Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geheugen wil niet op 200 MHz!

12 antwoorden
  • Beste medeforummers, Ik heb gisteren bij een vriend een computer vernieuwd en alles is prima verlopen. Wat er nieuw in zit: Athlon 64 3000+ S754 ASUS K8N 1 x 512 MB PC3200 Corsair Value Ram (hij had er al eentje van dat type) Verder heeft ie nog een XFX 6600GT. Nu lopen we tegen het volgende probleem aan: Alles loopt stabiel maar het geheugen wil maar niet op 200 MHz lopen. Hij laat het gewoon niet sneller dan 166 lopen. Ook als je het handmatig op DDR400 instelt. Ik heb al alle mogelijke opstellingen geprobeerd van het geheugen, dus bijvoorbeeld in slot 1 en 3, of slot 1 en 2, of slot 2 en3, maar het mocht allemaal niet baten. Nu vermoed ik dat het te maken heeft met de Command Rate. Die kun je namelijk niet handmatig instellen op 2T, maar op AUTO of 1T. En 1T en 200 MHz wil bij mij iig niet lukken, dan wordt ie instabiel. Zou het kunnen dat het moederbord automatisch naar 166 MHz gaat als hij merkt dat de Command Rate op 1T staat en er twee geheugenreepjes op het moederbord zitten? En zo ja, hoe kan ik dat verhelpen? Als we met een geheugenbankje starten loopt hij wel gewoon op DDR400...
  • Staan je timings van het mem niet te snel. Probeer eens met 3,0-3-3-3-8
  • Ze staan even strak als bij mij, en ik heb hetzelfde geheugen. En hoe kan het dat ie dan automatisch niet hoger dan 166 komt?
  • Forceer nog eens 200mhz 1t met een stapje meer vdimm? :) En is het zeker dat de andere reep pc3200 is en niet pc2700?
  • Ik denk dat je command rate op auto moet zetten. En dan forceren op 200 mhz, als het goed is pakt ie dan zelf 2T met 2 strookjes.
  • werkt beide niet. Ik forceer hem op 200 en heb command rate op zowel AUTO als op 1T geprobeerd. Beiden werken niet. Het geheugen wil allen omhoog als je de basisklok van de CPU vehoogd, maar overklokken gaan we niet aan doen... Het moet trouwens wel PC3200 geheugen zijn, want als je de reepjes appart probeert, werken ze wel oop DDR400 :(
  • [quote:3911478454="Aljosja"]werkt beide niet. Ik forceer hem op 200 en heb command rate op zowel AUTO als op 1T geprobeerd. Beiden werken niet. Het geheugen wil allen omhoog als je de basisklok van de CPU vehoogd, maar overklokken gaan we niet aan doen... Het moet trouwens wel PC3200 geheugen zijn, want als je de reepjes appart probeert, werken ze wel oop DDR400 :([/quote:3911478454] Gooi anders de nieuwste bios eens op dat bord?
  • daar zat ik idd ook aan te denken...
  • Ik heb hetzelfde probleem bij hetzelfde bordje. Bij mij werkt biosversie 1006 wel goed. Heb Kingston en Twinmos geprobeerd evenals alle biosversies, behalve dan de laatste beta 1009.004
  • Ik heb in mijn handleiding een overzicht staan van bepaalde geheugencombinaties. Sommige combinaties willen zelfs met 2 repen maar op 166Mhz draaien. Kijk dat eens goed na :)
  • Welke combinaties bedoel je? Als je doelt op de combinaties waarin het geheugen in de banken geplaatst is, daar heb ik alle manieren al van geprobeerd. Als je bedoelt dat het moederbord niet met 2x Corsair VR kan draaien, dan hebben we een probleem :( . Merk je het heel erg trouwens :-? ? @Ochem@n, Bedankt, daar heb ik echt wat aan. Ik ben er op dit moment niet, hij woont in Amersfoort en ik vlakbij Amsterdam, dus dan moet ie t maar even stellen met 333 MHz geheugensnelheid :x Ik vind het trouwens wel raar hoor. Ik heb nu al meerdere S754 systemen voor mensen gebouwd, maar nog nooit dit probleem gehad. Kennelijk is ASUS toch niet zo super als ik dacht...het valt me echt vies tegen van ze.
  • Nooit te rap conclusies trekken, het kan ook aan iets anders liggen :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.