de twee laatste postings)

  http://www.thehelper.net/forums/archive/index.php/t-9155.html

  Het is niet zo'n vreselijk helder verhaal (of m'n engels is een beetje "brak" natuurlijk) maar ik begrijp eruit dat je dus niet een logobestand in een bestaande BIOS-file kunt vervangen maar met een vers BIOS-flashbestand zonder logo daarin moet beginnen en dan tijdens het flashen van het nieuwe BIOS moet aangeven welk logo-bestand er gebruikt moet worden.

  Het onderstaande verhaal:

  [i:f68f4f0d93]The bundled CD has several specific features. First, the board supports the Asus MyLogo2 technology which allows to choose the boot-up logo upon power-on. To change the boot-up logo, install the Asus Update software, then run the MyLogo v2.0 program. Then select the right BIOS update file and specify a 640x480x256 image (the predecessor, MyLogo v1.0, was able to support 16-bit images only). After the BIOS update is complete we get what we wanted - the selected image appears upon the PC power-on.[/i:f68f4f0d93]

  dat ik vond op

  http://www.digital-daily.com/motherboard/asus-p4b533-e/index.htm

  wijst daar ook op.

  En verder vond ik ook nog dit:

  [i:f68f4f0d93]You cannot modify the BIOS .ROM file while it is on the floppy. You have to move it onto your hard drive, run the MyLogo2 wizard on that file, then move it back onto your boot floppy. The reason is that the wizard automatically creates a backup .BAK file which exceeds the capacity of the floppy with all the afudos.exe file, boot files, etc. on it, so you wind up with a corrupt .ROM file.[/i:f68f4f0d93]

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.